IT NEWS PC REVUE PC FORUM FreeBSDInternet time: @796
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

Optimalizujeme firemné IS

Váš dobrý informáčný systém v DOS vám upravíme na moderný systém. www.partnersoft.sk

zooom.sk - outsourcing IT

správa siete, linux, windows, terminal a web serverov, bezpečnosť, programovanie, www.zooom.sk

Absolvovali ste chemoterapiu?

DetoxiPan GOLD zmierni jej bočné účinnky Testovaný a patentovaný japonský produkt www.detoxipan.sk

Bežme spolu a pomôžme deťom.

Príďte si zabehnúť s ČSOB nadáciou 2.6. od 10tej na Partizánsku lúku v BA. www.csobnadacia.sk

Priprav sa na futbalové EURO

Exkluzívna súťaž o Ford Fiesta! Kurzová superponuka a bonus 100€ https://www.tipsport.sk

Program vytvorený v Linuxe nejde pod Windowsom

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
W.u.n.j.o
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 16.03.2008

PríspevokZaslal: Št 23.12.10 12:38Odpovedať s citátomNávrat hore

Mam problem, vytvorim normalny program pod linuxom cez lazarus, ide mi aj spustit, ale nema ziadnu priponu ako napr .exe, a ked ho hodim do windowsu (7) tak ho nevie otvorit a ked tam pridam .exe tak mi aj tak vyhodi stale chybu.. neviete ako to spravit aby mi to slo? hladal som na nete a nasiel som nieco taketo ale neviem to pochopit :/
http://wiki.lazarus.freepascal.org/Cross_compiling_for_Win32_under_Linux
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
TommyHot
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 20.10.2008
Vek: 23

PríspevokZaslal: Št 23.12.10 12:41Odpovedať s citátomNávrat hore

A ked si ho vytvoris v linuxe a skompilujes na windowse tiez ti nejde spustit? Neviem co je lazarus, ale na take riesenie by som sa moc nespoliehal.

Desktop: CPU: AMD Phenom II x4 BE 955 3.2@3.6GHz 1.35@1.30V CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 880GM-UD2H RAM: 2x2 GB Kingston 1333MHz GPU: MSI HD 6850 Cyclone 1GB PSU: Seasonic S12II-620 620W HDD: Seagate Barracuda 7200.12 1TB Case: CoolerMaster Elite 333 LCD: 22" LG flatron W2261VP Keyboard: Microsoft Comfort Curve 2000 Mouse: Microsoft Wireless Mobile Mouse 4000 OS: Windows 7 x64 Ultimate
Notebook: Macbook Pro 13" CPU: i5 2.4GHz RAM: 4 GB DDR3 1333MHz GPU: Intel HD Graphics 3000 384MB RAM HDD: 500GB 5400 rpm OS: Mac OS X Lion Notebook: Toshiba Satellite A210-19J CPU: AMD Turion 64 x2 2.0GHz RAM: 2 GB DDR2 667MHz GPU: ATI mobility radeon HD 2600 256MB RAM HDD: 200GB 5400 rpm Mouse: Microsoft Comfort Optical Mouse 3000 OS: Windows 7 x64 Ultimate
Phone: HTC Desire S Phone: iPhone 8GB
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuZobraziť autorove WWW stránky
W.u.n.j.o
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Št 23.12.10 13:11Odpovedať s citátomNávrat hore

Takto mi to ide, ale musím sa tym padom stale ked chcem niečo skompilovat prepínat do windowsu :-/
shiro
Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ

Založený: 12.10.2006

PríspevokZaslal: Št 23.12.10 13:44Odpovedať s citátomNávrat hore

ano a co si cakal? programator a toto nevie.....
Je snad logicke ocakavat, ze program kompilovany pre system A nepojde na systeme B.

AMD Phenom II 955 BE 3.2GHz, 4GB RAM DDR3-1333 A-Data, MB Gigabyte MA-770T-UD3P, Kingston SSDNow V 64GB 2.Gen., WD 640GB + WD 1TB, Gigabyte GeForce GTX275 896MB, 2xDVD+-RW NEC 7173, LCD BenQ G2400Wa 24", MS Wireless optical mouse 2.0A, Keyboard Prestigio, Creative SBS 380 2.1
Fico
Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ

Založený: 11.01.2009

PríspevokZaslal: Št 23.12.10 13:52Odpovedať s citátomNávrat hore

W.u.n.j.o napísal:
nema ziadnu priponu ako napr .exe

Linux je v tomto (ako aj v množstvo ďalších vecí) odlišný od Windows-u. Binárne súbory nemajú nejakú špecifickú príponu, ako to platí napr pre Windows. Súbory, ktoré je možné nahrať do pamäte, sú označené ako spustiteľné - majú pridané práva x.
Čo sa týka toho kompilovania pre Windows, jednoducho postupuj podľa návodu, ktorý si sem sám postol. Stiahneš skript buildcrossbinutils, upravíš v ňom nejaké premenné, atď. Len čítaj. Ak niečo nedokážeš preložiť, hoď to do google translate. Ak ani potom nedokážeš ďalej postupovať, tak sa sem vráť a niekto ti už pomôže.
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuICQ
W.u.n.j.o
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Pi 24.12.10 14:21Odpovedať s citátomNávrat hore

Ok, ďakujem
Forty-
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 01.04.2010

PríspevokZaslal: Pi 24.12.10 16:40Odpovedať s citátomNávrat hore

Fico napísal:
Linux je v tomto (ako aj v množstvo ďalších vecí) odlišný od Windows-u. Binárne súbory nemajú nejakú špecifickú príponu, ako to platí napr pre Windows. Súbory, ktoré je možné nahrať do pamäte, sú označené ako spustiteľné - majú pridané práva x.
Čo sa týka toho kompilovania pre Windows, jednoducho postupuj podľa návodu, ktorý si sem sám postol. Stiahneš skript buildcrossbinutils, upravíš v ňom nejaké premenné, atď. Len čítaj. Ak niečo nedokážeš preložiť, hoď to do google translate. Ak ani potom nedokážeš ďalej postupovať, tak sa sem vráť a niekto ti už pomôže.

Vynimka moze byt Javacky "JAR", ktory je spustitelny subor pod obidvoma (este aj Mac a Solaris) rovnako:
"java -jar subor.jar"
Tento prikaz byva casto asociovany s JAR subormi, cize vacsinou staci 2x kliknut na ikonku a spusti sa. Inak platia hore uvedene fakty
prohibit
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 03.01.2011

PríspevokZaslal: Ut 04.01.11 12:56Odpovedať s citátomNávrat hore

Forty- napísal:
Vynimka moze byt Javacky "JAR", ktory je spustitelny subor pod obidvoma (este aj Mac a Solaris) rovnako:
"java -jar subor.jar"
Tento prikaz byva casto asociovany s JAR subormi, cize vacsinou staci 2x kliknut na ikonku a spusti sa. Inak platia hore uvedene fakty
to nemozes porovnavat. Java je vynimka, lebo ma VM a pod nou spusta svoje byte code. Nie pod samotnym OS. Ak chces davat taketo priklady, mozes potom rovno napisat kazdy interpretovany jazyk, lebo javascript v .html sa s prava rovnako ci ho spustim na linuxe alebo windowse
Forty-
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 01.04.2010

PríspevokZaslal: Ut 04.01.11 13:33Odpovedať s citátomNávrat hore

chalan robil desktopoku tak to bol relevantny priklad

a len tak pre zosumarizovanie, odvolavas sa na to ze java je vynimka, skus si precitat PRVE SLOVO v mojom prispevku hore ;D
Zaslať odpoveď