| Autor | Správa |
thcinocb
 Užívateľ
 Založený: 16.12.2011 Príspevky: 3
 | Zaslal: Pi 16.12.11 11:47 |   |
Zdravím,
Nie som programátor, a potreboval by som vedieť či je niečo takéto možné...
Chcel by som na stránke vytvoriť vyhľadávacie pole pre návštevníkov, kde by zadali názov firmy, a následne by im to vyhodilo či sa nachádza, alebo sa nenachádza v databáze firiem v obchodnom registri ORSR.SK.
Tým pádom potrebujem zobrať vyhľadávaný výraz a vložiť ho do vyhľadávacieho formulára na stránke orsr.sk a následne prehľadať zdrojový kód či sa tam daný výraz nachádza.
Je niečo takéto možné? Ďakujem |
| |
  |
 |
walther
 Užívateľ
 Založený: 24.01.2008 Príspevky: 10194 Bydlisko: Bratislava Vek: 24
 | Zaslal: Pi 16.12.11 11:58 |   |
Máš trochu aspoň šajnu, čo znamená slovné spojenie "zdrojový kód" alebo aspoň ako cca funguje web? Pokiaľ obchodný register nesprístupňuje databázu/XML, tak v nej vyhľadávať nemáš ako, jedine cez ich webové rozhranie.
Dá sa teoreticky urobiť iframe s parametrami a výsledkami daného vyhľadávania, ale to je len vkladanie jednej stránky do druhej, bez akýchkoľvek možností na naštýlovanie, upravovanie či iné prispôsobenie funkčnosti.
Alebo potom povedzme presmerovanie priamo na stránky orsr.sk, čo by obsahovalo vlastne to isté čo iframe... |
| |
  |
 |
thcinocb
 Užívateľ
 | Zaslal: Pi 16.12.11 12:08 |   |
| walther napísal: | Máš trochu aspoň šajnu, čo znamená slovné spojenie "zdrojový kód" alebo aspoň ako cca funguje web? Pokiaľ obchodný register nesprístupňuje databázu/XML, tak v nej vyhľadávať nemáš ako, jedine cez ich webové rozhranie.
Dá sa teoreticky urobiť iframe s parametrami a výsledkami daného vyhľadávania, ale to je len vkladanie jednej stránky do druhej, bez akýchkoľvek možností na naštýlovanie, upravovanie či iné prispôsobenie funkčnosti.
Alebo potom povedzme presmerovanie priamo na stránky orsr.sk, čo by obsahovalo vlastne to isté čo iframe... |
Pozri sa na toto http://foaf.sk/
Potrebujem niečo podobné akurát po stlačení tlačidla hľadať, informuje užívateľa či firma existuje alebo neexistuje.
Napríklad zadá multiprint, a vyhodí mu to takáto firma už existuje,
A zadá napríklad slakfasfj a vyhodí mu to takáto firma ešte neexistuje, |
| |
  |
 |
walther
 Užívateľ
 Založený: 24.01.2008 Príspevky: 10194 Bydlisko: Bratislava Vek: 24
 | Zaslal: Pi 16.12.11 12:18 |   |
Ja ťa chápem, problém je v tom, že keď ti nie je sprístupnená databáza alebo xml, je to o dosť horšie. Teoreticky by sa mal dať naprogramovať nejaký crawler, ktorý by ti vedel prejsť komplet ORSR a zo získaných informácií by si poskladal databázu, v ktorej by už prebiehalo vyhľadávanie... Fungovalo by to na princípe botov, akých využíva povedzme Google pre indexovanie stránok. No a kvôli aktuálnym informáciám by si tento proces potreboval zautomatizovať. Trúfaš si na to?
Keby sa ti podarilo získať prístup povedzme aspoň k XML z ORSR, tak by to bolo omnoho jednoduchšie, ale aspoň ja o takej možnosti neviem.. |
| |
  |
 |
thcinocb
 Užívateľ
 | Zaslal: Pi 16.12.11 13:13 |   |
No trošku spresním zadanie a niekto mi povedzte či sa to dá:
1. Na mojej stránke má byť vyhľadávacie pol kde užívateľ zadá názov firmy. Pr. "Martinus".
2. Názov firmy "Martinus" vložím do reťazca http://orsr.sk/hladaj_subjekt.asp?OBMENO=Martinus&PF=0&SID=0&R=on
3. Stránku s URL vyššie si stiahnem k sebe vo forme zdrojového kódu (text) do databázy.
4. Prehľadám daný záznam v databáze (stránku) na určitý výskyt prvkov na tej stránke.
5. Pomocou podmienky či sa určité prvky nachádzajú na stránke alebo nenachádzajú vypíšem užívateľovi výsledok.
6. Všetko prebieha v reálnom čase takže necrawlujem celú databázu orsr.sk
Je to možné? |
| |
  |
 |
camo
 Zablokovaný užívateľ
 Založený: 05.09.2009 Príspevky: 1176 Bydlisko: Lehota pod Vtáčnikom
 | Zaslal: Pi 16.12.11 13:51 |   |
Môžeš svoj formulár nasmerovať na ich script a cez target nasmerovať výsledok do nejakého rámu na svojej stránke. Neviem či je to povolené, ale môžeš im napísať o svojom úmysle... |
| |
    |
 |
DeaDMan
 Užívateľ
 Založený: 09.12.2008 Príspevky: 43
 | Zaslal: Pi 16.12.11 14:18 |   |
| thcinocb napísal: | No trošku spresním zadanie a niekto mi povedzte či sa to dá:
1. Na mojej stránke má byť vyhľadávacie pol kde užívateľ zadá názov firmy. Pr. "Martinus".
2. Názov firmy "Martinus" vložím do reťazca http://orsr.sk/hladaj_subjekt.asp?OBMENO=Martinus&PF=0&SID=0&R=on
3. Stránku s URL vyššie si stiahnem k sebe vo forme zdrojového kódu (text) do databázy.
4. Prehľadám daný záznam v databáze (stránku) na určitý výskyt prvkov na tej stránke.
5. Pomocou podmienky či sa určité prvky nachádzajú na stránke alebo nenachádzajú vypíšem užívateľovi výsledok.
6. Všetko prebieha v reálnom čase takže necrawlujem celú databázu orsr.sk
Je to možné? |
Samozrejme, ze je to mozne.A podla struktury vysledkov ake vyhodi OSRS to nieje ani velmi zlozite. Da sa pouzit klasicke parsovanie html-ka, ktore ti vrati OSRS pri vyhladavani |
| |
  |
 |
|