| Autor | Správa |
eiger33
 Užívateľ
 Založený: 08.09.2006 Príspevky: 92
 | Zaslal: So 09.02.08 12:18 |   |
Ahojte,
nikde som nenasiel ci a ak ano ako sa da pouzit $_POST aj inak ako s formularom. Sukal som to asi takto:
| kód: |
$_POST['jahoda']="sladka";
|
Dal som odkaz na dalsiu stranku a tam uz $_POST['jahoda'] neexistuje.
Neviete ako to mozem preniest? Nechcem to cez $_GET, lebo by sa to dalo zneuzit,
dik |
| |
  |
 |
juho
 Zablokovaný užívateľ
 Založený: 16.05.2007 Príspevky: 837
 | Zaslal: So 09.02.08 13:16 |   |
mozno si cital o session alebo cookies nato je prikaz session_start(); ktory musis mat na tom subore na ktory sa odkazujes a na tom z ktoreho ides si musis nastavit tie premenne alebo pouzijes | kód: | | bool setcookie ( string $name [, string $value [, int $expire [, string $path [, string $domain [, bool $secure [, bool $httponly ]]]]]] ) |
a pritupujes k nim ako $_COOKIE[$name]. |
_________________ getch();?{readkey;?} na konci? !A naco! Riesenie je (Alt+F5)
99% pochopí a shaggy je druhá kategória | |
   |
 |
Numline1
 Zablokovaný užívateľ
 Založený: 01.10.2006 Príspevky: 1971
 | Zaslal: So 09.02.08 15:16 |   |
$_POST sa prenasa v hlavicke, session je o inom a ze cookies s tym tiez nic nemaju  |
| |
  |
 |
programator
 Užívateľ
 Založený: 02.09.2005 Príspevky: 156
 | Zaslal: Ne 10.02.08 14:34 |   |
| eiger33 napísal: | Ahojte,
nikde som nenasiel ci a ak ano ako sa da pouzit $_POST aj inak ako s formularom. Sukal som to asi takto:
| kód: |
$_POST['jahoda']="sladka";
|
Dal som odkaz na dalsiu stranku a tam uz $_POST['jahoda'] neexistuje.
Neviete ako to mozem preniest? Nechcem to cez $_GET, lebo by sa to dalo zneuzit,
dik | Existuje moznost preniest hodnotu premennej napr. pomocou formulara, teda zapisanim hodnoty premennej "jahoda" do skryteho prvku formulara : <input type="hidden" name="jahoda" value="<?php echo $_POST['jahoda']; ?>">
A v nasledovnej stranke mozes hodnotu premennej "jahoda" ziskat standartnym sposobom, teda $_POST['jahoda']; |
_________________ Múdry nie je ten, čo veľa vie, ale ten, kto vie, čo je treba. (Thomas Alva Edison) | |
   |
 |
vl4kn0
 Užívateľ
 Založený: 22.11.2007 Príspevky: 254 Bydlisko: 127.0.0.1
 | Zaslal: Ne 10.02.08 21:13 |   |
| programator napísal: | Existuje moznost preniest hodnotu premennej napr. pomocou formulara, teda zapisanim hodnoty premennej "jahoda" do skryteho prvku formulara : <input type="hidden" name="jahoda" value="<?php echo $_POST['jahoda']; ?>">
A v nasledovnej stranke mozes hodnotu premennej "jahoda" ziskat standartnym sposobom, teda $_POST['jahoda']; |
myslim ze chcel pouzit inak ako s formularom;) ja by som doporucil session =>
session_start();
$_SESSION['jahoda'] = 'sladka'; |
_________________ PODPIS BOL ZMAZANY Z DOVODU NERESPEKTOVANIA PRAVIDIEL FORA!!!
Je povolených max. 5 riadkov s veľkosťou písma 9 (rozlíšenie 1280x1024px).
