| Autor | Správa |
ac.milan
 Administrátor
 Založený: 17.04.2008 Príspevky: 11053 Bydlisko: Myjava Vek: 25
 |
Kamaratka si dala do servisu Lenovo opravit notebook, na ktorom zhruba sa po roku pouzivania zacali heglat panty na displayi, notebook tak bol nestabilny, display padal a cele to malo velku volu, s notebookom samozrejme zaobchadzala s citom.
Vo velkej nadeji, ze jej to opravia, jej ale prisiel list, ze na tuto zavadu sa nevztahuje zaruka a teda tuto opravu riesit nebudu, jedine ak si ju zela vykonat za plnu cenu vo vyske 130 eur. Napisala im, ze za taketo peniaze to opravovat nechce a co su to za sposoby, ked sa za normalneho pouzivania notebook takto pokasle. Nasledne jej odpisali, ze teda vnutorne panty mozu skusit vymenit, ale zvonku to ma cele popraskane a to opravovat nebudu. Zahadou je, ze notebook bol zabaleny do krabice s NEpopraskanymi pantami. Ako teraz dokazat, ze to prasknute nebolo? Foto si zabudla spravit, takze je to iba slovo proti slobu.
Co ale dorazilo najviac, bolo ze si uctuju pausalny poplatok za prehliadku pristroja a dopravu vo vyske 40 eur, ktory musi uhradit, inak jej nevratia notebook vobec. Su vobec taketo praktiky u tak renomovaneho servisu mozne? Ako sa moze zakaznicka branit? Pisem viacmenej v jej mene, aby sa jej dostalo vysvetlenia podla skusenosti. Jednaju s nou arogantne, je to firma Teleplan z CR, platbu chcu na zahranicny ucet a zakaznicka samozrejme nesuhlasi. Nie je predsa normalne, ak sa zavada bud neprejavi, prip. su porusene podmienky alebo nezarucna zavada, ze poslu pristroj naspat bezplatne, max. s cenou dopravy?
Prikladam kopiu mailu aj s fotkami, ktore zo servisu odoslali:
| citácia: | "Vážený zákazník,
Na Vami reklamovanom zariadení Lenovo G550 ESSENTIAL so sériovým číslom CBG2526183 bola zistená závada, na ktorú sa nevzťahuje záruka. V prílohe Vám posielame cenovú ponuku opravy (str. 1, 2), zároveň tu nájdete PROFORMA faktúru (str. 3) pre túto cenovú ponuku. Naskenovanú ponuku (str. 2) nám, prosím, zašlite obratom na našu emailovú adresu.
Váš prípad číslo Z20850555 bude otvorený nasledujúcich 5 pracovných dní.
Pokiaľ nebudete mať záujem o platenú opravu, dajte nám, prosím, vedieť čo najskôr. PROFORMA faktúru na paušálny poplatok za prekontoľovanie prístroja a za dopravu nájdete tiež v prílohe (str. 4). Okamžite po uhradení tohto poplatku Vám bude jednotka zaslaná späť s neodstránenou závadou.
V prípade ďalších dotazov, prosím, kontaktujte naše call centrum na telefónnom čísle 800 606 040.
S priateľským pozdravom
Lenovo Servisné stredisko"
|
Faktura v PDF: http://www.uloz.to/12842752/z20850555-pdf
Za akekolvek rady vopred dakuje. |
_________________ PC: Gigabyte GA-M52L-S3 / Athlon II X3 445 @ 3,1GHz / AM1 2x2GB DDR2 800 MHz / (RMA) Gigabyte HD7750 1GB OC@880MHz (RMA) / Seagate 7200.12 500GB / Creative Audigy SE / Fortron GP 350W 80+ / 24" BenQ G2420HDBL / Genius SP-HF1800A
NB: MSI M670X-091SK ( 2x1GB DDR2 667MHz ) | |
     |
 |
Daron
 Administrátor
 Založený: 08.08.2007 Príspevky: 9368 Bydlisko: Michalovce Vek: 24
 |
V reklamacnom poriadku byva uvedene, ze zakaznik hradi naklady ktore vznikli neodovodnenou reklamaciou. ( alebo neuznanou, nespomeniem si na presnu formulaciu)
Mal som uz par neuznanych reklamacii, botasky, HDD, ale nikdy som nic neplatil. |
_________________ I gather speed from you fucking with me | |
      |
 |
shiro
 Skúsený užívateľ
 Založený: 12.10.2006 Príspevky: 9658
 | Zaslal: Št 26.01.12 10:17 |   |
v pripade neprejavenej zavady alebo neuznanej reklamacky je uplne bezne ze sa firma riadi cennikom pre mimozarucny servis, kde mas aj hodinovu sadzbu za servia a aj dopravne.
Ci to uz ma firma ako platenu sluzbu alebo nie, zalezi od firmy a ty ako zakaznik s tym prd urobis.
Samozrejme mohla sa najprv informovat ako je to s opravou pantov, skor nez to tam poslala, no teraz je uz skoda riesit. Treba si prestudovat cennik a podmienky tej firmy, ako tam maju uvedene riesienie neprejavenych reklamacii.
