IT NEWS PC REVUE PC FORUM FreeBSDInternet time: @002
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

Chcete darček pre svoje dieťa

Odpovedzte na otázky a vyhrajte! LEGO duplo 2 krát deňne do konca mesiaca www.duplo.lego.com

Všetko za 9,90€

obľúbené Topshop produkty za skvelú cenu len 9,90€! Kliknite a nakupujte. Topshop www.topshop.sk

Zaregistruj sa!

Tvoj názor sa ráta a oplatí! Pridaj sa a vyhraj iPad. www.marketagent.com

Dostaň sa cez leto do formy.

10000 už stratili hmotnosť s Açaí na Slovensku. Môžete to urobiť tiež. www.janinblog.com

Kosačky na trávu Gardena

Výkonné kosačky na trávu. Ľahká manipulácia a vysoká obratnosť. www.gardena.sk

prosim poradte starsiu verziu linuxu

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
System Selector
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 11.01.2009

PríspevokZaslal: Ne 27.02.11 14:52Odpovedať s citátomNávrat hore

Este otazka: Aku mas graficku kartu?

Inak ja osobne odporucam Linux Mint 10 + doinstalovat XFCE a snad to pojde fajn...

Arch by bol tiez fajn, lenze su tu podla mna 2 rizika:

1) ak si zaciatocnik s Linuxom, moze sa nieco pri instalacii pokazit, resp. nieco mozes spravit zle
2) pri update sa ti moze stat, ze ti nenabehne PC kvoli divokejsiemu updatu niektorych casti (kernel, resp. Xorg)

Takze radsej LinuxMint (ten ma dost blbuvzdorny system updatov), i ked by ti mozno Arch isiel o nieco rychlejsie...
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
programmer
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 02.08.2009

PríspevokZaslal: Ut 01.03.11 20:12Odpovedať s citátomNávrat hore

Neviem, či je táto téma ešte aktuálna, ale ja som skúsil nainštalovať Ubuntu 10.04 na počítač s 256 MB RAM, 64 MB integrovanou grafickou kartou a 2,4 GHZ procesorom a musím uznať, že som bol milo prekvapený. Po prvom spustení sa to fakt vlieklo pod GNOME, tak som hodil XFCE, aktualizoval som systém a odvtedy to krásne ide aj v GNOME. Po zapnutí mi z RAM zaberá nejakých 80 MB. To som bol prekvapený hlavne preto, že je to GNOME.

Ak sa niekto rád snowboarduje, povie sa mu, že je snowboardista. Ak niekto miluje autá, povie sa mu, že je motorista. Ak niekto miluje hranie na hudobný nástroj, povie sa mu, že je hudobník, alebo virtuóz. Ak niekoho zaujíma programovanie a IT, povie sa mu, že je závislák.
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mail
seniorT
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 15.07.2010

PríspevokZaslal: St 02.03.11 0:07Odpovedať s citátomNávrat hore

programmer napísal:
Neviem, či je táto téma ešte aktuálna, ale ja som skúsil nainštalovať Ubuntu 10.04 na počítač s 256 MB RAM, 64 MB integrovanou grafickou kartou a 2,4 GHZ procesorom a musím uznať, že som bol milo prekvapený. Po prvom spustení sa to fakt vlieklo pod GNOME, tak som hodil XFCE, aktualizoval som systém a odvtedy to krásne ide aj v GNOME. Po zapnutí mi z RAM zaberá nejakých 80 MB. To som bol prekvapený hlavne preto, že je to GNOME.

Ono staci povypinat zvycajne vsetky blbe efekty plochy. Ale pokial tak ci onak vsetko funguje ako ma, sme radi ;-)
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
Zaslať odpoveď