IT NEWS PC REVUE PC FORUM FreeBSDInternet time: @848
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

Študenti, máme pre vás

výhodné úvery s nízkym úrokom. Slovenská sporiteľňa. Bližšie k Vám www.slsp.sk

Pre ľahší život

Pozrite sa, ako sa dostať do zdravšej a ľahšej telesnej hmotnosti. www.janinblog.com

Zaregistruj sa!

Tvoj názor sa ráta a oplatí! Pridaj sa a vyhraj iPad. www.marketagent.com

Zákaznícka zóna Môj Orange

Pozrite si podrobný rozpis hovorov, spotrebu alebo si aktivujte služby. www.orange.sk

Vy evidujete jazdy ručne?

Šetrite svoj čas a náklady. Skúste demo služby Telemonitor zdarma movys.sk

Prekročenie dĺžky štúdia na VŠ

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
yossarian
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 03.01.2006
Vek: 22

PríspevokZaslal: So 30.05.09 15:33Odpovedať s citátomNávrat hore

Ahojte, študoval som doteraz na STU FEI v BA a idem od prváku do Žiliny na Multimediálne asi. Chcem sa spýtať či je tu niekto taký ktorý prestupoval alebo začínal na inej škole, a že ako je to s poplatkami. Viem že v BA sa platí 500 eur, a to je dosť celkom. diky za odpovede

Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuICQ
waltherold
Zablokovaný užívateľ
Zablokovaný užívateľ

Založený: 30.05.2009

PríspevokZaslal: So 30.05.09 15:34Odpovedať s citátomNávrat hore

záleží od školy, tie poplatky sú rôzne.. najlepšie je informovať sa priamo v škole, kam chceš ísť
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
ac.milan
Administrátor
Administrátor

Založený: 17.04.2008
Vek: 25

PríspevokZaslal: So 30.05.09 15:35Odpovedať s citátomNávrat hore

ked prestupis na inu skolu,musis platit. konkretne informacie ti da uz skola ked im napises, neni problem. ked si bol napr. 3 roky v BA a pojdes na 5 rokov do Ziliny, musis zaplatit 3 rocniky studia, na semester to je okolo 300 Eur sa mi zda

PC: Gigabyte GA-M52L-S3 / Athlon II X3 445 @ 3,1GHz / AM1 2x2GB DDR2 800 MHz / (RMA) Gigabyte HD7750 1GB OC@880MHz (RMA) / Seagate 7200.12 500GB / Creative Audigy SE / Fortron GP 350W 80+ / 24" BenQ G2420HDBL / Genius SP-HF1800A
NB: MSI M670X-091SK ( 2x1GB DDR2 667MHz )
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuICQSkypeZobraziť autorove WWW stránky
waltherold
Zablokovaný užívateľ
Zablokovaný užívateľ

PríspevokZaslal: So 30.05.09 15:42Odpovedať s citátomNávrat hore

ac.milan, platí sa až po prekročení štandardnej dĺžky... to nezávisí od prestupu zo školy na školu... pri prestupe môžeš mať pár rokov zadarmo a povedzme potom rok alebo dva doplatíš a podobne.. ale ako vravím, najlepšie je zájsť priamo na ich PGO a popýtať sa.. tu môžeme len špekulovať
Daron
Administrátor
Administrátor

Založený: 08.08.2007
Vek: 24

PríspevokZaslal: So 30.05.09 16:12Odpovedať s citátomNávrat hore

Plati sa hned po prestupe, nie az po prekroceni standartnej dlzky. To by si mohol skusat kazdy rok inu skolu a zaplatil by si az po 3 rokoch. Ja tiez prestupujem vramci TUKE na inu fakultu a platim 500€ v septembri. Vysku poplatku sa dozvies bud na webe skoly/fakulty, alebo na studijnom oddeleni.

Zablokovaný užívateľ
Zablokovaný užívateľ

PríspevokZaslal: So 30.05.09 16:20Odpovedať s citátomNávrat hore

daron, to je zaujímavé poznám ľudí, čo študujú teraz na druhej škole a neplatili nič
V ktorom si ročníku?
inak, nemýliš si to náhodou s poplatkom za prijímacie skúšky? Keď som si to naposledy zisťoval, tak bolo štúdium na vysokej škole zdarma do 25-roku života..... (samozrejme nie v prípade, kedy študuješ bakalára 5 rokov miesto 3 - to sa už počíta za prekročenie štandardnej dĺžky)
yossarian
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 03.01.2006
Vek: 22

PríspevokZaslal: So 30.05.09 16:34Odpovedať s citátomNávrat hore

No na stránke píšu (Školné pri prekročení štandardnej dĺžky štúdia a školné za
štúdium plateného študijného programu pri súbežnom štúdiu
pre študentov, ktorí sú občanmi členského štátu alebo majú
trvalý pobyt v členskom štáte) Ono štát ti platí tuším 3 roky, vždy ked sa ideš zapísať na školu tam vyplnaš a podpisuješ či su už študoval niekde inde. Ja som v BA bol rok(zimný a letný) a v letnom mi už nevydalo, málo kreditov.

Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuICQ
Daron
Administrátor
Administrátor

PríspevokZaslal: So 30.05.09 22:38Odpovedať s citátomNávrat hore

walther napísal:
daron, to je zaujímavé poznám ľudí, čo študujú teraz na druhej škole a neplatili nič
V ktorom si ročníku?
inak, nemýliš si to náhodou s poplatkom za prijímacie skúšky? Keď som si to naposledy zisťoval, tak bolo štúdium na vysokej škole zdarma do 25-roku života..... (samozrejme nie v prípade, kedy študuješ bakalára 5 rokov miesto 3 - to sa už počíta za prekročenie štandardnej dĺžky)

nemylim si to s poplatkom za prijimacie skusky, tie nie su v septembri, ziadne nerobim a urcite neestoja 500€. Mozno to zalezi od skoly, ale na TUKE je to tak. A to ze do 25 roku zivota... to uz neplati... mas 3 roky na bakalara, inak platis, 2 na ing, inak platis

Zablokovaný užívateľ
Zablokovaný užívateľ

PríspevokZaslal: So 30.05.09 22:49Odpovedať s citátomNávrat hore

jasné, ale keď prestúpiš na inú školu, tak sa v tom pokračuje nie? povedzme si dva roky na FEI, odídeš a študuješ ďalej na matfyze.. prvý rok neplatíš (keďže je to vrámci "štandardnej dĺžky"), a ďaľšie už cvakáš. Alebo sa mýlim a zmenili už aj to?
Daron
Administrátor
Administrátor

PríspevokZaslal: So 30.05.09 22:51Odpovedať s citátomNávrat hore

V mojom pripade platim hned, nie som si ale isty, ci to je dane vseobecne, alebo si to voli kazda fakulta/univerzita sama

Zablokovaný užívateľ
Zablokovaný užívateľ

PríspevokZaslal: So 30.05.09 22:59Odpovedať s citátomNávrat hore

no každá fakulta má aj iné ceny, takže je to dosť možné... preto som písal už pár postov dozadu - najlepšie je zájsť priamo na ich PGO (alebo aspoň mailom) a spýtať sa konkrétne ich
ac.milan
Administrátor
Administrátor

Založený: 17.04.2008
Vek: 25

PríspevokZaslal: So 30.05.09 23:00Odpovedať s citátomNávrat hore

Kazda univerzita si robi co sa jej zachce...v tomto pripade je to vsade inde, v TT si MTF fakulta STU pyta peniaze az neskor to urcitej doby, UCM v TT si to pyta hned

// presne tak,treba to riesit priamo u nich na studijnom oddeleni,oni sa najlepsie vedia orientovat v tom ich chaose

PC: Gigabyte GA-M52L-S3 / Athlon II X3 445 @ 3,1GHz / AM1 2x2GB DDR2 800 MHz / (RMA) Gigabyte HD7750 1GB OC@880MHz (RMA) / Seagate 7200.12 500GB / Creative Audigy SE / Fortron GP 350W 80+ / 24" BenQ G2420HDBL / Genius SP-HF1800A
NB: MSI M670X-091SK ( 2x1GB DDR2 667MHz )
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuICQSkypeZobraziť autorove WWW stránky
Daron
Administrátor
Administrátor

PríspevokZaslal: St 19.08.09 12:44Odpovedať s citátomNávrat hore

tak teraz je u mna aktualan tato tema. Nema s tymto neikto skusenost? ale nemyslim tym staru 3-4 roky, ale z tohto, pripadne minuleho roku. Jedna sa o opakovanie rocnika. Dajme tomu ze som chodil napriklad rok do skoly, nechal to tak a idem do skoly zas, na iny odbor, pricom som studium zanechal/bol vyluceny. Plati sa hned, alebo az ked prekrocim povolene 3 roky na dosiahnutie Bc. titulu? To znamena ze by som platil az pred nastupom do tretieho rocnika. Konkretnejsie ide o TUKE

Užívateľ
Užívateľ

Založený: 03.04.2008

PríspevokZaslal: St 19.08.09 12:48Odpovedať s citátomNávrat hore

no v mojom pripade to bolo tak ze si mal nejake roky gratis a ked si prekrocil tak si platil ale jeden krat si tusim mohol opakovat...

Užívateľ
Užívateľ

Založený: 28.01.2007

PríspevokZaslal: So 22.08.09 0:01Odpovedať s citátomNávrat hore

Daron: My sme boli posledny rocnik na TUKE, ktory sa nedelil medzi Bc. a Ing., teda bud si skoncil ako Ing. alebo nic (koncili sme tento rok v maji), no a platil som po 5 rokoch studia, cize ked sa mi zacal 6. rok, pretoze az ten je povazovany za prekrocenie dlzky studia - takze ked chces, mozes v jednom roku spravit skusky napr. za 2 roky, tym padom by si neprekrocil tolerovanych 5 rokov, ale na druhej strane, komu sa to naozaj podarilo?
Zaslať odpoveď