IT NEWS PC REVUE PC FORUM FreeBSDInternet time: @702
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

Dokonalosť v jednoduchosti

Wyse T10 – dokonalosť, na ktorú ste čakali. www.ts.avnet.com

Kúpa auta v Rakúsku

bezpečnejšia. Rakúsko, ako druhá krajina Európskej únie po Slovenskej autoviny.zoznam.sk

Zaregistruj sa!

Tvoj názor sa ráta a oplatí! Pridaj sa a vyhraj iPad. www.marketagent.com

Náhradné diely pre Peugeot

Výhodne, z najväčšieho vrakoviska na Slovensku hneď za Bratislavou. autolandia.sk

IT, PC, WEB služby na kľúč

Počítačové , Webové, Reklamné služby Balíčky služieb -postavte si sami.. www.kellly.sk

Poskladanie pc doma

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
tomas019
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 16.10.2008

PríspevokZaslal: Št 13.01.11 19:52Odpovedať s citátomNávrat hore

Dobry den,
chcem sa spytat, ze ked si kupim vsetky komponenty, zlozim si ich doma spravne a zistim ze je nieco pokazene od vyroby, mam pravo na reklamaciu ? Nebudu sa ma v obchode pytat, kto vam to skladal ? A stalo sa vam to uz niekomu, ze ssa tesite z noveho pocitaca, prve spustenie a NIC. Tohto sa najviac bojim, pretoze stale ma presviedcaju aby som si ho dal poskladat a normalne za to zaplatil. Ale ja si chcem vsetko pekne vybalit precitat, tie krabicky vsetky
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
dsljohn
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 31.08.2007

PríspevokZaslal: Št 13.01.11 19:56Odpovedať s citátomNávrat hore

pravdaze plati tak isto zaruka na kazdy produkt zvlast, MB, CPU, ..... proste vsetko ma svoju zaruku ked sa ti napr nezapne nemusi byt problem v HW ale v niecom zlom zapojeni potom ked sa zisti napr vada HW kvoli zlej manipulacie potom sa zaruka straca ale inac nie ...

život je krásny, len sa ho nesmieš báť, dnes plačeš, zajtra sa budeš smiať.
Učíme sa aby sme veciam rozumeli a mohli ich milovať
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuICQSkypeYahooZobraziť autorove WWW stránky
tomas019
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Št 13.01.11 20:00Odpovedať s citátomNávrat hore

Tak ale su pripady, napriklad vadnyc procesorov od vyroby ? Alebo grafickych kariet ? Zakladnych dosiek ? Neprechadzaju tieto veci testmi ?

A co sa da najcastejsie pokazit pri stavbe pc ? Vela pasty na procesor ? Zle zapojene napajanie ? Preskratovanie dosky o skrinu ? Alebo ked si pekne precitam manual k doske, nic zle nemozem spravit ?

Naposledy upravil tomas019 dňa Št 13.01.11 20:03, celkom upravené 1 krát.
walther
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 24.01.2008
Vek: 24

PríspevokZaslal: Št 13.01.11 20:03Odpovedať s citátomNávrat hore

prechádzajú, ale 100% bezchybnosť sa nikdy zaručiť nedá..výhodou doma skladaných pc je to, že keď je jeden komponent chybný, stačí ho vybrať a ísť reklamovať. keď si to necháš poskladať a daný obchod si hodí na skrinku plombu, musíš utekať s celou skrinkou a reklamovať to ako celok... keď si to poskladáš sám, reklamuješ len chybný komponent pokiaľ to človek zvládne poskladať sám, je blbosť nechať si to urobiť za peniaze
reklamáciu ti uznať musia ak sa pri reklamácii nezistí, že si si daný komponent neodfajčil sám
patro16
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 05.07.2007
Vek: 22

PríspevokZaslal: Št 13.01.11 20:44Odpovedať s citátomNávrat hore

walther nie kazdy obchod ti zablombuje skrinku!(napr.: tichepc) a v pc predajniach sa da dokonca aj dohodnut (samozrejme nepatri tam datart a podobne "obchody pre pc")

tomas019 na tvojom mieste by som to urcite nerobil sam ak si este nikdy nic podobne nerobil aspon nejakeho znameho si zavolaj co sa do toho rozumie alebo to kup ozaj poskladane - navrhnes si sam celu zostavu(pomoc najdes v nakupnej poradni) a oni ti to poskladaju,

uz hotove zostavy u ziadnych predajcov v ziadnom pripade nekupovat!!

