IT NEWS PC REVUE PC FORUMInternet time: @531
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

BiTiTi - váš super obchod

Výpočtová technika, elektronika a spotrebný materiál. Vsetko skladom . www.bititi.sk

Ľudia si zaslúžia istoty

Slovensko potrebuje stabilnú vládu, ktorá bude chrániť ľudí aj v čase krízy. www.strana-smer.sk

Hrotový systém ochrany budov

Už nikdy znečistená fasáda 100% efekt www.hrotynaholuby.sk

Atrament pre tlačiarne

Využite možnosť ušetriť až 90% svojich nákladov na tlač! Maloobchod-veľkoobchod www.grand-ms.sk

ITkids

Počítačové krúžky pre deti a mládež. Zaistite svojim deťom lepšiu budúcnosť! www.itkids.sk

Problem s HDD Hitachi

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
frantisek
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 25.11.2007

PríspevokZaslal: Ut 27.07.10 21:45Odpovedať s citátomNávrat hore

Riesim problem na notebooku HP530. Nenabootuje mi Win, namiesto toho cierna obrazovka s textom
Non-System disk or disk error
replace and strike any key when ready
Moje znalosti o pocitacoch su dost mizive, chcel by som len potvrdit"vyvratit, ze mam obstarat novy HDD, alebo moze byt chyba v niecom inom? V System Information nieje nic o HDD, ako by tam nebol, no pri zapnuti notebooku, pocut, ze sa disk roztoci a aj ihlu. Ak mam kupit novy HDD, tak mozem hociaky 2.5" SATA disk?
Dakujem za odpovede.
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
futrubas123
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 07.07.2010

PríspevokZaslal: St 28.07.10 0:52Odpovedať s citátomNávrat hore

Odkedy sa ti to deje ? Pozri v BIOSe či máš spravne nadstavené bootovanie ,ak sa ti disk v biose vobec nezobrazuje tak sú dve možnosti , bud je zle zapojený alebo ti odišiel , Ked nemáš dobré znalosti s pc tak ti neodporúčam rozoberať notebook , skoš s nim do servisu a ked disk bude funkčný tak ti ho pripoja a upevnia ale ked disk nebude funkčný tak si musíš kúpiť nový ale musíš sa uistiť či máš PATA alebo SATA rozhranie , ked máš SATA rozhranie tak možeš kúpiť hocijaký SATA disk , to sa potom rozdeluje na výkon a kapacitu diskov odporúčam kúpiť aspon 7200 rpm a čo s najmenšou latenciou .
frantisek
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: St 28.07.10 19:06Odpovedať s citátomNávrat hore

Problem zacal vlastne tym, ze po zapnuti notebooku sa system nespustil a ziadal prihlasenie sa do systemu (o ziadnom hesle neviem, nikdy som nemal nic na compe zaheslovane (admin a pod. som skusal). Na druhy den uz pocitac nahodil hned ciernu obrazovku s tym textom. boot by mal byt nastaveny dobre, co ma byt povolene, tak to je a aj HDD je nastaveny na boot, aj ked asi az z 3. miesta po CD mechanika a neviem cim. Uz som aj skusil ten HDD vytiahnut a znova vlozit, ci neni nahodou problem v jeho konektoroch, no nepomohlo. Zaujimave je, ze sa da v BIOSe normalne spustit HDD Self Options, a aj sa ten test spusti a vysledok je succeeded, teda by mal byt v poriadku.
hornak
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 31.01.2010
Vek: 46

PríspevokZaslal: St 28.07.10 19:27Odpovedať s citátomNávrat hore

Ak maš v tom notebooku vistu tak nabotuj DVD vista a daj opravu systemu alebo si pohladaj po nete Recovery CD windows vista a tak isto oprava systemu
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mail
frantisek
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: St 28.07.10 21:28Odpovedať s citátomNávrat hore

hornak napísal:
Ak maš v tom notebooku vistu tak nabotuj DVD vista a daj opravu systemu alebo si pohladaj po nete Recovery CD windows vista a tak isto oprava systemu

Mam origo XP Home, samozrejma, ze som skusil aj tuto moznost, no a vysledok:
Setup did not find any hard disk drives installed in your computer.
Make sure any hard disk drives are powered on and properly connected your computer, and that any disk-related hardware configuration is correct. This may invole running a manufacturer-suppliied diagnosticor setup program.
setup cannot continue. To quit Setup, press F3.
frantisek
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: St 28.07.10 21:33Odpovedať s citátomNávrat hore

Este, ze preco sa s nim trapim osobne... Som daleko za hranicami a nemam moznost dat ho niekam opravovat, preto som skutocne povdacny, za kazdu radu. Este skusim tie Drivers pozhanat a nainstalovat...
Zaslať odpoveď