|
 | | |
| Autor | Správa |
KocuR
 Moderátor
 Založený: 14.12.2005 Príspevky: 7072 Bydlisko: Stropkov, Košice Vek: 25
 | Zaslal: St 25.01.12 14:05 |   |
Keď som chodil na gympeľ tak sa to riešilo v lokálnych novinách, vtedy aj jeden z učiteľov povedal aby sme ho nevolali "pán profesor". O ostatných neviem že by s oslovovaním niekedy mali problém, aj keď zas my sme mali zvyk volať ich profesor/profesorka.
A na výške to už je samozrejme o inom, tam je trochu dôležitejšie vedieť kto má aký titul a kto je kde v hierarchii... Čiže polka sú profesori a druhá polka docenti. A tých menších (nižšie v rebríčku) samozrejme bude človek oslovovať "pán inžinier".
A keď má viac titulov (ako napríklad Dr.h.c. prof. RNDr. Ing. Ján Turán DrSc), tak ho oslovím tým najvyšším (v tomto prípade profesor)
Zaujímalo by ma ale čo je toto za titul:
http://www.ff.ku.sk/index.php?option=com_comprofiler&task=userProfile&user=1519
vraj to má niečo s históriou náboženstva či s čím, ale to mi celkom pekne spadá pod ThDr. (doktor Totálnych Hovadín) |
_________________ AthlonX2_3800+@1.1V;ZalmanCNPS7500AlCu;MSI_K9N_Platinum;4G_DDR2;GF7600GS@620/1100;320GB;tuned_LC_Powa420W;silenced_A+Trooper;2xNoctuaNF-S12;tuned_Audigy;SamsungSM2033;LogiMedia+G5;tkaudio_poweredbyTVM(for now)
AthlonII_255@1,125V;BEboxCooler;MSI760GM-E51;2G_DDR3;160GB;tuned_Fortron400W;tuned_hovnocase;AC12025;AcerAL1916W;GeniusSP-HF1250x;DeLux_keyboard;MSmouse
LenovoG550:C2D_T6500;G105m;4G_DDR3;320GB;LogiM705;PortaPro ... ... ... internet & IPTV connection by Antik (70/70Mbps) | |
    |
 |
zaciatocnik1
 Užívateľ
 Založený: 21.11.2011 Príspevky: 29
 |
| Xaltotun napísal: | | A nie je to jedno? Ucia za 400€ tak aspon nech tie oslovenia maju. Aj ked nikto nikoho nenuti vybrat si tak debilne povolanie ako ucitel na ZS/SS. A kto z vas niekedy zakopol o prirodne vedy tak vie ze ucitelia maju studium o minimalne 50% lahsie ako jedno-odborovi studenti. Cize tam chodia len taki ktori sa na poriadnu vysku nedostali. |
ono to nemusi byt len na prirodnych vedach stale maju jednoodborovi tazsie studium, ako jednoodborovy historik to mozem len potvrdit :/
// pridané po 5 minútach od posledného príspevku
tamto bude nejaky preklep, lebo co ja viem Olexak je PhDr. a je historik ak sa nemylim  |
| |
  |
 |
emer
 Užívateľ
 Založený: 26.12.2006 Príspevky: 3684 Bydlisko: Nitra Vek: 18
 | Zaslal: Ne 29.01.12 14:03 |   |
u nas na strednej su ziaci nauceni volat ucitelov "pan profesor, pani profesorka", ja si na to davam pozor a volam ich "pan ucitel, pani ucitelka", ved predsa profesori nie su... ale nasiel sa jeden ucitel, ktory vyzaduje aby sme ho volali profesor, pretoze sa venuje nejakej profesii, takze je profesor  |
_________________ Pocity popi*i, keď víš že všetko hrá jak má, vychádza to všetko pekne, tak jak má, hovorim si ná ne, musíš vedeť plánovať | |
    |
 |
jarrro
 Užívateľ
 Založený: 02.12.2006 Príspevky: 342 Vek: 23
 | Zaslal: Ne 29.01.12 14:06 |   |
"nejakej profesii" sa venuje aj zamestnanec TSM |
_________________ Math is the best! | |
   |
 |
emer
 Užívateľ
 Založený: 26.12.2006 Príspevky: 3684 Bydlisko: Nitra Vek: 18
 | Zaslal: Ne 29.01.12 14:07 |   |
ved prave, aj on je potom profesor on to tak tvrdi  |
_________________ Pocity popi*i, keď víš že všetko hrá jak má, vychádza to všetko pekne, tak jak má, hovorim si ná ne, musíš vedeť plánovať | |
    |
 |
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra. Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre. Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
|
| |