IT NEWS PC REVUE PC FORUM FreeBSDInternet time: @007
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

Detské autíčka Baghera

Kovové, retro design, made in France Šlapacie, odrážacie, vysoká kvalita www.monniegifts.sk

Literama.sk | knihy on-line

Rýchle rastúce slovenské on-line kníhkupectvo, knihy stále v zľave 25% www.literama.sk

Pridaj sa a vyhraj iPad

Tvoj názor sa ráta a oplatí! Zarobte si vyplnením ankety na internete www.marketagent.com

yoyo - jojo

Trikové značkové yoyo u nás v predaji. Značky: yoyofactory, duncan, henrys... www.magicshop.sk

Mgr. bez prijímacích pohovorov

medzinárodné vzťahy, envir. manažérstvo Prihlášky do 31.5.2012 www.sevs.sk

Python alebo c++

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
Dark158
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 27.01.2012

PríspevokZaslal: So 28.01.12 20:48Odpovedať s citátomNávrat hore

dá sa v pythone naprogramovať všetko co aj v c++ alebo nie? je to v python-e o niečo lahšie alebo nie? čo by ste mi odporučili?
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
majky358
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 02.06.2008
Vek: 18

PríspevokZaslal: Ne 29.01.12 21:08Odpovedať s citátomNávrat hore

Všeličo sa dá naprogramovať len musíš vedieť ako, s pythonom nemám skúsenosť ale tak napr. C/c++ mi príde na začiatok celkom fajn, na nete nájdeš toho celkom dosť čo sa týka aj nejakých knižníc atď. +- sú tie jazyky podobné, nespravíš chybu ani s jedným z nich.

Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Ne 29.01.12 22:07Odpovedať s citátomNávrat hore

knihy mam doma obydve ale asi bude jednoduchsi python teda myslim tym ze ma o nieco kratsie zapisi ci
majky358
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 02.06.2008

PríspevokZaslal: Po 30.01.12 20:23Odpovedať s citátomNávrat hore

No už ako uznáš za vhodné, kratšie zápisy... napr. keď budeš hľadať niečo na nete, knižnice (grafika...), tutorialy a celkovo syntax C mi príde priateľská.

Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Po 30.01.12 22:18Odpovedať s citátomNávrat hore

ozaj a da sa v c programovat aj pod windowaom ak hej kde to prosimta stiahnem
TESLA
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 18.12.2010

PríspevokZaslal: Po 30.01.12 23:38Odpovedať s citátomNávrat hore

microsoft visual studio 2008 alebo 2010 .. dev c++ atd..

// pridané po 29 sekundách od posledného príspevku

ten Dev c++ je tusim freeware ale neviem ako to je s MVS

Užívateľ
Užívateľ

Založený: 27.12.2008

PríspevokZaslal: Ut 31.01.12 0:52Odpovedať s citátomNávrat hore

python je viac skriptovaci jazyk ako jazyk na seriozne programovanie.. je plne interpretovany a preto pomaly.. ale zase nepotrebuje kompilaciu, cize je plne multiplatformny a hned ako kod dopises ho mozes testovat, nemusis cakat kym sa skompiluje (vhodne pri vacsich projektoch)

c++ je programovaci jazyk zamerany na kompromis medzi rychlostou a funkcionalitou.. sice je pomalsi od cisteho c-cka a assembleru, ale oproti nim sa v nom vela veci robi jednoduchsie..

python ma v poslednej dobe celkom slusnu komunitu, a vela znamych kniznic do c-cka uz su portnute aj pre python (napr. OpenGL, GTK, Qt...).. takze kniznicami by som to neriesil.. ale pokial sa chystas programovat nejake hry alebo tak podobne, tak podla mna radsej c++

pod C++ sa da programovat aj pod windowsom samozrejme... zo zakladnych nic nevediacich softwarov mas na vyber Dev-C++ a Code::Blocks, Dev-C++ je jednoduchsi, a pouziva sa na viacerych skolach.. ale ma niekolko vlastnosti, kvoli ktorym ho vela ludi nenavidi/nepouziva (napr. tvoj program nepauzuje po skonceni, musis si ho pauznut sam, ma uplne otrasny auto-indent (odsadzanie kodu), ziadne autocomplete atd..), Code::Blocks je mierne vyspelejsi a vacsina neduhov Dev-C++ sa ho netyka..

