IT NEWS PC REVUE PC FORUMInternet time: @147
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

Ste správcom siete?

Zlepšite svoje vedomosti v oblasti správy sietí na našich kurzoch! www.gopas.sk

Chceš si privyrobiť?

jednoducho vyplň dotazník a zarob si! Navyše môžeš vyhrať iPad 2 www.marketagent.com

Darčeky ku dňu Sv. Valentína

Najväčší výber - Najnižšie ceny + krásny darček zdarma! www.najdarceky.eu

Právnické eso

Študenti práva a právnici, ukážte sa. Vyhrajte tablet, smartfón a iné ceny! www.najpravo.sk

Nová súťaž

Zapojte sa do Kaufland súťaže a hrajte o nákupné poukážky v hodnote 100 a 50 €. www.kaufland.sk

reklamacia nb

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
matiseek33
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 08.10.2007

PríspevokZaslal: Ne 07.03.10 17:17Odpovedať s citátomNávrat hore

Chcel by som sa spytat ohladne reklamacie nb, uz dva krat bol reklamovany hdd (raz boli menene dokonca oba, ale tym si niesom isty, musim pozriet papiere ked budem doma) a teraz sa pokazil 3-ti krat(zase hdd).
Vyrozumenie zo servisu je: vadny hdd bol vymeneny.
Problem v com to spociva je, ze dany nb obsahuje 2 hdd a stanovisko servisu je, ze v tomto pripade bol meneny iny ako naposledy co podla nich neznamena 3x rovnaka vada.
Som v prave ziadat peniaze/ iny nb/nahradu???, povazuju sa za 3 rovnake vady 3x vadny hdd aj ked dva krat to bol lavy a raz pravy ???
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuICQ
majky358
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 02.06.2008
Vek: 18

PríspevokZaslal: Ne 07.03.10 19:20Odpovedať s citátomNávrat hore

Myslim ze ked ti uznaju reklamaciu aj treti krat tak mozes pozadovat späť peniaze.
Lenže šikovnosť servisov niekde spočiva vo finte, že ti to opravia ale inak na zariadeni nebola žiadna chyba

Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Po 08.03.10 21:45Odpovedať s citátomNávrat hore

dalsia vec, 3x oddysiel disk na ktorom bol os a on bol instalovany vzdy na ten isty disk, cize mi to pripada ze sa snazia obist tak aby to nevypadalo na 3-tiu reklamaciu rovnakej vady
shaggy
Moderátor
Moderátor

Založený: 21.02.2006

PríspevokZaslal: Ut 09.03.10 0:08Odpovedať s citátomNávrat hore

No logicky ak odišiel HDD s OS (čo je vždy ten istý disk), tak si svoje vyjadrenia môžu strčiť za klobúk. A ak budú vymýšľať, tak sa ich opýtaj na paragraf, ktorý upravuje možnosť vrátenia až po trojnásobnej rovnakej vade. Myslím, že nič také nebudú vedieť, pretože v zákone sa spomína iba opakovaná vada a za opakovanú vadu sa dá považovať už druhá reklamácia.
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailZobraziť autorove WWW stránky
dominique
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 12.09.2008

PríspevokZaslal: St 10.03.10 9:22Odpovedať s citátomNávrat hore

„opätovné vyskytnutie sa vady po oprave” - keď sa rovnaká vada aká bola v záručnej dobe najmenej dvakrát odstraňovaná vyskytne opätovne. O rovnakú vadu však nejde, keď sa po predchádzajúcej oprave objaví iná vada, ktorá nebola ešte reklamovaná.

O väčší počet vád pôjde v prípade, keď vec má súčasne najmenej tri odstrániteľné vady, pričom každá z týchto vád bráni v riadnom užívaní veci.
!!!

MB: Asus M2N 1394 nForce430; CPU: AMD Athlon X2 3800+ 2,0Ghz; RAM: 2x1GB 800MHz Kingston HyperX CL4; VGA: Sapphire HD4670 512MB; HDD:Maxtor DiamondMax 160GB SATA-II + Samsung SpinPoint F3 500GB; DVD RAM: LG H50L LS; Sound:Creative SB Live!24bit, Audio:Creative Inspire T3100 + Creative HQ1400; LCD:Acer V223W "22"; Key: Ione Scorpio P21; Printer: HP Deskjet 695C; OS:Win XP SP3, PSU: Seasonic S12-II 380W 80+ Bronze
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
shaggy
Moderátor
Moderátor

PríspevokZaslal: St 10.03.10 20:17Odpovedať s citátomNávrat hore

dominique - kde je stanovené, že väčší počet sú minimálne tri vady?
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailZobraziť autorove WWW stránky
matiseek33
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: St 10.03.10 20:42Odpovedať s citátomNávrat hore

nikde v zakone to nie je, aspon ja som to nenasiel... ale v reklamacnom poriadku ich predajne to maju uvedene

Za opätovné vyskytnutie sa vady po oprave sa považuje stav, ak sa rovnaká vada vyskytne tretí krát po jej aspoň dvoch predchádzajúcich opravách.
shaggy
Moderátor
Moderátor

PríspevokZaslal: St 10.03.10 22:14Odpovedať s citátomNávrat hore

V zákone to totižto ani nie je. A reklamačný poriadok nemôžu postaviť nad zákon.
matiseek33
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Ut 23.03.10 20:29Odpovedať s citátomNávrat hore

takze odstupujem od zmluvy, je tu niekto kto by mi vedel pomoct s napisanim ziadosti?, hladal som cez google a nic som nenasiel, dokonca ani na soi mi nevedeli poradit...
Zaslať odpoveď