CPU: Intel C2D E8400@4150MHz 1,24V+Cooler: SCYTHE KAMA CROSS+AC MX-2+Noctua 600rpm, MB: Asus P5Q PRO, RAM: Corsair XMS2 DHX 2x2GB, VGA: MSI N450GTS Cyclone 1GD5/OC +AC MX-2+AC S1-passive, HDD: Seagate Barracuda 7200.10 320GB+Cooler: SCYTHE SQD-1000 QUIET DRIVE,
DVD/RW: LG GSA-4165B, Monitor: DELL U2412M+3y NBD, PSU: Enermax MODU82+ 625W, Print: HP LaserJet 1018, NB: ASUS N61JV-JX051V
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mail
Pistuk_14
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 04.06.2009
Vek: 19

PríspevokZaslal: Št 13.01.11 21:46Odpovedať s citátomNávrat hore

Aj ja som to sam skladal nikto mi nepomahal len nejake slovenske videa o skladani pc ... Nic sa neboj aj manual budes mat lahke ako facka

tomas019
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Št 13.01.11 21:51Odpovedať s citátomNávrat hore

Co by sa dalo pokazit ? Na jednej strane citam, jasne chod do toho je to ako zlozitejsie lego na druhej... nechaj si to poskladat. Pocitac som nikdy neskladal, ten co mam doma tak som tam daval dalsi harddisk, karty zvukove, usb rozsirujuce a rozsiroval ram pamäte. Co sa da pokazit ? Napajanie ? Da sa to neako prehodit ? Nikdy som nevidel ako vyzera napajanie dnesnych dosiek a podobne, ale hadam bude napisane v manualy, ze tu sa dava napajanie take a take, na grafiku ze tu ide take a take napajanie. A pri zdroji zaz ze bude popisane, ktory kabel je ktory a naco sluzi. A mechaniky a disky da sata pripojim. Ram pamäte tam dam, grafiku jednu tam dam (akurat to napajanie) procesor do socketu osadim (ved tam bude znazornene ako tam ma ist) pasty nanho nam len trosku, slabucku vrstvu (radsej menej podla mna). dosku o skrinu hadam nepreskratujem, urcite bude neake upozornenie. a fany uz pozapajam na dosku (to bude v manualy ze kde co, dufam) a tie predne usb porty zo skrinky, audio jacky, a tlacitka pre start, restart zapojim na dosku (to musi byt v manualy ). Tak neako si predstavujem stavbu pc Potom zapnem a budem pocut ako sa roztocia fany a uvidim bios

Len tie napajacie konektory mi este vela nehovoria, ale to dufam v tych manualoch vycitam, tie molexy, a kolko pinove co kde. To mi az tak jasne nie je Mozem sa pri stavbe pytat aj tu ?

Pistuk14
Tento nazor sa mi paci
Pistuk_14
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 04.06.2009
Vek: 19

PríspevokZaslal: Št 13.01.11 21:54Odpovedať s citátomNávrat hore

Tu mas tie navody
x1 - http://vimeo.com/groups/tvspace/videos/3246012
x2 - http://www.vimeo.com/3252090
x3 - http://www.vimeo.com/3259788
x4 - http://www.vimeo.com/3264869
Aj mne tie videjka pomahali

walther
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 24.01.2008
Vek: 24

PríspevokZaslal: Št 13.01.11 21:58Odpovedať s citátomNávrat hore

tomas, ak nie si vymletý, tak to zvládneš poskladať... väčšina info sa dá nájsť po internete a v manuáli k doske. nie je to nič zložité, najťažšie (aspoň pre mňa na začiatku bolo) je nájsť správnu mieru sily, ako dotláčať konektory, karty, ramku, cpu a podobne... treba proste opatrne a primeranou silou, nič by si nemal robiť nasilu a keď to tam proste nepasuje, tak to buď pcháš na nesprávne miesto alebo to dávaš naopak. väčšina vecí sa dá zapojiť len jedným spôsobom
pokukaj tutoriály na internete (je ich neskutočné množstvo) a budeš v obraze... okrem toho si treba dávať pozor ešte na jednu vec - statická elektrina.. čiže žiadne také, že budeš napr skladať pc v svetri od babky... tým sa dá veľmi ľahko pri pc odfajčiť takmer čokoľvek
no a samozrejme - kým neprekontroluješ či si zapojil všetko a správne, nezapájaj pc vôbec do elektriny, nieto ešte aby si ho zapínal, ale hádam až takéto základy spomínať netreba
tomas019
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Št 13.01.11 21:59Odpovedať s citátomNávrat hore

Parada, ja som nasiel tie linky na nete ale boli mrtve. Stahujem to video prave, ale takto je to super Dakujem

Ano to som cital tiez. Elektrostaticke naramky a take veci ale hadam bude stacit ak sa chytim radiatora pred montazou a vybijem sa
deCode666
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 09.01.2008