okrem tychto "klasickych" editorov mas na vyber dva pokrocilejsie editory prepchate funkciami a to od Microsoftu Visual C++ v najnovsej verzii 2010.. ponuka aj free verziu zvanu Express.. a od Nokie/Trolltechu QtCreator (podla mna najlepsi.. je kompletne free, ponuka najlepsi auto-complete spomedzi C++ IDE-cok, slusne odsadzanie, zvyraznovanie textu zvyraznuje aj tvoje vlastne classy, atd..)

PC: MB: ASUS K8V SE Deluxe; CPU: AMD Athlon 64 2800+ 1.8GHz; GPU: Sapphire Radeon X1950GT AGP (500/600); RAM: Kingston 1GB DDR400 CL3 + A-Data 256MB DDR400 HDD: Western Digital 20 + 200GB; Monitor: LG 771E (17" CRT, stary ale dobry, aj ked trochu tmavy); PSU: Rexpower PZ-400W; OS: Windows 7 32-bit + ArchLinux 32-bit

NB: Asus K53SJ-SX093: i3-2310M + GT520M Optimus + 4GB RAM + Win7 64-bit + ArchLinux 64-bit
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuSkype
Ďuri
Administrátor
Administrátor

Založený: 11.08.2007

PríspevokZaslal: Ut 31.01.12 9:29Odpovedať s citátomNávrat hore

No pozor, to, ze je skriptovaci, vobec neznamena, ze nie je na seriozne programovanie.
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuJabberSkype
coldak
Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ

Založený: 29.10.2008

PríspevokZaslal: So 18.02.12 22:54Odpovedať s citátomNávrat hore

python je fasa, mam ho rad no zabudni ze vnom napises nejaky systemovy driver
Dark158
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Ne 19.02.12 0:28Odpovedať s citátomNávrat hore

ale njake tie hry ako milionar a podobne by sa dal ?--- mna skor zaujmalo že ci mam najprv začať s pythonom a potom prejsť na c++ alebo naopak lebo knihy mám doma obydve
Blackshadow
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 09.09.2007

PríspevokZaslal: Ne 19.02.12 16:47Odpovedať s citátomNávrat hore

Ze python nie je na seriozne programovanie? To je co za blabol?

Porovnavat C/C++ a Python je nezmysel.. Je to uplne ina skupina jazykov: Programovaci vs Skriptovaci..

Kazdy sa hodi na nieco ine. Kazdy skriptovaci jazyk je samozrejme jednoduchsi na naucenie, ako napriklad C. C/C++ moze byt ale naopak rychlejsie. (aj nemusi)

Pri skriptovacich sa moc nemusis zaoberat pamatovou, kedze je interpretovany, stara sa o to interpret. Zas na druhu stranu, ked to chces mat viac pod kontrolou, tak C.

Takze zalezi na tom, co chces robit. Jednoduchu hru spravis v comkolvek.

Ja osobne na parsovanie suborov, pracu so stahovanim dat z internetu a nasledne parsovanie, rozne testy, pomocne skripty - vyuzivam skriptovacie jazyky
Na ostatne pouzivam C/C++

"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuZobraziť autorove WWW stránky
coldak
Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ

Založený: 29.10.2008

PríspevokZaslal: Po 20.02.12 13:01Odpovedať s citátomNávrat hore

no do pythonu mozes dorabat moduly piramo v c++ , ak chces robit hry v pythone, skus pozriet http://pygame.org/news.html
Zaslať odpoveď