IT NEWS PC REVUE PC FORUM FreeBSDInternet time: @679
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

Ekonomický softvér KROS

Programy na vedenie komplexnej agendy JÚ a PÚ. Vyskúšajte demo zadarmo! www.kros.sk

Účtovníctvo, Faktúry, Sklady

jednoducho ovládateľné programy od MRP za 20 rokov cez 100000 inštalácií www.mrp.sk

Zbavte sa viazanosti

Za Samsung Galaxy Ace so zlatým O2 Paušálom zaplatíte teraz 12 €! pausal.o2.sk

Bolia Vás nohy? Opúchajú?

DetoxiPan ostraňuje príčinu. Japonský patentovaný výrobok. www.detoxipan.sk

Spoločnosti Online s.r.o.

Ponúkame čisté spoločnosti. Obchodný register vybavíme za vás! www.spolecnostionline.cz

pomoc s instalaciou windows 7

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
hornak
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 31.01.2010
Vek: 46

PríspevokZaslal: Ut 17.01.12 21:14Odpovedať s citátomNávrat hore

500Gb disk má v skutočnosti po naformátovaní 465.8 GB, máš tam skryty oddiel o velkosti 19 GB v ktorom je inštalacia windowsu, davaj pozor čo robíš z delením diskulebo to nieje sranda, z čoho je tvoj notebook zistíš o HW v Spravca Zariadení
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mail
nBXXL
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 27.12.2008
Vek: 18

PríspevokZaslal: Ut 17.01.12 21:18Odpovedať s citátomNávrat hore

to, ze preco je to menej je preto, ze
1. nie D-cko je recovery, recovery je skryta particia ktora ma cca. 16GB a je na nom cela instalacka windowsu aj s predinstalovanymi ovladacmi a sprievodnym softverom..
2. je rozdiel medzi znacenim GB a GiB, akurat microsoft to nerespektuje a znaci GiB ako GB..
skratene.. GB = 10^9 B, GiB = 2^30 B, teda 500GB = priblizne 465GiB (podla microsoftu GB)

PC: MB: ASUS K8V SE Deluxe; CPU: AMD Athlon 64 2800+ 1.8GHz; GPU: Sapphire Radeon X1950GT AGP (500/600); RAM: Kingston 1GB DDR400 CL3 + A-Data 256MB DDR400 HDD: Western Digital 20 + 200GB; Monitor: LG 771E (17" CRT, stary ale dobry, aj ked trochu tmavy); PSU: Rexpower PZ-400W; OS: Windows 7 32-bit + ArchLinux 32-bit

NB: Asus K53SJ-SX093: i3-2310M + GT520M Optimus + 4GB RAM + Win7 64-bit + ArchLinux 64-bit
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuSkype
zaciatocnik1
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 21.11.2011

PríspevokZaslal: Ut 17.01.12 22:01Odpovedať s citátomNávrat hore

ahaa tak to som nevedel do buducna sa to zide dakujem za vysvetlenie aaa som v tom spravcovi zariadeni ale tam je len : baterie, diskove jednotky, display adapters, jednotky dvd-rom a cd-rom, klaqvesnice, monitors, mysi a ostatne ukazovacie zariadenia, pocitac, procesory, radice IDE ATA/ATAPI, radice univerzalnej seriovej zbernice, sound, video and game controllers, systemove zariadenia, zariadenia na spracovanie obrazkov, zariadenia s rozhranim HID . Ale nic o grafike
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
lupajz
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 05.04.2011
Vek: 19

PríspevokZaslal: Ut 17.01.12 23:42Odpovedať s citátomNávrat hore

Pri Display Adapters by si mal mať plusko rozklikni ho Inak je to presne book, ktorý chcem kúpiť
Ak je to z-tková rada tipujem že tam máš aspoń i5 -> teda má to 2 grafiky jednu integrovanú a jednú externú asi GeForce možno ? je možný rozdiel, pretože tých tipov, ktoré sa výrabajú s inými komponentami je viacero

Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: St 18.01.12 1:44Odpovedať s citátomNávrat hore

no idem to skusit noo mam len i3 2350 ale tak to by mi malo stacit...no asi by to malo mat oboje (gt540M)nakoniec aleee ako ich mam prepnut ci sa to bude prepinat samo ked bude potrebovat vykonnejsiu??

// pridané po 4 minútach od posledného príspevku

no nasiel som to konecne ma to intel hd a GT540M inaak neviete to uz ma v sebe nejake ovladace novy nb ci budem musiet stiahnut aby som mohol nieco uz aj zahrat?

