| Autor | Správa |
Dark158
 Užívateľ
 Založený: 27.01.2012 Príspevky: 8
 | Zaslal: So 28.01.12 20:48 |   |
dá sa v pythone naprogramovať všetko co aj v c++ alebo nie? je to v python-e o niečo lahšie alebo nie? čo by ste mi odporučili? |
| |
  |
 |
majky358
 Užívateľ
 Založený: 02.06.2008 Príspevky: 2699 Bydlisko: Žilina Vek: 18
 | Zaslal: Ne 29.01.12 21:08 |   |
Všeličo sa dá naprogramovať len musíš vedieť ako, s pythonom nemám skúsenosť ale tak napr. C/c++ mi príde na začiatok celkom fajn, na nete nájdeš toho celkom dosť čo sa týka aj nejakých knižníc atď. +- sú tie jazyky podobné, nespravíš chybu ani s jedným z nich. |
_________________ ASUS K50AB SX-010 | SteelSeries Mousepad | A4tech XL-750BF | | |
     |
 |
Dark158
 Užívateľ
 | Zaslal: Ne 29.01.12 22:07 |   |
knihy mam doma obydve ale asi bude jednoduchsi python teda myslim tym ze ma o nieco kratsie zapisi ci |
| |
  |
 |
majky358
 Užívateľ
 Založený: 02.06.2008 Príspevky: 2699 Bydlisko: Žilina Vek: 18
 | Zaslal: Po 30.01.12 20:23 |   |
No už ako uznáš za vhodné, kratšie zápisy... napr. keď budeš hľadať niečo na nete, knižnice (grafika...), tutorialy a celkovo syntax C mi príde priateľská. |
_________________ ASUS K50AB SX-010 | SteelSeries Mousepad | A4tech XL-750BF | | |
     |
 |
Dark158
 Užívateľ
 | Zaslal: Po 30.01.12 22:18 |   |
ozaj a da sa v c programovat aj pod windowaom ak hej kde to prosimta stiahnem |
| |
  |
 |
TESLA
 Užívateľ
 Založený: 18.12.2010 Príspevky: 539 Bydlisko: Čadca
 | Zaslal: Po 30.01.12 23:38 |   |
microsoft visual studio 2008 alebo 2010 .. dev c++ atd..
// pridané po 29 sekundách od posledného príspevku
ten Dev c++ je tusim freeware ale neviem ako to je s MVS |
_________________ do you live, do you die , do you bleed for the fantasy | |
  |
 |
nBXXL
 Užívateľ
 Založený: 27.12.2008 Príspevky: 979 Bydlisko: Nové Zámky, Slovensko Vek: 18
 |
python je viac skriptovaci jazyk ako jazyk na seriozne programovanie.. je plne interpretovany a preto pomaly.. ale zase nepotrebuje kompilaciu, cize je plne multiplatformny a hned ako kod dopises ho mozes testovat, nemusis cakat kym sa skompiluje (vhodne pri vacsich projektoch)
c++ je programovaci jazyk zamerany na kompromis medzi rychlostou a funkcionalitou.. sice je pomalsi od cisteho c-cka a assembleru, ale oproti nim sa v nom vela veci robi jednoduchsie..
python ma v poslednej dobe celkom slusnu komunitu, a vela znamych kniznic do c-cka uz su portnute aj pre python (napr. OpenGL, GTK, Qt...).. takze kniznicami by som to neriesil.. ale pokial sa chystas programovat nejake hry alebo tak podobne, tak podla mna radsej c++
pod C++ sa da programovat aj pod windowsom samozrejme... zo zakladnych nic nevediacich softwarov mas na vyber Dev-C++ a Code::Blocks, Dev-C++ je jednoduchsi, a pouziva sa na viacerych skolach.. ale ma niekolko vlastnosti, kvoli ktorym ho vela ludi nenavidi/nepouziva (napr. tvoj program nepauzuje po skonceni, musis si ho pauznut sam, ma uplne otrasny auto-indent (odsadzanie kodu), ziadne autocomplete atd..), Code::Blocks je mierne vyspelejsi a vacsina neduhov Dev-C++ sa ho netyka..
okrem tychto "klasickych" editorov mas na vyber dva pokrocilejsie editory prepchate funkciami a to od Microsoftu Visual C++ v najnovsej verzii 2010.. ponuka aj free verziu zvanu Express.. a od Nokie/Trolltechu QtCreator (podla mna najlepsi.. je kompletne free, ponuka najlepsi auto-complete spomedzi C++ IDE-cok, slusne odsadzanie, zvyraznovanie textu zvyraznuje aj tvoje vlastne classy, atd..) |
_________________ PC: MB: ASUS K8V SE Deluxe; CPU: AMD Athlon 64 2800+ 1.8GHz; GPU: Sapphire Radeon X1950GT AGP (500/600); RAM: Kingston 1GB DDR400 CL3 + A-Data 256MB DDR400 HDD: Western Digital 20 + 200GB; Monitor: LG 771E (17" CRT, stary ale dobry, aj ked trochu tmavy); PSU: Rexpower PZ-400W; OS: Windows 7 32-bit + ArchLinux 32-bit
NB: Asus K53SJ-SX093: i3-2310M + GT520M Optimus + 4GB RAM + Win7 64-bit + ArchLinux 64-bit | |
   |
 |
Ďuri
 Administrátor
 Založený: 11.08.2007 Príspevky: 3785 Bydlisko: Brno
 |
No pozor, to, ze je skriptovaci, vobec neznamena, ze nie je na seriozne programovanie. |
| |
    |
 |
coldak
 Skúsený užívateľ
 Založený: 29.10.2008 Príspevky: 936
 | Zaslal: So 18.02.12 22:54 |   |
python je fasa, mam ho rad no zabudni ze vnom napises nejaky systemovy driver |
| |
  |
 |
Dark158
 Užívateľ
 |
ale njake tie hry ako milionar a podobne by sa dal ?--- mna skor zaujmalo že ci mam najprv začať s pythonom a potom prejsť na c++ alebo naopak lebo knihy mám doma obydve |
| |
  |
 |
Blackshadow
 Užívateľ
 Založený: 09.09.2007 Príspevky: 3159 Bydlisko: Nové Zámky
 | Zaslal: Ne 19.02.12 16:47 |   |
Ze python nie je na seriozne programovanie? To je co za blabol?
Porovnavat C/C++ a Python je nezmysel.. Je to uplne ina skupina jazykov: Programovaci vs Skriptovaci..
Kazdy sa hodi na nieco ine. Kazdy skriptovaci jazyk je samozrejme jednoduchsi na naucenie, ako napriklad C. C/C++ moze byt ale naopak rychlejsie. (aj nemusi)
Pri skriptovacich sa moc nemusis zaoberat pamatovou, kedze je interpretovany, stara sa o to interpret. Zas na druhu stranu, ked to chces mat viac pod kontrolou, tak C.
Takze zalezi na tom, co chces robit. Jednoduchu hru spravis v comkolvek.
Ja osobne na parsovanie suborov, pracu so stahovanim dat z internetu a nasledne parsovanie, rozne testy, pomocne skripty - vyuzivam skriptovacie jazyky
Na ostatne pouzivam C/C++ |
_________________ "It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď | |
   |
 |
coldak
 Skúsený užívateľ
 Založený: 29.10.2008 Príspevky: 936
 | Zaslal: Po 20.02.12 13:01 |   |
|
  |
 |
|