PríspevokZaslal: Št 13.01.11 22:43Odpovedať s citátomNávrat hore

Ja som si nechal poskladať dvakrát komp u predajcu (ešte keď som bol "malý" ) ... na prvej mašine mi pomlagali vetrák na grafike tým ako to rvali do dosky a pri druhej odpiekli sieťovku na doske ... a ani v prvom a ani druhom prípade mi nedali pôvodné krabice od komponentov a pod. veci. ... čo sa týka montáže, tak najlepšie nemať na sebe nič syntetické, žiaden koberec a pekne presvetlená miestnosť ... uzemniť sa môžeš tak, že sa dotkneš radiátora, alebo zapojíš vypnutý zdroj do zásuvky a dotkneš sa zdroja alebo mať ten spomínaný náramok ... a ako povedal kolega, skontrolovať zapojenie, či všetko sedí a tak ... a ešte jedno také "pravidlo" ... po namontovaní komponentov a pred prvým spustením systému NIKDY NEDÁVAJ NA SKRINKU BOČNICU ... keď ju tam hodíš, tak sa jak na potvoru niečo posere ... plus tu máš videjko keby si si to chcel pozrieť v praxi: http://www.youtube.com/watch?v=HIJx6Y3tofg

PC : MB Gigabyte GA-EP35-DS4 CPU Intel C2D E8400 (OC 3.6GHz)Noctua NH-U12P RAM DDRAM2 4x1GB Kingston 800 CL5 HDD WD 320GB VGA Gigabyte HD6850 OC PSU Seasonic X560 560W DVD-RW Samsung S223F CASE Thermaltake Soprano VB1000SWS + 2xNoctua NF-P12 MOUSE A4 Tech optical Gamer X-710F
"Get that legless witch outta here!!!"
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailICQ
patro16
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 05.07.2007
Vek: 22

PríspevokZaslal: Št 13.01.11 22:47Odpovedať s citátomNávrat hore

treba vediet do akej predajne si treba dat poskladat pc (vid. vyssie spominane tichepc)

ale v podstate skladanie pc je take zlozitejsie lego
najlepsie je ako prvy namontovat zdroj a ten zapojit normalne to elektriny ale nezapinat zadny vypinac a mas to uzemnene stale

CPU: Intel C2D E8400@4150MHz 1,24V+Cooler: SCYTHE KAMA CROSS+AC MX-2+Noctua 600rpm, MB: Asus P5Q PRO, RAM: Corsair XMS2 DHX 2x2GB, VGA: MSI N450GTS Cyclone 1GD5/OC +AC MX-2+AC S1-passive, HDD: Seagate Barracuda 7200.10 320GB+Cooler: SCYTHE SQD-1000 QUIET DRIVE,
DVD/RW: LG GSA-4165B, Monitor: DELL U2412M+3y NBD, PSU: Enermax MODU82+ 625W, Print: HP LaserJet 1018, NB: ASUS N61JV-JX051V
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mail
deCode666
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 09.01.2008

PríspevokZaslal: Št 13.01.11 22:49Odpovedať s citátomNávrat hore

presne ... to je jediná výnimka ... u nich by som si to nechal zložiť ... neverím Focusu (osobná skúsenosť) a pccku (keď skladajú kompy tak ako vybavujú rôzne záležitosti, tak diki pekne ... )

PC : MB Gigabyte GA-EP35-DS4 CPU Intel C2D E8400 (OC 3.6GHz)Noctua NH-U12P RAM DDRAM2 4x1GB Kingston 800 CL5 HDD WD 320GB VGA Gigabyte HD6850 OC PSU Seasonic X560 560W DVD-RW Samsung S223F CASE Thermaltake Soprano VB1000SWS + 2xNoctua NF-P12 MOUSE A4 Tech optical Gamer X-710F
"Get that legless witch outta here!!!"
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailICQ
TOMxEU
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 10.10.2006
Vek: 29

PríspevokZaslal: Št 13.01.11 22:50Odpovedať s citátomNávrat hore

Hlavne nezabudni dat tie srobiky medzi dosku a skrinku. Ja ked som prvykrat skladal PC, tak som nahodou zistil, ze tam maju byt, myslel som, ze su navyse.
Ked som ho zlozil, stlacil vypinas a nic, musel som reklamovat dosku, potom zase kupit novy CPU na flash BIOSu, pretoze am2+ doska nepodporovala am2+ CPU.

Užívateľ
Užívateľ

Založený: 31.08.2007

PríspevokZaslal: Št 13.01.11 23:19Odpovedať s citátomNávrat hore

napajanie tiež nevies pokaziť mas ejden siroky ten ide na siroky a jeden 4 pinovy ten ide na 4pinovy na doske je len jeden a mas tam presne ako dat tam opacne sa neda

život je krásny, len sa ho nesmieš báť, dnes plačeš, zajtra sa budeš smiať.
Učíme sa aby sme veciam rozumeli a mohli ich milovať
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuICQSkypeYahooZobraziť autorove WWW stránky
Zaslať odpoveď