IT NEWS PC REVUE PC FORUM FreeBSDInternet time: @856
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

zooom.sk - outsourcing IT

správa siete, linux, windows, terminal a web serverov, bezpečnosť, programovanie, www.zooom.sk

Kedy sa oplatí prerobiť auto

na plyn? Nemusíte nevyhnutne hľadať kalkulačku a papier, aby ste si autoviny.zoznam.sk

Optimalizujeme firemné IS

Váš dobrý informáčný systém v DOS vám upravíme na moderný systém. www.partnersoft.sk

Neuveriteľne lacná .sk doména

Rýchla registrácia domén za výborné ceny. www.exohosting.sk

So sebaistotou na pláž

Je čas jednoducho a zdravo schudnúť. www.news2channel.net

Prepojenie dvoch webov

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
Sunnynko
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 09.06.2011

PríspevokZaslal: So 01.10.11 13:58Odpovedať s citátomNávrat hore

Zdravim, mam mensi problem, doma mam server na ktory si z prace zapisujem dochadzku aby som si ju nemusel zapisovat manualne na papier...problem je ten ze mam doma DSL s dynamickou IP cize po kazdom restarte routera sa IP zmeni...mam napad ze to vyriesim cez nejaky free hosting s PHP a MySQL...otazka znie ako najjednoduchsie spravit to ze ten server co mam doma zacne kazdych dajme tomu 5 min sa pripajat voci tomu freehostingu, na tom freehostingu si spravim script ktory mi bude odchytavat IP z mojho servera. Ked sa budem pripajat na ten freehosting automaticky ma presmeruje na IP z DSLka tym padom ma doma mikrotik presmeruje na moj server...any idea??
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
JanoF
Správca fóra
Správca fóra

Založený: 01.05.2005
Vek: 27

PríspevokZaslal: So 01.10.11 14:06Odpovedať s citátomNávrat hore

no-ip.com ma na to vlastny program, vytvoris si nieco.no-ip.com ci ake tam maju adresy, program pustis u seba na masine a pri zmene ip adresy program odosle novu ip pod ktorou mas dany vytvoreny nazov nieco.no-ip.com

Toto co chces by tiez slo spravit, len by si kazdych 5 minut otvoril zo svojho servra danu stranku, najlepsie tak aby ju nikto iny nevedel otvorit, takze nejaky krkolomny nazov suboru trebars ten by zistil z akej ip sa dany subor otvoril, ip by sa zapisala do db a pri otvoreni stranky nieco.freeehosting.sk by si sa presmeroval na svoju stranku vdaka tej ip co by bola ulozena ci uz v db, alebo v subore...je vela sposobov ako si to nakodit..

Skrinka: Nexus Morpho & Enermax UCTB12P | Zdroj: Enermax EMG800AWT 800W | Základná doska: Asus Rampage III Gene | Procesor: Intel Core i7 990X Extreme Edition 3.46 GHz & Scythe Susanoo SCSO-1000 | Pamäť: Kingston HyperX XMP 24 GB DDR3 1600 MHz | Grafická karta: Asus GeForce GT 440 1 GB DDR3 & Thermalright HR-03 | Pevný disk: Intel SSD 510 Series 250 GB & Hitachi Deskstar 5K4000 4000 GB | Optická mechanika: Plextor PX-820SA | Čítačka kariet: Akasa AK-ICR-11 | Klávesnica: Logitech G19 | Myš: Logitech G9x & Razer Kabuto | Monitor: 24" LCD Eizo FlexScan S2431WE | Reproduktory: Logitech Z-2300 | Operačný systém: Microsoft Windows 7 & FreeBSD 9 | Záložný zdroj: APC Back-UPS ES 700 | Spotreba: Idle - 200W / Burn - 400W | Mobil: Nokia N9 64 GB
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailSkypeFacebookTwitterZobraziť autorove WWW stránky
Sunnynko
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: So 01.10.11 14:07Odpovedať s citátomNávrat hore

Ano presne to myslim ako uvadzas v druhom odstavci...problem je ze neviem ako spravit to automaticke pripajanie na server...dokaze to vobec PHP? ci to spravit cej JavaScript alebo cez co by to bolo take najlahsie

edit: IP som planoval zistovat
citácia:
$ip=@$REMOTE_ADDR;
s tym ze potom by sa ukladala do db...cize neotvaral by som subor na freehostingu ale stacilo by otvorit stranku
emer
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 26.12.2006
Vek: 18

PríspevokZaslal: So 01.10.11 14:43Odpovedať s citátomNávrat hore

ked otvoris stranku, neotvoris tym padom aj nejaky subor?

IP ti prideluje iba v ramci nejakeho rozsahu, takze to ti moze pomoct pri kontrole.

Ano, je to mozne robit aj v PHP, ale budes potrebovat planovac uloh (cron), ktory ti script bude spustat.

Užívateľ
Užívateľ

Založený: 09.09.2007

PríspevokZaslal: So 08.10.11 1:30Odpovedať s citátomNávrat hore

Ked vravis, ze mas vlastny server, tak to neni ziadny problem spravit, v com chces - php, bash, perl, python..
Ak nechces vyuzit no-ip, tak by som na nejakom freehoste si spravil script, ktory ked navstivis, tak si zapise tvoju IP adresu..
potom staci z tvojho servera kazdych par minut iba urobit dopyt na ten freehost. V podstate len nacitat nejaku stranku tam.. Zapise sa IP a je to...

"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuZobraziť autorove WWW stránky
Sunnynko
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: So 08.10.11 8:26Odpovedať s citátomNávrat hore

Blackshadow napísal:
Ked vravis, ze mas vlastny server, tak to neni ziadny problem spravit, v com chces - php, bash, perl, python..
Ak nechces vyuzit no-ip, tak by som na nejakom freehoste si spravil script, ktory ked navstivis, tak si zapise tvoju IP adresu..
potom staci z tvojho servera kazdych par minut iba urobit dopyt na ten freehost. V podstate len nacitat nejaku stranku tam.. Zapise sa IP a je to...

ano ano to viem len proste neviem "zautomatizovat" to pripojenie na freehost...vsetko ostatne by som vedel spravit...
Blackshadow
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 09.09.2007

PríspevokZaslal: So 08.10.11 21:23Odpovedať s citátomNávrat hore

co to mas za masinu? nemas tam cron?

"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuZobraziť autorove WWW stránky
Zaslať odpoveď