| Autor | Správa |
Po[W]eR
 Užívateľ
 Založený: 06.05.2008 Príspevky: 4
 | Zaslal: Ut 06.05.08 13:43 |   |
Caute, mam dost velky problem ... mam multifunkcne zariadenie Lexmark X2450 a nemozem ho pouzivat. Pouzivam Win Vista, nainstaloval som ovladac, a nejde mi tlacit, kopirovat ani len skenovat. Pls poradte ...  |
| |
  |
 |
prandof
 Skúsený užívateľ
 Založený: 27.12.2007 Príspevky: 5468 Bydlisko: Opičí ostrov, okres LV
 | Zaslal: Ut 06.05.08 17:36 |   |
Tie ovládače boli z CD alebo zo stránky Lexmark ? Popíš trochu bližšie ako si to inštaloval aj či ti niečo vypisuje (chybovú hlášku). Skontroluj káble USB, skús vymeniť, niekedy je problém pri veľmi dlhých a tenkých kábloch (určite si kábel dokupoval). Skús kábel USB prehodiť do iného portu USB. |
| |
  |
 |
Po[W]eR
 Užívateľ
 | Zaslal: St 07.05.08 13:30 |   |
mam k tomu multifunkcnemu aj original CD ale nema podporu pod OS Vista. Takze ten ovladac som stiahol zo stranky vyrobcu priamo na tento typ multifunkcneho. Usb kabel som dokupoval, ale v tom problem nie je skusal som to v inych portoch a nic.
Stale vypisuje tuto hlasku:
A este sa chcem spytat napr. na skenovanie a kopirovanie, pretoze ked som mal OS Xp tak multifunkcne som instaloval s CD a tam bol taky program ALL IN ONE CENTER na to urceny. Tlacidlami na paneli tlaciarne sa neda skenovat ani kopirovat. Da sa tento program zohnat tak aby bezal pod Vistou ?
Diks |
| |
  |
 |
prandof
 Skúsený užívateľ
 | Zaslal: St 07.05.08 18:10 |   |
Keď sa nedá kopírovať priamo na tlačiarni, bude vadná tlačiareň, pretože to funguje aj bez počítača (nemusí byť vôbec zapnutý) All in one center je priamo v tých ovládačoch, čo si stiahol (keď si to inštaloval pozri na C:\Lexmark\lxk\applications\AIOC). Ak som to správne pochopil pod XP s ňou neboli problémy ? Keď zasunieš kábel do USB vypíše Windows "Našiel som nový hardware" ? Možno hlúpa otázka, ale vieš ju zapnúť tlačidlom power (mal by svietiť na zeleno) ? Posledná otázka pri inštalácii ovládačov to ako prebehlo ?
Ten súbor s ovládačmi sa dá aj rozbaliť (napr. vo Winrare). |
| |
  |
 |
Po[W]eR
 Užívateľ
 | Zaslal: Št 08.05.08 19:19 |   |
ano pod xpckom neboli problemy pretoze orignal cd islo ... a bolo vsetko v pohode ... power tlacitko viem zapnut , ... ani taky priecinok ako si napisal tam nie je ... je tam C:\drivers\printer ... a all in one center tam nie je ... instalacia ovladaca prebehla dobre ... a ked zasuniem kabel napise ze sa nasiel novy hardware ... tak my skus dat link na ten ovladac ... a spravim to od zaciatku ... no neviem ... diks |
| |
  |
 |
prandof
 Skúsený užívateľ
 | Zaslal: Št 08.05.08 22:03 |   |
|
  |
 |
Po[W]eR
 Užívateľ
 | Zaslal: So 10.05.08 13:48 |   |
fakt diky za pomoc ... odinstaloval som to ... stiahol ovladac z toho linku co si mi dal ... naistaloval a uz to ide v pohode ... neviem pred tym bola asi chyba v instalacii ... alebo som pochybyl fakt moc vdaka ...  |
| |
  |
 |
prandof
 Skúsený užívateľ
 | Zaslal: So 10.05.08 23:48 |   |
|
  |
 |
|