|
 | | |
| Autor | Správa |
marcus
 Užívateľ
 Založený: 07.12.2007 Príspevky: 14
 | Zaslal: Pi 08.02.08 11:06 |   |
ahojte..vypise ze mi ze mam nove aktualizacie k dostupnosti..dam ich instalovat a vyhodi mi chybu:
E: dpkg was interrupted, you must manually run 'dpkg --configure -a' to correct the problem.
E: _cache->open() failed, please report.
spustim to co pise a napise:dpkg: požadovaná operácia vyžaduje superužívateľské privilégiá
vie mi niekto v kratkosti a rychlosti vyriesit problem a o co sa vlastne jedna? som novacik co sa tyka linuxu..viem ze dpkg je debian package..tolko som vygooglil:))))diky |
| |
  |
 |
walther
 Užívateľ
 Založený: 24.01.2008 Príspevky: 10194 Bydlisko: Bratislava Vek: 24
 | Zaslal: Pi 08.02.08 11:25 |   |
no sak jak ti to napisalo, potrebujes superuzivatelska prava, cize
| kód: | | sudo dpkg --configure -a |
by malo uz ist...
pomocou prikazu "sudo" vzdy spustas nieco ako administrator s plnymi pravami (obmena pouzivania konta root, ale toto je trosku privetivejsie pre bezneho usera). po zadani toho prikazu od teba ece vypyta tvoje heslo, a potom by to uz mohlo ist bez problemov.. |
| |
  |
 |
marcus
 Užívateľ
 Založený: 07.12.2007 Príspevky: 14
 | Zaslal: Pi 08.02.08 11:45 |   |
ok..diky..uz to funguje..dosiel som na to ze java bola zle nainstalovana, preinstaloval som ju a teraz vsetko funguje bez problemov..diky |
| |
  |
 |
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra. Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre. Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
|
| |