// pridané po 18 minútach od posledného príspevku

Chcel by som sa este opytat niekolko veci :
1. Cize dobre chapem, ze GT540M nabehne sama ak nebude zvladat ta integrovana? Lebo vpredu na NB ze nejaky ovladac na prepinanie grafiky (z prirucky som to tak aspon pochopil) cize netreba s tym nic robit nie?
2.Ma novy NB uz aj ovladace na grafiky ci musim ich stiahnut ak by som chcel uz nejaku hru zahrat?
3.Neviete soft co je v novych NB je len trial ci full? Lebo znamy mal v pc milion programov predinstalovanych ale bolo to len na 30 dni ako office starter a take bludy
4. Zistil som ze v nom mam program McAfee ako zistim ci to je trial len alebo full? aa este k tomuto je to dobry antivirak ci nejaky smejd?
dakujem inak za pomoc
MrPetrus
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 02.01.2012
Vek: 17

PríspevokZaslal: St 18.01.12 8:29Odpovedať s citátomNávrat hore

no s tym prepinanim grafiky, ona by sa mala prepnut sama ked bude treba, teda aspon vacsina to tak ma a ked nie tak ju mozes prepnut manualne, ak ti nieco nesputi napr nejaku hru.

Ovladace tam netreba lebo tam uz su nainstalovane (vsetky), hru si uz mozes zahrat aku chces.

Tie programy neviem ake myslis ale vacsiou byvaju trial ako napr antivirak ( ja som ho mal na 2 mesiace (do vtedy sa nemusis bat)) s McAfee nemam skusenosti ale mozes ho tam nehat kym ti neskonci licencia.
zaciatocnik1
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: St 18.01.12 18:47Odpovedať s citátomNávrat hore

dakujem vam za pomoc no mam predsa este jednu otazocku ako vytvorim dvd s windowsom...toto co ked by mi blblo a by mi pomocou neho sa obnovil..neviem ako sa tomu presne hovori
MrPetrus
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: St 18.01.12 19:04Odpovedať s citátomNávrat hore

volá sa to Recovery DVD malo by sa to zmestiť na 4 DVD-cka a neviem ako sa to robí u Lenova, ale mal by sa mat nejaký softvér na podporu od nich a tam vybrat možnosť na vytvorenie záchranného disku (teda aspoň ja to mám tak u HP-cka)

// pridané po 27 sekundách od posledného príspevku

tu máš postup pre Lenovo: http://www.lenovoblog.cz/2009/06/instalacni-media-na-lenovo-pocitaci.html

// pridané po 3 minútach od posledného príspevku

Keď ich napáliš dobre si ich odlož lebo keď o ne prídeš tak sa nedajú napáliť druhý krát. A ak ti padne systém a nebudeš mať inú možnosť obnoviť tak si ich budeš musieť objednať.
hornak
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 31.01.2010
Vek: 46

PríspevokZaslal: St 18.01.12 19:06Odpovedať s citátomNávrat hore

Mal by si tam mat aplikaciu Recovery Media a v tom si vypalit DVD media, inak moc sa neteš že už máš media pokial si ích nenainštaloval, stačí jedno vadné medium a si doinštaloval, najlepšie si vytvorit obraz bud v Norton Ghost 15 alebo Acronis, vtedy to obnovíš za 5 min
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mail
zaciatocnik1
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: St 18.01.12 20:50Odpovedať s citátomNávrat hore

mam tam take ze OneKey Recovery to bude asi to, vsak?
MrPetrus
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: St 18.01.12 21:29Odpovedať s citátomNávrat hore

ano to by mohlo byt ono ( http://support.lenovo.com/en_US/research/hints-or-tips/detail.page?DocID=HT051298 )to ked ti padne windows tak postupuj podla toho.
zaciatocnik1
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Ne 22.01.12 11:10Odpovedať s citátomNávrat hore

snad ani to nebude treba este sa chcem opytat som si isiel robit ten recovery disc a mi vyhodilo 3 mozbosti : 1. RECOVERY DISC WITH EXISTING BACKUP IMAGE : Create a bootable recovery disc from an existing backup image.
2. RECOVERY DISC WITH CURRENT SYSTEM : Create a bootable recovery disc from the current system partition.
3. FACTORY DEFAULT RECOVERY DISC : Create a bootable recovery disc with the initial backup image.
aky je medzi nimi rozdiel, lebo sa v tom nejako nevyznam :/ Dakujem
Zaslať odpoveď