IT NEWS PC REVUE PC FORUM FreeBSDInternet time: @764
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

BISHOLIN už aj na Slovensku

Unikátny preparát na pohybové ochorenia: reuma, svaly, šľachy ale aj iné problémy www.detoxipan.sk

OmegaMarine Forte

Eskimáci vedia, čo je zdravé Získajte balenie zadarmo www.naturamed.sk

Vymeňte svoj softvér za KROS

Vyskúšajte zadarmo ekonomický softvér KROS. Vyskúšajte jednotku na trhu. www.kros.sk

Kedy sa oplatí prerobiť auto

na plyn? Nemusíte nevyhnutne hľadať kalkulačku a papier, aby ste si autoviny.zoznam.sk

Najlepšia diéta

Ako sa dá najľahšie schudnúť? Naučte sa tajomstvo účinnej diéty. www.news2channel.net

problem s displayom

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
crusnik
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 31.10.2007

PríspevokZaslal: Št 01.11.07 9:23Odpovedať s citátomNávrat hore

zdravim mam taky problem - kupil som si notebook Toshiba A200 1m8. Po tom ako som nainstaloval Vistu som chcel zmenit nastavenia displeja a zarazilo ma ze nemozem dat vecsiu obnovovaciu frekvenciu ako 60MHz. Neviem ci je to pri NB normalne, predtym som ziadny nemal. Poradte mi prosim co s tym.
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
Zdravotnik
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 03.03.2006

PríspevokZaslal: Št 01.11.07 9:27Odpovedať s citátomNávrat hore

pri lcd nieje dolezite obnovovacia frekvencia. Inak mne sa tiez da na booku len 60Hz

Čestný člen
Čestný člen

Založený: 15.06.2005

PríspevokZaslal: Št 01.11.07 16:22Odpovedať s citátomNávrat hore

je to standardna vsync frekvencia. Kym u CRT monitora je 60Hz zabijak oci, u LCD je to plne postacujuce. Rozdiel je nasledovny. U crt je cely vystupny obraz na luminofore tvoreny obrazovkovym "delom", z ktoreho vychadzaju elektrony. Tie narazaju na aktivnu vrstvu (luminofor) a sposobuju jednak zafarbenie bodu a jednak jeho jas, cize intenzitu vyzarovania. Ak mas teda na crt nastavenych 60Hz, delo vysiela 60x za sekundu prud tychto elektronov a tym padom sa obraz obnovuje 60x za s, ale aj samotne ziarenie (jas) monitora sa 60x za s zapne a vypne. Mozes si to prirovnat ku svetelnemu zdroju ktory by si 60x za sekundu zapol a vypol. Ano, pre oci to je nezdrave a kazi to zrak. Pre frekvenciach 85Hz a viac to uz oci nevnimaju a tym padom plati, cim vyssie Hz, tym setrnejsie pre oci.

U lcd(tft) to je trosku inak. Pri 60Hz sa sice obraz obmiena "iba" 60x za s, ale podsvietenie je tvorene samostatnym svetelnym zdrojom (katody, led...), ktory podsviecuje neustale a nezavysle na obnovovacej frekvencii. Stale podsvietenie oci neunavuje a obmena obrazu 60x za sekundu uplne postacuje. Takyto obraz sa javi ovela stabilnejsi ako u crt s hoc aj vyssou obnovovacou frekvenciou.

crusnik
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 31.10.2007

PríspevokZaslal: Pi 02.11.07 9:07Odpovedať s citátomNávrat hore

oukej diky za vysvetlenie
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
Zaslať odpoveď