IT NEWS PC REVUE PC FORUM FreeBSDInternet time: @042
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

Dokonalosť v jednoduchosti

Wyse T10 – dokonalosť, na ktorú ste čakali. www.ts.avnet.com

Sporte s úrokom až 2,5%

Splňte si svoje sny! Stačí sporiť 10 € mesačne. Presvedčte sa v SLSP. www.slsp.sk

Westend Tower

Kancelárie pre malých i veľkých - prenájom už od 9,50 €/m2/mesačne. www.westendtower.sk

PZP za 69 € na celý rok

Vonku môžete denne naraziť do 2 mil. áut Vám ale stačí PZP Union len za 69 € /rok www.union.sk

Dala som si poradiť

O moje peniaze je postarané. A o vaše? www.partnersgroup.sk

(re)instalacia ubuntu

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
Semp
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 27.09.2009
Vek: 15

PríspevokZaslal: So 28.05.11 13:16Odpovedať s citátomNávrat hore

zdravim,
ked som posledne instaloval ubuntu, tak som si vytvoril particiu /home, potrebujem preinstalovat ubuntu
co sa vsetko uklada na tuto particiu ? ze stahovanie, videa,... viem
dik

Devil_SK
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 10.02.2007
Vek: 29

PríspevokZaslal: So 28.05.11 13:26Odpovedať s citátomNávrat hore

uzivatelske nastavenia niektorych programov, nastavenie prostredia xwindows a pod.

Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuICQMSNSkype
Fico
Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ

Založený: 11.01.2009

PríspevokZaslal: So 28.05.11 13:27Odpovedať s citátomNávrat hore

V podstate sa da povedat, ze vsetky uzivatelske data. Nie je tam nic systemove, iba zlozky jednotlivych uzivatelov a v nich uz iba to, co si tam daju uzivatelia + rozne nastavenia ako temy, rozne konfiguraky pre editory, atd, ktore su skryte. Takze ak potrebujes reinstall, v tejto particii je iba to, co si si tam dal ty.
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuICQ
Semp
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: So 28.05.11 13:37Odpovedať s citátomNávrat hore

no, ide mi vpodstate o to, ze som musel preinstalovat windows
GRUB obnovit neviem, ano skusal som to s tutorialom, nechapal som tomu
nechal som to tak a teraz by som zase rad zacal pouzivat ubuntu, tak som si stiahol 11.04, reku, ze to rovno preinstalujem-upgradnem a chcel som, aby mi tam ostali veci, diky za odpovede
este, ze daju sa nejako ponechat programy ? Ide mi hlavne o Wolfensteina, v ktorom mam nahrane body a po preinstalacii musim vsetko odzaciatku

Fico
Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ

Založený: 11.01.2009

PríspevokZaslal: So 28.05.11 13:54Odpovedať s citátomNávrat hore

S tym GRUB-om su niekedy problemy, hlavne si treba zistit, ci mas distro s GRUB alebo GRUB2. Ja som tiez podla jednoho tutorialu neobnovil GRUB, az podla druheho.
Ci sa daju ponechat programy, to si nie som isty, lebo programy mozu pouzivat nejake kniznice, tak neviem. Snad keby si si zalohoval celu zlozku /usr ( v /usr/bin su programy a v /usr/lib kniznice ) a potom do novej instalacie nakopiroval to co potrebujes, ale to fakt netusim. Ak sa ti jedna ale iba o hru, tak ti staci zistit, kde si to uklada statistiky, alebo co to vlastne potrebujes, zalohujes si ich a potom hru jednoducho nainstalujes nanovo a obnovis statistiku zo zalohy.
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuICQ
Ďuri
Administrátor
Administrátor

Založený: 11.08.2007

PríspevokZaslal: So 28.05.11 14:00Odpovedať s citátomNávrat hore

Vacsina hier si uzivatelske data uklada do skrytych adresarov v domovskom adresari uzivatela.
Inak ja by som na tvojom mieste presiel kazdy skryty adresar v ~ a zazalohoval len tie, ktore viem, ze budem potrebovat. Neviem si predstavit, ako zareaguje Unity na .gconf zo starsej verzie Ubuntu, IMHO to bude robit bordel.
Aky je problem s obnovovanim GRUBu? Mas viac moznosti, bud sa chrootni do nainstalovaneho systemu a spusti update-grub odtial, alebo spusti update-grub zo ziveho systemu. Keby si nam poslal link na navod a povedal, co sa ti nepodarilo, bolo by to fajn. Rozhodne by som obnovil GRUB a distro len upgradoval beznym sposobom.
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuJabberSkype
Semp
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: So 28.05.11 17:12Odpovedať s citátomNávrat hore

uz mam 11.04
nakoniec som to spravil cez aplikaciu vo windowse, dostal som sa do ubuntu, spokenul som si, ze pri aktualizacii sa bude instalovat grub, tak som dal upgrade na 11.04 a vsetko funguje ako ma
diky moc

Zaslať odpoveď