IT NEWS PC REVUE PC FORUM FreeBSDInternet time: @643
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

Výpredaj matracov

Zľavy 50% Len do vypredania zásob www.vypredajmatracov.sk

Patria Forex - 50.000 USD

na vyskúšanie Forex obchodovania. Stiahnite si demo. Finančná páka 1:50. patria-forex.cz

Myslite ekologicky s Orangeom

Zapojte sa do súťaže Zeleň pre mesto a získajte viac stromov pre svoje okolie www.orange.sk

Neuveriteľne lacná .sk doména

Rýchla registrácia domén za výborné ceny. www.exohosting.sk

Optimalizujeme firemné IS

Váš dobrý informáčný systém v DOS vám upravíme na moderný systém. www.partnersoft.sk

PC me crashlo - myslim ze sa mi pokazil BIOS

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
chronologix
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 31.08.2011

PríspevokZaslal: St 31.08.11 19:47Odpovedať s citátomNávrat hore

popravde netusim v com je chyba .. hral som fifu 11 medzi tym pisal na FB a pozeral serial .. klasika.
Zrazu mi PC freezlo .. tak som dal hard reset ... nabehla mi blue screen of dead ktora vzapati aj zmizla a PC sa mi zacalo restartovat dookola.

Pridam aj screenshoty, nakolko sa mi podarilo rozbehat po 20tich hodinach aspon WIndows v Safe mode. Uvidite ze bios aj boot menu je necitatelne. Doteraz som nevedel zapnut ani tento safe mode.

1. zapnem PC - nabehne mi obrazovka s maticnou doskou - GIGABYTE GA-EP41-UD3L - KTORA je oproti normalnu pozmenena ze mam tam vsade cierne bodky ako uvidite na screene

2. ked sa mi toto stalo bol som schopny spustit WIn v safe mode a tak som hned skusil cez tento pocitac nňpreinstalovat windows no bohuzial len cez boot menu sa viem nastavit aby som aj sformatoval disky. a le to sa nedalo cize som dto dal na D a po tomto zakroku my uz neslo spustit WIn vobec ani len v safe mode.

3. uvidite preco som neúperinstaloval WIn cez boot menu ci BIOS

4. mam na vyber WIN 7 .. WIN 7 dalsi .. a UBUNTU uz aj .. kde vyberiem nejaky WIN 7 a ked ho dam spustit normalne tak mi nabehne op obrazovku kde vybehne logo WINdowsu a tam sa mi resetne PC alebo freezne kedy ako.

Prosimvas hockto hocco co vas napada kde moze byt chyba napiste mi tuna lebo na email.

slavomir.bohunek@gmail.com

ked vam treba doplnit nejake info skludom pytajte sa ja som bezradny.

fotky som nevedel pastnut sem tak som to hodil na imageshack tak tu su odkazy. a prepacnte ak som to nezaradil to spravneho fora. ale nakolko neviem kde presne je chyba tak som myslel ze asi tuna .

-- BOOT MENU -- http://imageshack.us/photo/my-images/29/dsc02600c.jpg/

-- BIOS -- http://imageshack.us/photo/my-images/850/dsc02599p.jpg/

-- startup screen -- http://imageshack.us/photo/my-images/690/dsc02597sk.jpg/

-- vyber OP -- http://imageshack.us/photo/my-images/29/dsc02593ai.jpg/

-- startup repair - jeden z mnoha -- http://imageshack.us/photo/my-images/709/dsc02603w.jpg/

prosim help
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
majky358
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 02.06.2008
Vek: 18

PríspevokZaslal: St 31.08.11 19:57Odpovedať s citátomNávrat hore

To vidím prvý krát a vypadá to celkom haluzne Skús reset BIOSU, to je asi jediná taká možnosť.

Užívateľ
Užívateľ

Založený: 27.12.2008
Vek: 18

PríspevokZaslal: St 31.08.11 20:02Odpovedať s citátomNávrat hore

ja som už podobné videl (tiež artefakty v biose a windows ledva naštartoval v safe mode 640x480 v 8 farbach), na vine bola grafická karta, trebalo ju vymeniť.. skús to s nejakou inou grafickou či to nie je aj tvoj prípad..

PC: MB: ASUS K8V SE Deluxe; CPU: AMD Athlon 64 2800+ 1.8GHz; GPU: Sapphire Radeon X1950GT AGP (500/600); RAM: Kingston 1GB DDR400 CL3 + A-Data 256MB DDR400 HDD: Western Digital 20 + 200GB; Monitor: LG 771E (17" CRT, stary ale dobry, aj ked trochu tmavy); PSU: Rexpower PZ-400W; OS: Windows 7 32-bit + ArchLinux 32-bit

NB: Asus K53SJ-SX093: i3-2310M + GT520M Optimus + 4GB RAM + Win7 64-bit + ArchLinux 64-bit
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuSkype
chronologix
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: St 31.08.11 20:09Odpovedať s citátomNávrat hore

No ja som BIOS resetoval - ak myslis toto ze som vybral z maticnej tu baterku na par minut .. jak som to dal nas5 a zapol PC tak mi rovno hodilo BIOS ale v rovnakej "grafickej uprave" jak predtym.

a ta graficka karta si myslim aj ja .. hladal som na roznych forach cez goole a vacsinou ludia si mysleli tiez ze to bolo v grafike .. tak zajtra mi kamarat dufam ze pozicia svoju grafiku na chvilkku ale boji sa ze mu ju pokazim tak uvidim .. zatial dik za rady.
shiro
Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ

Založený: 12.10.2006

PríspevokZaslal: St 31.08.11 22:49Odpovedať s citátomNávrat hore

mas v prdeli grafiku - vymenit.

AMD Phenom II 955 BE 3.2GHz, 4GB RAM DDR3-1333 A-Data, MB Gigabyte MA-770T-UD3P, Kingston SSDNow V 64GB 2.Gen., WD 640GB + WD 1TB, Gigabyte GeForce GTX275 896MB, 2xDVD+-RW NEC 7173, LCD BenQ G2400Wa 24", MS Wireless optical mouse 2.0A, Keyboard Prestigio, Creative SBS 380 2.1
chronologix
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Št 01.09.11 21:10Odpovedať s citátomNávrat hore

tak tak .. kamarat mi pozical jeho grafiku a islo to .. taze idem nakupovat .. dik hoši
Zaslať odpoveď