IT NEWS PC REVUE PC FORUM FreeBSDInternet time: @951
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

Neuveriteľne lacná .sk doména

Rýchla registrácia domén za výborné ceny. www.exohosting.sk

Zaregistruj sa!

Tvoj názor stojí peniaze. Vyplňte dotazník a zarobte si! www.marketagent.com

zooom.sk - outsourcing IT

správa siete, linux, windows, terminal a web serverov, bezpečnosť, programovanie, www.zooom.sk

SPOVEĎ ZRELEJ ŽENY: Týmto si

mladé ženy ničia vzťahy. Päťdesiatpäťročná Erika nemala úplne feminity.zoznam.sk

Vyhraj s NIVEA

Nová online hra o luxusné hodinky, lístky a výrobky NIVEA Black&White. www.nivea.sk

Problem s instalaciou Ubuntu 7.10

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
Creation
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 21.08.2006

PríspevokZaslal: Po 11.02.08 19:16Odpovedať s citátomNávrat hore

Cela instalacia prebieha dobre az do rozdelenia disku. Tam nastane problem ze ked si mam manualne vybrat particiu a vytvorim si freespace neviem dalej nic robit. Neviem vytvorit novu particiu a na freespacei (neda mi tam ziadne moznosti ani ked kliknem na freespace pravym tlacitkom) a tym ani nainstalovat Ubuntu. To iste mi robi aj ked sa pokusam nainstalovat MINT Daryanu 4.0. Neviete co s tym?
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuICQSkypeZobraziť autorove WWW stránky
yaJohny
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 28.07.2007

PríspevokZaslal: Po 11.02.08 19:25Odpovedať s citátomNávrat hore

musis disk na ktorom chces mat linux oznacit tymto / pohladaj to tam, najdes
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
walther
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 24.01.2008
Vek: 24

PríspevokZaslal: Po 11.02.08 19:34Odpovedať s citátomNávrat hore

ako ti moze prebiehat instalacia dobre, ked si ece nerozdelil ani disk ? samotna instalacia ti ece poriadne ani nezacala... a mimoto, ubuntu ma jedno z najjednoduchsich rozhrani. ked nezvladas toto, ako xces v ubuntu pracovat ? tipujem ze si linux doteraz videl len na obrazkoch
Creation
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 21.08.2006

PríspevokZaslal: Po 11.02.08 21:07Odpovedať s citátomNávrat hore

yaJohny napísal:
musis disk na ktorom chces mat linux oznacit tymto / pohladaj to tam, najdes

Ano to viem lenze mne ten freespace co som vytvoril nejde editovat ani nic. Neviem na nom robit ziadne nastavenia.

el mariachi napísal:
ako ti moze prebiehat instalacia dobre, ked si ece nerozdelil ani disk ? samotna instalacia ti ece poriadne ani nezacala... a mimoto, ubuntu ma jedno z najjednoduchsich rozhrani. ked nezvladas toto, ako xces v ubuntu pracovat ? tipujem ze si linux doteraz videl len na obrazkoch

Nemyslel som to tak ze mi uz prebieha proste ked robim tie nastavenia pred instalaciou. A tipujes spravne ze som ho videl iba na obrazkoch ale ukazoval som tu instalaciu aj kamosom ktory ju v pohode zvladli a pracuju s linuxom a nevedeli co s tym.
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuICQSkypeZobraziť autorove WWW stránky
eXistenZ
Administrátor
Administrátor

Založený: 13.10.2006
Vek: 22

PríspevokZaslal: Po 11.02.08 21:39Odpovedať s citátomNávrat hore

hoď screen čo ti to robí... štandardný postup je vytvoriť novú ext3 partíciu a mount point na /

potom len zaklikneš format partition, a dáš ďalej

Intel Core i5 2500k @ 4,5GHz + CM Hyper 212+ & TY140 | Corsair 2x4GB 1600MHz DDR3 | ASUS EAH 6950 2GB @ 6970 MOD @ 980/5900 + Prolimatech MK-13 & 2x Fractal 12cm | WD Caviar Blue 640GB | Fortron Black Power + MAGMA fan | DELL U2412M 24" 1920x1200 IPS | Logitech G11 Keyboard | A4Tech X750BK | Samsung Galaxy R i9103
walther
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 24.01.2008
Vek: 24

PríspevokZaslal: Po 11.02.08 22:37Odpovedať s citátomNávrat hore

ubuntu som instaloval uz parkrat, ale pravdupovediac si teraz narychlo neviem vybavit tu obrazovku. viem jak to bolo rozvrhnute, nejake naznaky obrazovej pamate mam, ale to je tak vse. jak pisal existenz, hod sem screen a poradime... zaklad je vacsinou vytvorit nejaku tu ext3 particiu, swap a nastavit mount... daktori odporucaju tych particii vytvorit aj viac
Zaslať odpoveď