IT NEWS PC REVUE PC FORUM FreeBSDInternet time: @783
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

Hotel Marlene 3*, 99 €/2 os.

2 noci v Oščadnici, využiteľné do 2.9. 99 eur/2 noci/2 osoby- polpenzia, welnes www.setriza3.sk

So sebaistotou na pláž

Je čas jednoducho a zdravo schudnúť. www.news2channel.net

Účinná kozmetika NIVEA

Sme verným spoločníkom miliónov ľudí po celom svete. Pridajte sa! Nivea.sk

Schudla som 15kg za 4 týždne

Uspela som! Schudla som bez diét a cvičenia. Prečítajte si viacej tu www.janinblog.com

Fujitsu-shop.sk

Špičkové ceny na trhu. Notebooky vyrobené v Nemecku a Japonsku. www.fujitsu-shop.sk

ProBook 4730s s LINUXom

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
jacinta
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 10.07.2008

PríspevokZaslal: Pi 02.12.11 10:22Odpovedať s citátomNávrat hore

dobrý, na naliehanie manžela sme si kúpili probook 4730s s OS linux. ani jeden z nás sa však linuxe nevyzná. Teraz to zostalo na mne aby som rodine vyhovela a spustila im ich obľúbené hry (.exe). Ja celý týždeň študujem internet ako to spraviť a pritom mi syn vyplakáva, že sa nemôže hrať. Môže mi niekto poradiť krok po kroku ako to celé spraviť. Je tam SUSE SLE - 11 SP 1, treba to nejak aktualizovať alebo čio sým. Ked som sa snažila tam daľ wine do stahovaní mi hlási chybu že ho tam nenašlo v archíve. Neviem ktorým programom ho mamám spustiť ako pridať nejaký program a pod. Už som z toho celá zúfalá.

Ďakujem
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
HGDS1
Zablokovaný užívateľ
Zablokovaný užívateľ

Založený: 02.09.2011

PríspevokZaslal: Pi 02.12.11 14:44Odpovedať s citátomNávrat hore

kup si DVD s windows, zmen si v biose boot device priority na opticku mechaniku, vloz don to dvd a restartuj.

dalej postupuj podla pokynov na obrazovke.

Užívateľ
Užívateľ

Založený: 27.07.2011

PríspevokZaslal: Po 12.12.11 23:42Odpovedať s citátomNávrat hore

alebo si stiahni program "wine" cez repozitare alebo z oficialnych stranok, ale takto nemusi fungovat vsetko, najlepsi bude ten windows...
phodinux
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 26.01.2011
Vek: 18

PríspevokZaslal: Po 19.12.11 19:14Odpovedať s citátomNávrat hore

tento Linux ani neodporúčam držať, mal som česť s ním pracovať asi jedeň deň na netbooku a bolo to pre mňa utrpenie (a to sa dosť v linuxe vyznám)

Windows je veľmi dobrý systém na hry, ale je aj dosť náchylný na vírusy/trojany, ktoré sa nacházajú skoro v každej hre stiahnutej z internetu. Preto pozor, čo inštaluješ, lebo rýchlo sa zavíri. Preto treba potom aj nejaký antivírus nainštalovať.
Windows však stojí myslím, že okolo 130€... je však aj verzia na 4 mesiace zadarmo...

Ďalšia možnosť by bola nainštalovať iný Linux, ktorý je jednoduchý aj pre tých, ktorý sa v ňom nevyznajú - a práve takým je Linux Mint. Samozrejme je zadarmo. Fungujú pekne aj hry po doinštalovaní Wine
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuJabberGoogle Talk
petocervik
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 27.09.2007

PríspevokZaslal: Po 19.12.11 21:27Odpovedať s citátomNávrat hore

Ja som na Win-e šiel asi pol roka bez antivíraku a nemal som žiaden vírus, a to bola Vista . Potom som si s princípu dajaký dal. Osobne odporúčam Windows oveľa jednoduchší na správu ako Linux a ktokoľvek z jej okolia by jej s ním vedel pomôcť. Ľudí, čo sa rozumejú do Linuxu je predsa len pomenej.
p.s.: Samozrejme, že sú v hre vírusy, keď ju ukradneš dakde z warez fóra. Pochybujem, že naťaháš vírusy ak si hry kupuješ ako sa to má robiť.

História: Toshiba Satellite A210-19J, Nokia 3410, Nokia 3220, Nokia 3110c, Nokia 5530 XM
FEI TUKE : Kybernetika a informačno-riadiace systémy
Zaslať odpoveď