Sprava pre vedenie fora: ake nerespektovanie pravidiel. ved som mal v podpise citaciu na 2 riadky omg? lol? no a este jabber ale to neni moja chyba ze tu nemate input aj na jabber... | |
     |
 |
neopagan
 Užívateľ
 Založený: 07.08.2006 Príspevky: 681
 |
Teda ak by zapisal session_start();
$_SESSION['jahoda'] = 'sladka'; a potom by presiel na druhu stranku, tam by to mohol zobrazit napr. echo $jahoda ?
a potom treba nejako ukoncit session? |
| |
  |
 |
walther
 Užívateľ
 Založený: 24.01.2008 Príspevky: 10194 Bydlisko: Bratislava Vek: 24
 |
napr na hlavnej stranke si hodis nejaku hodnotu do session, napr ta tvoja jahoda, a na kazdej stranke, kde xces pouzivat session premenne musis dat vzdy ten session_start() a odkazujes sa na kazdu premennu jej menom, cize ked uz, echo "$_SESSION['jahoda']; by malo fungovat. a nacoze potrebujes ukoncovat session ? |
| |
  |
 |
juho
 Zablokovaný užívateľ
 Založený: 16.05.2007 Príspevky: 837
 | Zaslal: Po 11.02.08 15:12 |   |
no bolo by dobre pre bezpecnost a vyuzitie (skor to vyuzitie). unset($_SESSION['jahoda']). a ten neolitov priklad vyuziva register globals on takze tym sposobom by som to nerobil co ak nebudes vediet ci to je session alebo len pomocna premenna. |
_________________ getch();?{readkey;?} na konci? !A naco! Riesenie je (Alt+F5)
99% pochopí a shaggy je druhá kategória | |
   |
 |
vl4kn0
 Užívateľ
 Založený: 22.11.2007 Príspevky: 254 Bydlisko: 127.0.0.1
 | Zaslal: Po 11.02.08 17:32 |   |
| el mariachi napísal: | | ... a nacoze potrebujes ukoncovat session ? |
co tak napr login/logout? session moze ukoncovat z roznych pricin. a ukoncuju sa bud unsetom alebo je na to pekna fcia session_destroy()  |
_________________ PODPIS BOL ZMAZANY Z DOVODU NERESPEKTOVANIA PRAVIDIEL FORA!!!
Je povolených max. 5 riadkov s veľkosťou písma 9 (rozlíšenie 1280x1024px).
Sprava pre vedenie fora: ake nerespektovanie pravidiel. ved som mal v podpise citaciu na 2 riadky omg? lol? no a este jabber ale to neni moja chyba ze tu nemate input aj na jabber... | |
     |
 |
Tominator
 Zablokovaný užívateľ
 Založený: 21.02.2007 Príspevky: 4009
 | Zaslal: Ut 12.02.08 13:19 |   |
na ujasním to čo bolo povedané: skladá sa to z dvoch stránok,
1,| kód: | session_start();
session_register("Jahoda"); //vraj sa nemusí používať, ale pre stabilitu uvádzam
$_SESSION["Jahoda"]="sladká"; //určil som hodnotu Jahoda
|
2,
| kód: | session_start();
echo $_SESSION["Jahoda"]; //vypíše "sladká"
|
pokial potrebuješ zrušiť session, ako napísal vl4kn0, použiješ session_destroy()
viac informácií a ďalšie funkcie nájdeš na www.php.net |
| |
  |
 |
neopagan
 Užívateľ
 Založený: 07.08.2006 Príspevky: 681
 | Zaslal: St 13.02.08 13:49 |   |
Diky.
Len taka otazocka na okraj: vedel by som teda definovat v SESSION aj taketo viacrozmerne pole?
| kód: | | $kateg=array ("jano","peter","fero"); |
a potom na dalsej stranke normalne vyvolat | kód: | | echo $kateg[1]; $kateg[2]; | atd...?
bude si pamatat aj vsetky tie polia? |
| |
  |
 |
stenley
 Moderátor
 Založený: 27.07.2007 Príspevky: 3776 Bydlisko: Bratislava Vek: 27
 | Zaslal: St 13.02.08 13:57 |   |
so session premennymi mozes nakladat ako s klasickymi, ktore poznas z php:
| kód: | | $_SESSION['kateg'] = array("jano","peter","fero"); |
Vypis:
| kód: | | echo $_SESSION['kateg'][1]; //peter |
|
_________________ Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB | |
    |
 |
|