IT NEWS PC REVUE PC FORUM FreeBSDInternet time: @575
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

Westend Tower

Kancelárie pre malých i veľkých - prenájom už od 9,50 €/m2/mesačne. www.westendtower.sk

Dali sme si poradiť

Naše peniaze sa zhodnocujú. A vám? www.partnersgroup.sk

PZP za 69 € na celý rok

Nikdy neviete na koho na ceste narazíte Vám ale stačí PZP mini len za 69 € / rok www.union.sk

Top novinka v O2 e-shope

Objednajte si dlhoočakávaný Samsung Galaxy S III. V e-shope za 589,63 € pausal.o2.sk

Najobľúbenejší Magio Internet

Stabilné a neobmedzené pripojenie teraz na prvých 100 dní zadarmo! Telekom. Telekom.sk

PHPmailer - neodošle viac ako 5MB prílohu

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
weroro
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 28.02.2011
Vek: 26

PríspevokZaslal: Po 19.12.11 2:49Odpovedať s citátomNávrat hore

Ahoj

Mám flash formulár, ktorý je iba akýmsi grafickým GUI na posielanie mailov z webu. Samotné maily posielam pomocou triedy phpmailer, ale chová sa to nekorektne pri posielaní príloh a ja neviem prečo. Na odosielanie mailu používam Gmail, ktorý mám prepojený s mojou doménou (host kde fungujem nemá mail server), ale tento problém je aj pri použití na hostingu kde mail server je.

Prílohy sa uploadujú cez flash prostredie kde kontrolujem aj existenciu súboru po dokončení uploadu. Mail sa mi normálne odošle, keď je to iba čistý text, alebo ak je súčet veľkostí všetkých príloh menší ako 5.5MB. Pokiaľ chcem odoslať prílohy ktorých súčet veľkostí presahuje toto číslo mail sa neodošle a PHP sa zastaví. chybové hlášky (ak nejaké vypisuje) nevidím, pretože flash je ako ajax a spracúvam iba to čo mi pošle ako odpoveď php. To že prestane pracovať si myslím preto, lebo mám ošetrenú odpoveď o odoslaní, neodoslaní mailu (iba vrátením hodnoty ok/err) a o neprístupnosti daného PHP (keď ho flash nevie nájsť). V prípade, že je PHP nájdené ale nepošle žiadnu odpoveď flash vypíše chybu o prerušení vykonávia PHP.

Je tento problém s prílohou zapríčinený samotnou triedou php mailer a treba to niekde nadefinovať, alebo je to problém servera a treba to nastaviť tam?

Osobne so googlil "phpmailer send 20MB attach" a pod. avšak žiadnu odpoveď som nedostal (aspoň nie takú, ktorá by pomohla)

Chcem Vás preto požiadať o radu v prípade, že je potrebné nastaviť buď triedu nejakým atribútom alebo ak je potrebné nastaviť server. A ak áno, tak ako? Potrebujem dosiahnuť posielanie 20MB príloh.

Ďakujem za odveď.

Takto vyzerá časť PHP, kde používam triedu phpmailer:
kód:

include("pmail/class.phpmailer.php");

$mail = new PHPMailer();
    $mail->From = $e_mail;
    $mail->FromName = $meno;
    $mail->AddAddress($mailPrijimatela);
    $mail->AddBCC($mailSkrytaKopia);
    $mail->AddReplyTo($e_mail);
    $mail->WordWrap = 50;// set word wrap
    if ($handle = opendir("$dr")) {
                while (false !== ($file = readdir($handle))) {
                  if($file!=".." && $file!="." && $file!=".htaccess" && $file!="Thumbs.db")
                    $mail->AddAttachment("$dr/$file");   
                }
                closedir($handle); 
              }
    $mail->Body = $mailik;
    $mail->IsHTML(false);// send as HTML
    $mail->Subject = $predmetMailu;
    $mail->CharSet = "UTF-8";
    if(!$mail->Send())
    {
      echo '&errvar=chyba';
      exit;
    }     
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuZobraziť autorove WWW stránky
chrono
Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ

Založený: 13.11.2007

PríspevokZaslal: Ut 20.12.11 22:01Odpovedať s citátomNávrat hore

Nechce sa i pozerať, akým spôsobom je tam to posielanie príloh riešené, ale je možné, že to skončí pre nedostatok pamäte pre php. Takže to vyskúšaj na localhoste a php povoľ veľa pamäte.

V prehliadači sa, teoreticky, môže dať zistiť, čo presne flash posiela a čo dostáva (pomocou vhodného rozšírenia). Ak to fungovať nebude, stále môžeš na sledovanie komunikácie použiť napr. Wireshark, prípadne si do php pridáš vlastnú obsluhu chýb a budeš si tie chyby zapisovať do nejakého súboru (netuším ale, či to umožní ukladať aj chyby spojené s nedostatkom pamäte).
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
weroro
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Pi 23.12.11 2:31Odpovedať s citátomNávrat hore

Vďaka chrono, napíšem správcovi nech mi zvýši všetko čo sa len dá. Ďakujem aspoň za odrazový mostík.

shiro
Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ

Založený: 12.10.2006

PríspevokZaslal: Pi 23.12.11 9:56Odpovedať s citátomNávrat hore

ono nebolo by na skodu sa zamysliet akou velkou blbostou je mail s prilohou 20MB. nastuduj si definiciu e-mailu.

AMD Phenom II 955 BE 3.2GHz, 4GB RAM DDR3-1333 A-Data, MB Gigabyte MA-770T-UD3P, Kingston SSDNow V 64GB 2.Gen., WD 640GB + WD 1TB, Gigabyte GeForce GTX275 896MB, 2xDVD+-RW NEC 7173, LCD BenQ G2400Wa 24", MS Wireless optical mouse 2.0A, Keyboard Prestigio, Creative SBS 380 2.1
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
weroro
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Pi 23.12.11 13:57Odpovedať s citátomNávrat hore

Ja viem veľmi dobre, že je to blbosť, nerobím to 3 deň, ale zákazník náš pán.

Zaslať odpoveď