IT NEWS PC REVUE PC FORUM FreeBSDInternet time: @832
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

Notebook iba za 149,85€, akcia

Dell D410,12.1"LCD, P-M 1.86Ghz, Windows XP v cene, skladom iba 20ks! www.gigacomputer.sk

Rýchla pôžička pred výplatou

Získajte 25 - 250 Eur ihned. Rýchla online pôžička s nízkym úrokom. www.smspozicka.sk

Toto nerobte: Čo ľudia pred

smrťou najviac ľutujú? Šťastie je neuchopiteľný pocit, no je tak krásny, feminity.zoznam.sk

Pridaj sa a vyhraj iPad

Tvoj názor sa ráta a oplatí! Zarobte si vyplnením ankety na internete www.marketagent.com

Priprav sa na futbalové EURO

Exkluzívna súťaž o Ford Fiesta! Kurzová superponuka a bonus 100€ https://www.tipsport.sk

Predaj do zahraničia a záhadný kupujúci

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
Martin336
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 11.05.2011
Príspevky: 14
Bydlisko: Bratislava III

PríspevokZaslal: Ut 14.06.11 20:05Odpovedať s citátomNávrat hore

Zdravím, (dúfam, že vás neodradí dĺžka príspevku, ak hej čítajte 1., 2. a myslím že 7. odstavec, mali by ste dostať grip toho, čo sa pýtam)

pokúšam sa predať notebook Acer Aspire 7741Z (mám ho aj tu v bazári: http://www.pcforum.sk/i-p-acer-aspire-model-7741z-5731-vt115270.html), ale to momentálne nie je to najpodstatnejšie. Okrem tohto fóra mám inzerátu aj na Bazos.sk, Slando.sk, i-Bazar.sk a neviem kde všade ešte. Ozvalo sa mi už aj pár ľudí zo Slovenska, no je to minimum oproti ľuďom z iných kútov sveta.

Chodí mi dosť veľa odpovedí v angličtine, často z pofidérnych mailových adries (ťažko povedať čo je normálna a čo pofidérna, no myslím že 3 páni Smith-ovia len s iným číslom nakonci sú pofidérne adresy). Z podobných adries som dostal aj pár slovenských mailov (zjavne preložených google-translaterom), alebo mailov, ktoré odkazovali na úplne iný typ tovaru (napr. "... v akom stave sú tie hodinky?"). Inak sú to obyčajné otázky (stav, cena).

Raz som už komunikoval s jedným cez Gmail chat, tak ževraj je z Južnej Ameriky a chce to pre dcéru študujúcu v Londýne. Poštovné bolo asi raz také, ako je cena za ktorú notebook predávam, lebo to chcel špeciálnou zásielkovou službou.

Čo sa týka informácií, čo zo mňa ťahajú, tak je to len číslo účtu (pochopyteľne, nič konkrétnejšie by som v živote nedal), no tak či tak mám obavy (predovšetkým kvôli pofidérnosti mailov, ktorú som spomenul vyššie a faktu, že zväčša ide o úplne nezmyselné transakcie - ako tá do Londýna).

O ČO TU SAKRA IDE?

Čo to sú za ľudia? Ako je vôbec možné, že sa dostanú na nejaký slovenský bazár, keď sú údajne z Južnej Ameriky? (pochopiteľne nechcem podceňovať schopnosti Google, hlavne keď dokáže nájsť aj Chucka Norisa).

Osobne mám pre tieto maily rôzne vysvetlenia, od tých najparanoidnejších (niekto zo mňa chce vylákať číslo účtu, aby mi ukradol 15 E, ktoré si tam na seba zarábajú úrokmi), po tie najpragmatickejšie, jednoducho niekto nemá čo robiť (niekto z SVK), tak vypysuje maily.

P.S.
Nie som jeden z tých ľudí, ktorý by najskôr posielal až potom pýtal peniaze < - - to len keby niekoho napadlo, že tohto by som bol schopný ...

Na Vás sa teda obraciam s otázkou, či s týmto máte skúsenosť. Či ste už niečo mali v bazáre a chodili vám takéto maily. Osobne som už viac krát niečo predával, ale toto je po prvý raz, čo dostávam takéto maily.

