|
 | | |
| Autor | Správa |
jasug
 Užívateľ
 Založený: 05.09.2008 Príspevky: 47
 |
Dobrý deň,
prosím o radu pri zefektívnení mojej aplikácie. Pracujem s premennými typu real a keďže ptrebujem porovnávať dve reálne čísla alebo reálne číslo s nulou, tak som to riešil vynásobením reálneho čísla stomi a pretypovaním na longint, prevediem výpočty a spätne delím stomi a formátujem výstup na dve desatinné miesta. Pozná niekto efektívnejší postup ?
Vďaka. |
| |
  |
 |
coldak
 Skúsený užívateľ
 Založený: 29.10.2008 Príspevky: 936
 |
|
  |
 |
jasug
 Užívateľ
 Založený: 05.09.2008 Príspevky: 47
 | Zaslal: Št 10.03.11 13:37 |   |
Ide o Delphi 6.
// pridané po 6 minútach od posledného príspevku
Dobrý deň,
som majiteľom 1., 5. a 6. dielu knihy Teixera & Pacheco Borland Delphi - sprievodca vývojára. Ale žiaľ nevlastním doprovodné CD, ktoré sa bezplatne dodáva k vydaniu. Otázka znie, či by mi mohol niekto napáliť za odplatu uvedené CD alebo poslať mailom príklady z tohto CD-čka.
Vďaka. |
| |
  |
 |
vama
 Užívateľ
 Založený: 20.11.2009 Príspevky: 213 Bydlisko: Myjava Vek: 19
 | Zaslal: Št 10.03.11 21:37 |   |
| jasug napísal: | Dobrý deň,
prosím o radu pri zefektívnení mojej aplikácie. Pracujem s premennými typu real a keďže ptrebujem porovnávať dve reálne čísla alebo reálne číslo s nulou, tak som to riešil vynásobením reálneho čísla stomi a pretypovaním na longint, prevediem výpočty a spätne delím stomi a formátujem výstup na dve desatinné miesta. Pozná niekto efektívnejší postup ?
Vďaka. |
Robieva sa to sposobom, ze odcitas dane realne cisla a ked je ten rozdiel velmi maly (napr 0,001), tak sa tie cisla prakticky rovnaju. |
_________________ "Digitálna technika pozostáva len z 0 a 1, ktoré sú správny čas na správnom mieste." M. Valášek | |
    |
 |
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra. Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre. Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
|
| |