| Posledná návšteva Uto 21.05.13 21:51 |
Aktuálny čas je Uto 21.05.13 21:51
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Príspevkov: 14 ] |
|
walther
|
Napísal: Uto 14.12.10 15:32 Predmet príspevku:
|
|
|
|
 |
| Užívateľ |
 |
|
|
obyčajný gimp zvládne pravdepodobne všetko čo potrebuješ a je zadarmo.... pokiaľ by nestačil, dá sa súvisle s ním používať napr Inkscape, prípadne PhotoScape(spolu s integrovaným batch editorom). Všetko zadarmo programy. Si si istý, že potrebuješ platený program?
|
|
| Hore |
|
 |
bullko
|
Napísal: Uto 14.12.10 16:06 Predmet príspevku:
|
|
|
|
 |
| Užívateľ |
 |
|
|
No hlavne nech je tam čeština a nech je to prehľadné.
|
|
| Hore |
|
 |
walther
|
Napísal: Uto 14.12.10 16:09 Predmet príspevku:
|
|
|
|
 |
| Užívateľ |
 |
|
gimp, inkscape aj photoscape sú lokalizované aj do slovenčiny
|
|
| Hore |
|
 |
bullko
|
Napísal: Uto 14.12.10 16:58 Predmet príspevku:
|
|
|
|
 |
| Užívateľ |
 |
|
|
Stiahol som si free verziu Zoneru a chcel som obrázok upravovať v tom RAW ale nešlo mi to, prečo ?
|
|
| Hore |
|
 |
walther
|
Napísal: Uto 14.12.10 17:02 Predmet príspevku:
|
|
|
|
 |
| Užívateľ |
 |
|
Citácia: ale nešlo mi to
prvotriedne popísaný problém....
je možné, že free verzia má obmedzené schopnosti pracovania s RAW, podľa tohto popisu ale ťažko spoľahlivo identifikovať príčinu problému
|
|
| Hore |
|
 |
bullko
|
Napísal: Uto 14.12.10 17:12 Predmet príspevku:
|
|
|
|
 |
| Užívateľ |
 |
|
walther píše: Citácia: ale nešlo mi to prvotriedne popísaný problém.... je možné, že free verzia má obmedzené schopnosti pracovania s RAW, podľa tohto popisu ale ťažko spoľahlivo identifikovať príčinu problému
No, dal som tam obrázok JPEG a potom som z prehliadača dal ikonu RAW, hneď vedľa Editoru, a nič, len upozornenie, že nie je podporovaný formát, ale na videu to išlo aj s normálnymi fotkami. A na stránke je napísané že je to plnohodnotný software len licencia je iba na 30 dní.
|
|
| Hore |
|
 |
walther
|
Napísal: Uto 14.12.10 17:19 Predmet príspevku:
|
|
|
|
 |
| Užívateľ |
 |
|
|
odkedy má prosím ťa RAW koncovku jpeg?
|
|
| Hore |
|
 |
bullko
|
Napísal: Uto 14.12.10 17:21 Predmet príspevku:
|
|
|
|
 |
| Užívateľ |
 |
|
walther píše: odkedy má prosím ťa RAW koncovku jpeg?
A ako to mám upraviť ?
|
|
| Hore |
|
 |
walther
|
Napísal: Uto 14.12.10 17:24 Predmet príspevku:
|
|
|
|
 |
| Užívateľ |
 |
|
|
jpeg je obyčajný obrázok, to upravíš v hocijakom grafickom editore a príklady takých som ti už hodil.. všetky sú zadarmo, miesto toho sa prdkáš s trial verziou. Pokiaľ chceš pracovať s RAW formátom, v prvom rade musíš fotiť do RAW a to nastavíš vo foťáku. Ten ti vyprodukuje raw súbor, ktorý musíš následne spracovať v PC (na to sú potom zas iné programy, nie som si istý či napr taký gimp zvláda raw, neskúšal som)
|
|
| Hore |
|
 |
bullko
|
Napísal: Uto 14.12.10 17:36 Predmet príspevku:
|
|
|
|
 |
| Užívateľ |
 |
|
walther píše: jpeg je obyčajný obrázok, to upravíš v hocijakom grafickom editore a príklady takých som ti už hodil.. všetky sú zadarmo, miesto toho sa prdkáš s trial verziou. Pokiaľ chceš pracovať s RAW formátom, v prvom rade musíš fotiť do RAW a to nastavíš vo foťáku. Ten ti vyprodukuje raw súbor, ktorý musíš následne spracovať v PC (na to sú potom zas iné programy, nie som si istý či napr taký gimp zvláda raw, neskúšal som)
Aha, vďaka, a ktorý z tých programov čo si písal, alebo aj iný je najpochopiteľnejší ?
|
|
| Hore |
|
 |
walther
|
Napísal: Uto 14.12.10 17:38 Predmet príspevku:
|
|
|
|
 |
| Užívateľ |
 |
|
Závisí od toho, čo chceš vlastne s fotkou robiť...  Pokiaľ si videl photoshop aspoň zdiaľky, tak gimp ti bude asi najbližší. Veď vyskúšaj a uvidíš čo ti najviac sadne, inak na to neprídeš.
|
|
| Hore |
|
 |
bullko
|
Napísal: Uto 14.12.10 17:51 Predmet príspevku:
|
|
|
|
 |
| Užívateľ |
 |
|
walther píše: Závisí od toho, čo chceš vlastne s fotkou robiť...  Pokiaľ si videl photoshop aspoň zdiaľky, tak gimp ti bude asi najbližší. Veď vyskúšaj a uvidíš čo ti najviac sadne, inak na to neprídeš.
Ja by som chcel hlavne upravovať tie tóny farieb, a tak... + orezávať a vkladať texty alebo vytvárať kalendáre atď.... // pridané po 8 minútach od posledného príspevku Doteraz som používal Picasa ako prehliadač fotiek a Picnik ako editor, taký štýl mi vyhovoval.
|
|
| Hore |
|
 |
Seth Sparrow
|
Napísal: Pon 20.12.10 19:36 Predmet príspevku:
|
|
|
|
 |
| Užívateľ |
 |
|
|
Ak chceš vytvárať kalendáre a veci podobné pre tlač, tak je to najlepšie robiť vo vektoroch, takže Illustrator resp. InDesign
_________________ MB: MSI 970A-G46, CPU: AMD Phenom II X4 925, CPU Cooler: Cooler Master Hyper 212+, RAM: ADATA 4GB (Kit 2x2GB) DDR3 1866MHz, GPU: Sapphire Radeon HD 6670, 1GB DDR5 (128 Bit) NO FAN, HDD: Samsung 1TB SpinPoint F3, HDD Box: Nexus Drive-a-way, PSU: Corsair ATX 450W, Case: Cooler Master Elite 330, DVD: LG GH22LS50, Keyboard: Logitech K300, Mouse: Nexus SM-8500B silent mouse, LCD: Samsung SM P2250, OS: Win XP Pro, Sound: Behringer MS40, NB: Toshiba Tecra S11-14N SK, OS: Win 7 Pro, GSM: HTC Wildfire S, SE K810i
|
|
| Hore |
|
 |
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Príspevkov: 14 ] |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia |
|