IT NEWS PC REVUE PC FORUM FreeBSDInternet time: @684
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

SGH s.r.o. Žeriavová technika

Žeriavová technika, náhradné diely pre mostové žeriavy www.sgh.sk

Magio Internet

Najobľúbenejší internet teraz získate na prvých 100 dní úplne zadarmo. telekom.sk

INDECO-vstav.skrine a kuchyne

Design, kvalita, praktickosť - super letná akcia www.indeco.sk

17-ročná fitneska má

silikóny! Porovnajte ju pred a po! Mladá slovenská fitneska Marína Hámová feminity.zoznam.sk

Eloxované hliníkové profily

strieborný elox, vizuálne pekné a odolné rýchle dodanie, výborné ceny www.lacneprofily.sk

Pomozte lamke poskladat PC

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
mapeds
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 19.11.2008

PríspevokZaslal: St 19.11.08 11:00Odpovedať s citátomNávrat hore

ahojte, kupil som si novu zostavu, podla navodu pridal na zakladnu CPU, RAM, grafiku, no len teraz idu nejake kable zo skrine a nie som si isty kam s nimi
jedna sa konkretne o kable, co idu z USBciek z front side. na doske mam 3 konektory pre USB oznacene USB1, USB2, USB3 v taktomto formate. v hornej rade je 5 pinov, v dolnej su 4 piny .. tu som ich naznacil na doske http://img205.imageshack.us/my.php?image=nmwq8.jpg .. a takto to je popisane v manuali http://img440.imageshack.us/my.php?image=usbrb5.jpg .. no ale 8 kablikov, co idu z USB zo skrine maju taketo oznacenie
"+" "port-" "port+" "-"
"+" "port-" "port+" "-"
v taktomto poradi som ich mal zapojene aj na starej doske .. ktory kablik do ktoreho portu mam teda zasunut ? a do ktoreho konektoru (USB1/USB2/USB3) ?

Dalej jedna otazka ohladom IDE kabla .. ma 3 vystupy, jeden, ktory sa zasunie do dosky, jeden v strede a jeden na konci .. pocul som, ze ten v strede musi byt zapojeny do DVD romky a ten na konci do HDD .. je to pravda ? on by to bol trosku problem, lebo DVD mam uplne hore v skrinke a HDD je asi o 20cm pod nim, cize to by bola logicky blbost to takto zapajat
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
mimkork
Moderátor
Moderátor

Založený: 21.12.2006
Vek: 26

PríspevokZaslal: St 19.11.08 17:21Odpovedať s citátomNávrat hore

k tym IDE - podla toho ako mas najumprovane sa to deli aj na kybli ja som to maval na ide tak ze HDD aj DVD boli master na samostatnom kabli

PC: CPU:E6300 -1,8GHz; LCD:19" Acer AL1916; RAM:2x2GB DDR2; MB:ASUS P5B-VM DO; VGA:Nvidia 7300GS; HDD:WD500GB AACS + ex.Toshiba 3,5" 400GB a MSI 2,5" 250GB; Repro:Bach 2.0; DVD mech:LG-pata; PSU:Eurocase 350W; Tlač:HP 1410, 1315, 3330-kopírka
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mail
mapeds
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 19.11.2008

PríspevokZaslal: St 19.11.08 17:30Odpovedať s citátomNávrat hore

hovoril som, ze som lamka, takze nemam tusenie co to znamena najumprovane .. takto, na doske mam iba jeden slot na IDE kabel, takze nemoze byt kazdy na samostanom kabli
prandof
Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ

Založený: 27.12.2007

PríspevokZaslal: St 19.11.08 17:36Odpovedať s citátomNávrat hore

VCC = +
USB0(1)- = port -
USB0(1)+ = port+
GND = -
USBDC je nezapojený pin, je tam len ako vodiaci keby si mal originál káblik (napr. do zadného slotu v skrini) aby si to nevedel zapojiť opačne.
Pri IDE je dôležité hlavne jumprovanie Master (HDD)/Slave (CD-ROM), ak sú spolu na jednom kábli, kábel už zapojíš ako ti vydá, dlhá časť ide do dosky.

mimkork na nových doskách máš len jeden IDE port
mimkork
Moderátor
Moderátor

Založený: 21.12.2006
Vek: 26

PríspevokZaslal: St 19.11.08 17:36Odpovedať s citátomNávrat hore

skus si zohnat DVD pcspace 11 - 08 tam mas video ako sa sklada pc
//ja viem ze nove MB su ochudobnene o radic IDE a teraz som si az vsimol co ma za MB, nabuduce urob popis zostavy..
//na kabli je stred slave najvzdialenejsi je master.

PC: CPU:E6300 -1,8GHz; LCD:19" Acer AL1916; RAM:2x2GB DDR2; MB:ASUS P5B-VM DO; VGA:Nvidia 7300GS; HDD:WD500GB AACS + ex.Toshiba 3,5" 400GB a MSI 2,5" 250GB; Repro:Bach 2.0; DVD mech:LG-pata; PSU:Eurocase 350W; Tlač:HP 1410, 1315, 3330-kopírka
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mail
prandof
Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ

Založený: 27.12.2007

PríspevokZaslal: St 19.11.08 17:45Odpovedať s citátomNávrat hore

SEAGATE
Western Digital
CD-ROM
http://www.mysuperpc.com/pc_assembly/computer_install_cdrom.shtml

Ešte som zabudol k tomu USB, je v podstate jedno do ktorého USB (1,2,3) to zapojíš, podľa toho ako ti dočiahne kábel . Keďže je to pre predné USB, zapoj to do najbližšieho k prednému panelu.
Zaslať odpoveď