IT NEWS PC REVUE PC FORUM FreeBSDInternet time: @068
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

Súťaž o LEGO® duplo®

Vyhrajte prekvapenie pre svoje detičky! LEGO duplo 2 krát deňne do konca mesiaca www.duplo.lego.com

Spoločnosti Online s.r.o.

Ponúkame čisté spoločnosti. Obchodný register vybavíme za vás! www.spolecnostionline.cz

Reforma marketingu

12. jún 2012 Trend konferencia nabitá užitočnými informáciami pre Váš biznis! www.etrend.sk

Zaregistruj sa!

Tvoj názor stojí peniaze. Vyplňte dotazník a zarobte si! www.marketagent.com

Uzavrite zmluvu s nami.

Poistite nehnuteľnosť s UNIQA a máte asistenčné služby ako bonus! www.uniqa.sk

Problém so SATA

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
AndrejPN
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 24.05.2008

PríspevokZaslal: Pi 05.09.08 12:33Odpovedať s citátomNávrat hore

Zdravím,
akoby nestačilo že po včerajšku mám nefunkčný nb, dneska sa k tomu pridalo ďalšie...

Ráno som zapol počítač, nasledovalo chybové pípnutie a na obrazovke sa zjavili možnosti načítania default nastavení BIOS-u, ísť ich upraviť, alebo pokračovať bez toho, tak nejak... Nebolo to prvýkrát, čo som videl túto obrazovku, tak som išiel do BIOS-u, nastavil akurát tak čas a pokračoval ďalej... Win XP nabehol.. nič sa nedeje, len zrazu si otvorím tento počítač a vidím len disky C, D (ATA) a F, G (SATA) nikde. Takto to vždy vyzerá keď inštalujem nanovo win a nie je nainštalovaný sata raid driver, vložil som cd s driverom do cdromky, prebleskla modrá obrazovka a reštart. Po reštarte win nabiehal asi 4 minúty a ihneď jak nabehol, znova sám od seba reštart (cd už bolo vybrané). Tak som otvotril skriňu a skúsil odpojiť SATA disk... spustil počítač a beží ako nový. Znova som zapojil SATA a opäť 4-minútové nabiehanie...
Nevietečím by to mohlo byť? Za odpoveď vopred ďakujem!

Užívateľ
Užívateľ

Založený: 24.01.2008
Vek: 24

PríspevokZaslal: Pi 05.09.08 12:40Odpovedať s citátomNávrat hore

mno ja by som v prvom rade vyskusal ten disk v inom pc... pokial ti tam pojde dobre, tak by som chybu hladal v tvojej MB.. na co sa vlastne asi odkazuje aj to pipnutie na zaciatku co si opisoval. mne ked odchadzala doska, tak tiez prestal kompletne fungovat sata disk.. vyskusal som disk v novom pc a tam ide bez problemov pokial nepojde disk ani v druhom pc, tak ak sa na neho vobec dostanes, tak skus ho prebehnut chkdiskom...mozno ma hdd nejake chyby s ktorymi ma problem. pokial sa na neho nedostanes ani v druhom pc, tak by som to videl na pripad, kedy je hdd uz v pocitacovom nebicku
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
belani
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 05.06.2007
Vek: 22

PríspevokZaslal: Pi 05.09.08 12:47Odpovedať s citátomNávrat hore

takto sa opytam nemal si nahodou notebook rpipojeny do elektriny ked ti odisel ? lebo to vypada mozno aj tak ze vykyv v elektrickej sieti ti odpalil aj notebook a a j HDD ak nie aj viac aspon to tak moze byt

Intel Core 2 Duo E6500 2.93Ghz @ 3.7 Ghz, ASUS P5B, 2x 1GB ADATA Vitesta Extreme edition,2x 1GB Patriot 800 Mhz, Zdroj Corsair CX400, Gigabyte 8800 GTS 512, Skrinka Thermaltake Xaser VI MX VH9000BWS ,1 x 1TB HDD WD ,AC Freezer 7 Pro
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuICQ
AndrejPN
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 24.05.2008

PríspevokZaslal: Pi 05.09.08 12:58Odpovedať s citátomNávrat hore

v nb mi odišiel len chladič ( http://www.pcforum.sk/odisiel-chladic-na-asus-5114-vt46924.html ), tak asi nie.. jediné šťastie, že na tom disku nie nič extra "životapotrebného"

Zaslať odpoveď