| Autor | Správa |
neopagan
 Užívateľ
 Založený: 07.08.2006 Príspevky: 681
 |
Mam web, a na serveri mam fotky napr. v adresari fotos/. Da sa nejako spravit, aby uzivatel nemal pristup k tomu adresaru? Napr. ked zada www.nieco.sk/fotos tak sa mu zobrazi cely obsah adresara. Na mnohych strankach som videl, ze vypise, ze nemate pravo pristupu k adresaru. Da sa to nejako? diky
PS: keby som nastavil obmedzene prava adresaru na serveri, nemal by k tomu pristup ani moj web, nie? |
| |
  |
 |
p360t
 Skúsený užívateľ
 Založený: 30.05.2006 Príspevky: 1775 Bydlisko: BA - EASTSIDE
 |
Robí sa to pomocou súboru .htaccess. V priečinku, ktorý chceš zakázať vytvoríš textový súbor ".htaccess" a napíšeš doň |
_________________ [quote="A. S. Tanenbaum"]The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.[/quote] | |
    |
 |
neopagan
 Užívateľ
 | Zaslal: Pi 08.02.08 11:03 |   |
Aha, presne na take nieco som myslel. To by malo teda zakazat pristup len zvonka, nie? Moj server tam bude mat pristup?
A to iba jednoducho tak zapisem, ako si ty napisal?
vdaka |
| |
  |
 |
sento
 Užívateľ
 Založený: 21.06.2007 Príspevky: 421
 | Zaslal: Pi 08.02.08 11:19 |   |
ty tam budes mat pristup napr. cez FTP;
toto Ta nepusti "prezriet" ten adresar pomocou www.... |
| |
  |
 |
p360t
 Skúsený užívateľ
 Založený: 30.05.2006 Príspevky: 1775 Bydlisko: BA - EASTSIDE
 | Zaslal: Pi 08.02.08 11:58 |   |
Ty cez FTP a samozrejme aj PHP skripty k tomu prístup majú. Preto sa toto používa na zamedzenie prístupu napr. k includovaným PHP súborom na servri. Dá sa to špecifikovať aj na konkrétne súbory v priečinku, alebo konkrétne typy súborov. A je to naozaj takéto jednoduché (teda, za predpokladu že máš Apache, ale to na 95% máš). |
_________________ [quote="A. S. Tanenbaum"]The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.[/quote] | |
    |
 |
juho
 Zablokovaný užívateľ
 Založený: 16.05.2007 Príspevky: 837
 | Zaslal: Pi 08.02.08 13:09 |   |
no takto k tomu nebudes mat pristup ak by si ich chcel zobrazovat na stranke "normalnym sposobom".
No ja si myslim ze si chcel len to, aby ti neindexovalo(nezobrazovalo obsah priecinku s obrazkami) stranku a k tym obrazkom pristup asi chces mat.
takze nato sluzi riadok |
_________________ getch();?{readkey;?} na konci? !A naco! Riesenie je (Alt+F5)
99% pochopí a shaggy je druhá kategória | |
   |
 |
neopagan
 Užívateľ
 | Zaslal: Pi 08.02.08 14:49 |   |
Ano juho, ja mam na stranke zobrazene obrazky normalne z adresara fotos/ formou img src....
teda server k tomu musi mat pristup. Ja len nechcem, ze ak niekto napise www.stranka.sk/fotos tak aby sa mu nezobrazili moje obrazky.
To co si napisal ide tiez do .htaccess? |
| |
  |
 |
juho
 Zablokovaný užívateľ
 Založený: 16.05.2007 Príspevky: 837
 | Zaslal: Pi 08.02.08 15:40 |   |
ano zmaz riadok s deny lebo ta to tam nepusti.
a napis tam namiesto toho ten options. to robi presne to co si chcel. |
_________________ getch();?{readkey;?} na konci? !A naco! Riesenie je (Alt+F5)
99% pochopí a shaggy je druhá kategória | |
   |
 |
|