P.S. (2)
Dal som niekoľko inzerátov, každý s iným menom (Predávam Acer, Acer Aspire, Acer Aspire model: blah blah), v inzerátoch neponúkam kontaktné info (kontakt je zabezpečený cez stránku bazaru - ten mi posiela odkazy na moju adresu - teda teoreticky nie je možné sledovt moje inzeráty cez vyhľadanie mailu - nie všetky inzeráty ponúkajú túto možnosť, no chodia mi aj odtiaľ, kde táto možnosť je)

Ďakujem za odpovede

P.S. (3)

Dúfam, že som sa trafil aj do pravidiel aj do časti fóra, na túto tému určenú ... nechcem spamovat, ocakavam realnu diskusiu
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
majky358
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 02.06.2008
Príspevky: 2697
Bydlisko: Žilina
Vek: 18

PríspevokZaslal: Ut 14.06.11 20:48Odpovedať s citátomNávrat hore

Podobná téma tu už najskôr je a najlepšiu odpoveď ti dá google ak tám zadáš meno odosielateľa, pretože sa jedná o podvodníkov, ktorým keď pošleš zásielku, tak nakoniec jednoducho povedané vyhlásia peňažnú transakciu za neplatnú z čoho vyplýva, že prídeš o peniaze aj o tovar. Chodí to takmer všetkým ľuďom čo niečo predávajú, osobne mi to prišlo aj po pol roku čo som predal tovar, treba to len ignorovať a nenechať sa blbo nachytať ako to spravilo viacero ľudí.
Hlavné znaky - za tovar ponúkajú oveľa viac, len aby to bolo . Je to určené pre známych, anglicko a iné štáty (narodeniny...) sami pochádzajú z Chille, JA a pod, svoje texty prekladajú cez google translate

_________________
ASUS K50AB SX-010 | SteelSeries Mousepad | A4tech XL-750BF |
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuICQSkypeZobraziť autorove WWW stránky
Martin336
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 11.05.2011
Príspevky: 14
Bydlisko: Bratislava III

PríspevokZaslal: Ut 14.06.11 20:56Odpovedať s citátomNávrat hore

UAU, viem že sa dá peňažná transakcia vyhlásiť za neplatnú, no dá sa aj vtedy, keď už mám peniaze na účte?
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
killer
Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ

Založený: 08.08.2009
Príspevky: 9898
Bydlisko: Martin

PríspevokZaslal: Ut 14.06.11 20:59Odpovedať s citátomNávrat hore

transakcia sa da stornovat aj ked uz su peniaze na ucte prijemcu no je to narocnejsie na vybavovanie a hlavne zalezi od samotnej banky

_________________
PCFórum Summer Session 2012
Formulár k predbežnej účasti nájdete v téme
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuJabberZobraziť autorove WWW stránky
Rot13
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 01.12.2010
Príspevky: 75

PríspevokZaslal: Ne 19.06.11 16:31Odpovedať s citátomNávrat hore

PRESNE!

Presne aj mne sa toto stalo, predával som kameru ozvala sa mi pani XY. Že ju chce a toto dobre počúvajte:

1. Otázky ohladom kamery dávala atd.. Povedal som jej že stála 550€ Pred 6 rokmi teraz ju ponúkam za 170€.
2. Povedala že je to v poriadku , že to chce pre syna.
3. Že mi pošle peniaze na učet ihned, ako jej odskenujem recipe - že doklad otom že som to poslal
4.Napísala mi jej banka.... blá blá. Stým že mi pošlú 550€ - ALE koli bezpečnosti musím prvý poslať cca.340€ spať aby sme sa dorovnali na 170+poštovné.? Čiže ja som poslal prvý kameru aj peniaze?? WTF?
5. POtom sa mi to prestalo páčiť tak som ihned požiadal o storno podanie zásielky stihli to tesne pred doručeným.
6. Kontaktoval som právnika, on niečo pozeral na nete a tá banka sa mi ozvala z emailu - scotiaonlinetransfer@mail.com - PREČO MAIL.COM?
+ sa mi podpísal generálny riadieteľ banky - ktorý je 6 rokov Mŕtvy!!!!!!!!!!


Takže som jej nakoniec nič neposlal pozor!!!

_________________
PC : Intel Core2 Duo - E7300 2,66Ghz ( no takt ). 2GB Kingston GPU - Nvidia MSI 8600GT
AsRoCK OS : Windows 7 Ultimate NT x64

NTB : Asus I3 330M, 3GB, 512MB GPU
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:    
Zaslať odpoveď
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.

Powered by phpBB 2.x.x © 2005 - 2012 PCforum, webhosting by WebSupport, edited by JanoF

SEO - optimalizácia pre vyhľadávače

Freebsd