| Autor | Správa |
zdekam123
 Užívateľ
 Založený: 03.08.2010 Príspevky: 111
 | Zaslal: Ne 05.02.12 14:22 |   |
Caute
Chcel by som si spravit taky maly prehravac videi ku TV.
Malo by to mat zakladnu dosku ako klasicky PC, akurat ze mini ITX, aby to bolo co najmensie. Malo by to v sebe nejaky Linux, napr. Ubuntu, a nejake ovladanie (popripade by som sa ho pokusil vyrobit), stacili by mi sipky hore-dole na listovanie vo filmoch a doprava-dolava na zvuk, nejake OK na potvrdenie a tlacitko na vypnutie alebo na uspatie (popripade obe).
Jedna z veci ktore mi robia problem je D-Sub. Ja by som potreboval Cinch/SVideo, popripade Scart. Ano, HDMI by sa dalo pouzit, ale dosky s HDMI vystupom su drahe.
Samozrejme, vyhovovalo by, keby bolo vsetko integrovane (aby som mohol na to vyrobit nejaku malu bednu)
Procesor mi je jedno aky bude, staci Intel Atom.
Zdroj by mal byt tiez nejaky mensi, a menej hlucny. Popripade by som rozobral nejaky starsi zdroj ktory mam doma (vybral by som ventilator, alebo by som ho vymenil za nejaky iny (tichsi)
Moj cenovy strop je cca 100€.
Viem, ze kategoria moc nepasuje, ale asi najveci problem mi robi vyber zakladnej dosky |
| |
  |
 |
killer
 Skúsený užívateľ
 Založený: 08.08.2009 Príspevky: 9898 Bydlisko: Martin
 | Zaslal: Ne 05.02.12 14:26 |   |
takze co vsetko potrebujes? pretoze z toho co si napisal som nepochopil, co mas doma/vyrobis a co ides kupovat |
_________________ PCFórum Summer Session 2012
Formulár k predbežnej účasti nájdete v téme | |
    |
 |
zdekam123
 Užívateľ
 | Zaslal: Ne 05.02.12 15:15 |   |
| killer napísal: | | takze co vsetko potrebujes? pretoze z toho co si napisal som nepochopil, co mas doma/vyrobis a co ides kupovat |
Takze:
Nemam (naisto kupim): Zakladnu dosku (mini ITX)
Vyrobim/Kupim: Zdroj, Dialkove, Redukciu z D-Sub na Cinch/SVideo/Scart
Mam doma: Skrinku |
| |
  |
 |
killer
 Skúsený užívateľ
 | Zaslal: Ne 05.02.12 18:13 |   |
|
    |
 |
zdekam123
 Užívateľ
 | Zaslal: Ne 05.02.12 21:02 |   |
Takze ako tak na to pozeram, som v pytli
Do 100€ nevyberiem, musim kupovat RAMky, takze som sa rozhodol:
http://www.qcomp.sk/shopping/product_details.php?idp=m90-MIBEU0-G0EAY0DZ - Doska -Ano, je drahsia, ale z Qcompu uz idem objednavat jeden zalozny zdroj, a su najlacnejsi (usetril som na zdroji 20€ a na doske som si 20€ vratil )
http://www.qcomp.sk/shopping/product_details.php?idp=mGR800D264L6-1G - RAMky - toto su najlacnejsie 1 GB ramky, dam 2ks aby som mal 2GB
Disk som sa rozhodol vybrat z jedneho PC (vsetko mam stare PATA, tato doska PATA nema, takze vyberem SATA disk a zalozim PATA, a potom presypem data) takze disk bude zadarmo.
//edit: Menil som ramky, predtym som tam mal nejaku Nanya Elixir alebo daco podobne, a reklamovat sa mi nechcelo, tak som zvolil racej 2x1GB
//edit2: A malo by to fungovat, ze?
// pridané po 1 hodine 21 minútach od posledného príspevku
Prosim ta rychlo odpovedz, chcem to objednat.. |
| |
  |
 |
killer
 Skúsený užívateľ
 | Zaslal: Ne 05.02.12 21:08 |   |
doska je DDR3, ramky teda musia byt tiez typu DDR3
zdalo sa mi, ze si v prvom prispevku pisal, ze ides do mITX formatu a teraz sem das mATX dosku
a napokon, na tomto fore radi kazdy dobrovolne, preto taketo topovanie temy moze znamenat jej uzamknutie - to do buducna |
_________________ PCFórum Summer Session 2012
Formulár k predbežnej účasti nájdete v téme | |
    |
 |
zdekam123
 Užívateľ
 | Zaslal: Ne 05.02.12 21:20 |   |
ja viem co to moze znamenat, ale ja som to narychlo potreboval sorry
tych par centi ma nezabije, ja len proste nechcem velku dosku. Tu DDR3 som si nevsimol, diki za upozornenie
// pridané po 2 minútach od posledného príspevku
tak ok, sorry ze som topoval temu. Dakujem idem objednat aj tak 2x1GB, objednam tuto: http://www.qcomp.sk/shopping/product_details.php?idp=mKVR1333D3N9-1G |
| |
  |
 |
|