Navyse sa Gckove rady Lenova riesia zavolanim na hotline Lenova SK, skade ti pon poslu kuriera, nakolko Gckova rada spada do IdeaPad serie, ktora sa riesi reklamacne prave takto. |
_________________ AMD Phenom II 955 BE 3.2GHz, 4GB RAM DDR3-1333 A-Data, MB Gigabyte MA-770T-UD3P, Kingston SSDNow V 64GB 2.Gen., WD 640GB + WD 1TB, Gigabyte GeForce GTX275 896MB, 2xDVD+-RW NEC 7173, LCD BenQ G2400Wa 24", MS Wireless optical mouse 2.0A, Keyboard Prestigio, Creative SBS 380 2.1 | |
  |
 |
shaggy
 Moderátor
 Založený: 21.02.2006 Príspevky: 4627 Bydlisko: Bratislava
 | Zaslal: Št 26.01.12 21:17 |   |
Neodôvodnenú reklamáciu majú v podmienkach väčšinou firmy ako Agem a pod. (čiže velkosklady, ktoré nepredávajú bežným ľuďom) - vtedy ide o nejaký sankčný poplatok.
Toto je presne ten prípad, ako píše shiro. Ak ti servis neuzná reklamáciu, máš možnosť si to nechať preskúšať nezávislému stredisku a potom sa s nimi súdiť (väčšine ľudí to za tie peniaze nestojí). A dokázať, že pánty neboli popraskané... to bude veľmi ťažké, je to tvrdenie proti tvrdeniu.
Je mi divné, že popraskané pánty nespadajú pod záruku. Je to očividne technická vada, ak ju chcú zamietnuť, myslím že by mali dať stanovisko odborníka, ktorú danú vec preskúšal. |
_________________ Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme. | |
    |
 |
kompi
 Užívateľ
 Založený: 06.04.2009 Príspevky: 187 Bydlisko: Košice Vek: 16
 | Zaslal: Št 26.01.12 21:26 |   |
tento servis ma nekvalitne služby..
niekde tu je forum ake som mal znim problemy ja už od začiatku bolo jasne ze mam vadny hdd...
praskol aj plat ale to bolo v poriadku lebo som mal rozširenú zaruku....
1.reklamacia disk sme opravily obnovenim recovery čo samozrejme nepomhlo kedze hdd mal vadne sektory... plst neopravily lebo vraj nenašli to miesto kde to bolo...
2.z diskom nič nurobily zas plast opravily no nešiel panel na ovladanie hlasitosti navyše sa ntb prehrieval...
3. panel aj aj vetrak vymenily no z diskom zas nic aj ked som im poslal test kde bolo vidno bad sektory...
4. žiadal som vymenu hdd a aj vratenie penazi no ty trti ho najprv chceli poslat ku mne opraveny ptm som šiel do shopu a žiadal lowa po 14 dnoch mi ich dali.
v skratke ty blbci co sedia na tej support linke ti z ničim nepomožu kontakt na servis kde sa opravoval ntb ti nedaju a celkovo tie ideapady su nem kvalitne...
zavolaj im a trvaj na konverzacií z technikom...
a nic za prehliadku ntb im nedavaj a povyhrazaj sa trestným oznamením!!!!! |
_________________ MB:GIGABYTE 770TA-UD3 CPU AMD PHENOM II X4 965 VGA ATI RADEON 6850 1GB DDR5 RAM 4GB DDR3 1333MHZ HDD WD Caviar Black 500GB SATA PSU Seasonic 500W | |
  |
 |
ac.milan
 Administrátor
 Založený: 17.04.2008 Príspevky: 11053 Bydlisko: Myjava Vek: 25
 | Zaslal: Št 26.01.12 22:49 |   |
priznam sa ze ja som nejako extra ich podmienky nesledoval, nemam na to velmi cas, skor tlmocim to co mi ona napisala...
citujem kamaratkine slova dalej:
| citácia: | | v reklamacnej dobe maju diagnostiku a dopravu zadarmo, tak mi to povedala ta slecna ked som tam volala |
no a dnes jej zrazu uz telefonovali, ze sa silne moc ospravedlnuju, ze spravili chybu ze to nemali dat k uhrade atd ... a ze to nakoniec opravia bez poplatku v ramci zaruky a poslu domov opravene.
naozaj uchvatne, ako si takyto servis dokaze protirecit a srat do huby...kazdopadne snad bude notebook opraveny a nabuduce sa to uz bude riesit v nejakom doveryhodnejsom servise.
len mi je teda divne, ze najskor to neslo ani za svet, este aj so 40 eur poplatkom a teraz to zrazu ide aj ako zarucna oprava a bez poplatku vratane dopravy
vdaka aj v jej mene za nazory a rady  |
_________________ PC: Gigabyte GA-M52L-S3 / Athlon II X3 445 @ 3,1GHz / AM1 2x2GB DDR2 800 MHz / (RMA) Gigabyte HD7750 1GB OC@880MHz (RMA) / Seagate 7200.12 500GB / Creative Audigy SE / Fortron GP 350W 80+ / 24" BenQ G2420HDBL / Genius SP-HF1800A
NB: MSI M670X-091SK ( 2x1GB DDR2 667MHz ) | |
     |
 |
shiro
 Skúsený užívateľ
 Založený: 12.10.2006 Príspevky: 9658
 | Zaslal: Št 26.01.12 22:55 |   |
asi sich stacilo zdrbat, alebo tam je clovek ktory vie prd o praci ktoru vykonava a potom zle informuje ludi a vznikaju taketo kiksy. |
_________________ AMD Phenom II 955 BE 3.2GHz, 4GB RAM DDR3-1333 A-Data, MB Gigabyte MA-770T-UD3P, Kingston SSDNow V 64GB 2.Gen., WD 640GB + WD 1TB, Gigabyte GeForce GTX275 896MB, 2xDVD+-RW NEC 7173, LCD BenQ G2400Wa 24", MS Wireless optical mouse 2.0A, Keyboard Prestigio, Creative SBS 380 2.1 | |
  |
 |
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra. Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre. Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
|
|