IT NEWS PC REVUE PC FORUMInternet time: @146
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

Chceš vyhrať krásny retrobike?

Vyskúšaj Zelenyweb.sk, zazelenaj web a možno získaš super bicykel. www.zelenyweb.sk

Zaujímavé hračky a hry

Výber zo širokej ponuky hračiek a hier pre deti IKEA. www.ikea.sk

Keby niečo

25.2. nesmieš chýbať na Donovaloch! Najodvážnejšia stávka. Buď pri tom! KebyNieco.sk

inhodinky.sk, hodinky pre Vás

Excelentné hodinky, excelentné ceny Širkoký výber značkových hodiniek www.inhodinky.sk

Hodinky - zásielkový predaj

Už o 2 dni môžete mať hodinky na Vašej ruke! CASIO, SEIKO, LORUS, 4YOU. www.casallia.sk

prevod cisiel

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
vama
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 20.11.2009
Vek: 19

PríspevokZaslal: Po 01.03.10 18:33Odpovedať s citátomNávrat hore

dostal som takuto uloho:
prevod arabskych cisiel na rimske cisla a opacne do 3999, pricom nemusim vyuzit skrateny zapis cisiel (4 => IV, 9 => IX) ale staci prevod (4 => IIII, 9 => XIIII), takze tuto ulohu to velmi zjednodusuje.

Potreboval by som len poradit, aky sposobom by podla vas mohol byt rieseny tento program, pretoze rimske cisla nie su ako klasicka sustava (dvojkova, sestnastkova,..), ale na prevod viac narocnejsia. Samotny program si sam napisel, len by som chcel vediet akym systemom by ste ho riesili, hlavne co sa tyka prevod z rimskeho do arabskeho cisla.
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailICQ
stopa27
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 19.09.2006

PríspevokZaslal: Po 01.03.10 20:28Odpovedať s citátomNávrat hore

omg, ved mas napr 3999, tak odcitavas 1000 (M), kym sa da a vypisujes zaroven, potom 500, 100, 50...
//inak neviem ako chces spravit 9=XIIII ak X=10

Užívateľ
Užívateľ

Založený: 20.11.2009
Vek: 19

PríspevokZaslal: Po 01.03.10 21:11Odpovedať s citátomNávrat hore

no to som sa sekol, chcel som napisat 9 => VIIII

Som chcel vediet ako to ostatny budu riesit. Ja som to podobnym systemom riesil ako si napisal.
A prevod z rimskeho do arabskeho by si vyriesil, tak ze, budem hladat M-ka a postupn ich budem pricitovat do premennej az kym ine pismeno pride na rad a takto budem postupovat az do konca cisla. A nakoniec vypisem stav premenych ktore budu vlastne reprezentovat samotne cifry ?
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailICQ
Zaslať odpoveď