| Autor | Správa |
sqbo
 Užívateľ
 Založený: 23.01.2010 Príspevky: 2061 Bydlisko: Košice
 | Zaslal: Ne 25.12.11 12:20 |   |
Nechám to teda zapnuté najprv na bielom a potom na ružovom šume aspoň 5 hodín. Som zvedavý na tú zmenu. Lebo teraz som maximálne nespokojný zo zvukom. |
_________________ CPU:AMD Athlon II X4 640 - Noctua NH-U12P RAM:Corsair 2x2 GB DDR3 VGA:ATI 5850 1GB Accelero S1 Rev2 + Noctua s12 p1300 MB: Asrock 880 GM-LE PSU :OCZ ModXStream Pro 500W
HDD :Samsung SpinPoint F1 500gb (Silentmaxx® HD silencer rev.2) CASE :Thermaltake VJ2000BWS M5 LCD :20" LG Flatron OS:Windows 7 32bit Fans :Enermax UCTB12 2x, Noctua s12-800, NB : Packard Bell EasyNote LM85 P6100/3GB/ATI5470/320GB
Samsung i9001 (Galaxy S Plus) 140@1800Mhz, SkyHigh 1.4d, Crybernation beta3 | |
   |
 |
haffen
 Užívateľ
 Založený: 12.08.2010 Príspevky: 2441 Bydlisko: Sučany Vek: 32
 | Zaslal: Ne 25.12.11 12:47 |   |
| KocuR napísal: | | No ja neviem čo si haffen predstavuje pod dobrými slúchadlami... HD800? |
To už trocha ideš do extrémov... Ako môj otec, ktorý tiež vidí len shity čo kupuje on a potom to super dokonalé, super drahé a nič medzi tým.
Vychádzam z toho, že nepredpokladám, že sluchátka za nejakých 30 - 50, alebo koľko € si bude kupovať človek, ktorému ide o vernejší hudobný prednes a že bude očakávať, že španielka, alebo iný nástroj sa budú chovať viac "drevitejšie" a podobne. To by si nekupoval tak lacné sluchátka. Navyše vysoké percento ľudí používa komprimovaný dátový tok. Taký človek si moc zmeny k lepšiemu nevšimne a skôr sa jedná o placebo efekt. Za solidne sluchátka považujem tie za cca 150€ a vyššie. Tam sa dá čakať dobrý zvuk a potrebné rozohrávanie. Dokonca to doporučujú aj výrobcovia. Sú tony audiofilov, ktorí povedia, že čím kvalitnejší menič, tým väčšia zmena k lepšiemu a naopak. Ja keď som kupoval moje UE Triple fi10, a tam výrobca doporučoval ich nechať rozohrať cca 100 hodín, že vtedy deklaruje 100% zvuk.
sqbo: 5 hodín je strašne málo. Zase sa to nerobí tak, že to pustíš a ideš. Má to nejaké zákonitosti. Musíš si určiť referenčnú hlasitosť, inak to nemá moc zmysel zahorovať. Tá referencia sa určuje podľa signálu ktorý obsahuje každé poriadné testovacie CD. Môj zosik to má napríklad na cca 60% výkonu. Nájdi si niekde na nete "WATT testovacie cd" a nechaj ho niekoľkokrát prehrať. Len šum nestačí, pretože basáky najlepšie rozpohybuje kĺzavý tón, resp. jednotlivé nízke frekvencie.
P.S. rozohrať potrebujú av vysokotónové reproduktory a pocítiš to na zvuku (aj keď si z celkového zvuku berú len 3%). |
_________________ Nie som priemerný Slovák - nepočúvam Desmod, nevolím Smer, nepozerám Panelák, nečítam Nový Čas a každú nedeľu nežeriem rezne.
PORADENSTVO CEZ SS NEPOSKYTUJEM (kvôli veľkosti schránky)!
motherboard: MSI P43 neo, CPU: Intel Duo 8400, Graphic card: Gigabyte GTX 260, RAM: 4x1GB Kingston HyperX DDR2, power supply: CoolerMaster 620W (cable management), Sound card: M-Audio Delta 1010 LT, monitors: 2x 24" Samsung P2450, mouse: Roccat Kone, keyboard: Razer Lycosa SE, tower: Thermaltake Tsunami (with neon light tunning), gaming wheel: Logitech WingMan GT (FF), headphones amp: BV-audio Headamp, headphones: Ultimate ears Triple.fi 10, Software which I use: Win 7 home edition 64 bit, Reason 5.0, adobe audition 3.0, I like games: TDU1, TDU2, JC2, UT2004, TRS04. Mobile phone: Samsung Galaxy SII, Android 2.3.6 root, mp3 player Emgeton Iops X5 | |
    |
 |
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra. Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre. Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
|
|