IT NEWS PC REVUE PC FORUM FreeBSDInternet time: @413
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

Ako zvládnuť účtovníctvo?

Vyskúšajte ekonomický software KROS, pomôže Vám. Vyskúšajte demo zadarmo! www.kros.sk

Účtovníctvo, Faktúry, Sklady

jednoducho ovládateľné programy od MRP za 20 rokov cez 100000 inštalácií www.mrp.sk

Zbavte sa viazanosti

Za Xperia Mini Pro so strieborným O2 Paušálom zaplatíte teraz 53 €! pausal.o2.sk

Bonus 50 € za prenos

čísla do O2 na ktorýkoľvek program s platbou na faktúru. V e-shope. www.o2.sk

Neuveriteľne lacná .sk doména

Rýchla registrácia domén za výborné ceny. www.exohosting.sk

Odfajcil som si zdroj (???)

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
Lub0$
Zablokovaný užívateľ
Zablokovaný užívateľ

Založený: 08.02.2007

PríspevokZaslal: So 22.11.08 13:10Odpovedať s citátomNávrat hore

Dnes som si chchel 'zazimovat' PC. Cele leto bola otvorena case tak samozrejme uz bola cela zaprasena.....ja, som ako obvykle zobral vysavac a ten prach povysaval.....mal som vysavac zapnuty na najmensiu silu...respektive tahal slabucko a pomaly.....obzvlast vela prachu bolo na mriezke mojho 'no name' zdroja. Tak som to pocistil, povysaval, vsetko ponapajal, zavrel, zapojil do elektriky a zapol....normalne zacalo bootovat...ukazalo sa na monitore logo dosky a zrazu sa vyplo...z case vyslo kopec dymu a smradu......ked som skusal zapnut znova.....nezatocil sa ani jeden ventilator.....nic....len ticho a smrad........
Moja otazka na vas je: Odjebabral som si zdroj? Ked ano co som v nom mohol tak posrat, ze az vyhorel?
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
Palinhoo
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 01.05.2008

PríspevokZaslal: So 22.11.08 13:23Odpovedať s citátomNávrat hore

Lub0$ napísal:
Dnes som si chchel 'zazimovat' PC. Cele leto bola otvorena case tak samozrejme uz bola cela zaprasena.....ja, som ako obvykle zobral vysavac a ten prach povysaval.....mal som vysavac zapnuty na najmensiu silu...respektive tahal slabucko a pomaly.....obzvlast vela prachu bolo na mriezke mojho 'no name' zdroja. Tak som to pocistil, povysaval, vsetko ponapajal, zavrel, zapojil do elektriky a zapol....normalne zacalo bootovat...ukazalo sa na monitore logo dosky a zrazu sa vyplo...z case vyslo kopec dymu a smradu......ked som skusal zapnut znova.....nezatocil sa ani jeden ventilator.....nic....len ticho a smrad........
Moja otazka na vas je: Odjebabral som si zdroj? Ked ano co som v nom mohol tak posrat, ze az vyhorel?

No modli sa ze len zdroj.Neviem ci je to cista nahoda ale ja na starom pc som tiez povisaval pc a na druhi den odisiel,ale nie len zdroj ale aj doska.
Nemuslo si to odiesnt nic ale horsom pripade aj nieco ine.

Lub0$
Zablokovaný užívateľ
Zablokovaný užívateľ

PríspevokZaslal: So 22.11.08 13:34Odpovedať s citátomNávrat hore

Ok....pozeral som lepsie.....vytiahol som konektor z HDD a je cely cierny a spaleny.... mam pocitat s tym, ze som prisiel o vsetky data??
shiro
Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ

Založený: 12.10.2006

PríspevokZaslal: So 22.11.08 13:40Odpovedať s citátomNávrat hore

prinajmensom len o elektroniku disku. ale ani tu vymenit neni sranda, musis zohnat disk rovnakeho typu, modelu, serie a mozno este aj s rovnakou verziou firmwaru...

AMD Phenom II 955 BE 3.2GHz, 4GB RAM DDR3-1333 A-Data, MB Gigabyte MA-770T-UD3P, Kingston SSDNow V 64GB 2.Gen., WD 640GB + WD 1TB, Gigabyte GeForce GTX275 896MB, 2xDVD+-RW NEC 7173, LCD BenQ G2400Wa 24", MS Wireless optical mouse 2.0A, Keyboard Prestigio, Creative SBS 380 2.1
Lub0$
Zablokovaný užívateľ
Zablokovaný užívateľ

PríspevokZaslal: So 22.11.08 13:45Odpovedať s citátomNávrat hore

Ci boha....ani nestras.....ved ja nemam momentalne love ani na novy zdroj...nieto este na HDD a podobne....
OK, tak rad by som vedel ako som na tom.....mam pocitat, ze bude treba na 100% vymenit zdroj nie? A plus este aj HDD?
A je tam pravdepodobnost, ze data zostaly v pohode....?
Palinhoo
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: So 22.11.08 13:50Odpovedať s citátomNávrat hore

Lub0$ napísal:
Ci boha....ani nestras.....ved ja nemam momentalne love ani na novy zdroj...nieto este na HDD a podobne....
OK, tak rad by som vedel ako som na tom.....mam pocitat, ze bude treba na 100% vymenit zdroj nie? A plus este aj HDD?
A je tam pravdepodobnost, ze data zostaly v pohode....?

skus poziciat od kamosa zdroj.

Lub0$
Zablokovaný užívateľ
Zablokovaný užívateľ

PríspevokZaslal: So 22.11.08 13:55Odpovedať s citátomNávrat hore

Nemam taku moznost....
Palinhoo
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: So 22.11.08 13:58Odpovedať s citátomNávrat hore

Lub0$ napísal:
Nemam taku moznost....

Aspon mas u niekoho moznost otestovat grafiku,ramky a ine?
Ak nie tak setri na zdroj,alebo si zelaj od mikulasa do cizmi A opat sa modli ze ostatok je v pohode

Lub0$
Zablokovaný užívateľ
Zablokovaný užívateľ

PríspevokZaslal: So 22.11.08 14:02Odpovedať s citátomNávrat hore

No nemam take moznosti.....a modlim sa teda......jebka ma to, ze konektor z HDD je doslova roztopeny a cely cierny ako uhlik......ked odisiel HDD tak ma jeb*e.
shiro
Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ

Založený: 12.10.2006

PríspevokZaslal: So 22.11.08 18:34Odpovedať s citátomNávrat hore

no bud na to pripraveny. ak to nevyjde z vymenou elektroniky, tak musis dat disk do firmy co robi obnovu dat a tam sa priprav na stvormiestne a vyssie sumy podla velkosti tych dat, pretoze to budu muset pravdepodobne vytahovat rovno z jeho platni....

AMD Phenom II 955 BE 3.2GHz, 4GB RAM DDR3-1333 A-Data, MB Gigabyte MA-770T-UD3P, Kingston SSDNow V 64GB 2.Gen., WD 640GB + WD 1TB, Gigabyte GeForce GTX275 896MB, 2xDVD+-RW NEC 7173, LCD BenQ G2400Wa 24", MS Wireless optical mouse 2.0A, Keyboard Prestigio, Creative SBS 380 2.1
Lub0$
Zablokovaný užívateľ
Zablokovaný užívateľ

PríspevokZaslal: So 22.11.08 19:00Odpovedať s citátomNávrat hore

A vymenu elektroniky by mi normalne spravili v nejakej firme kde opravuju pocitace?
A inac nepoznate tie firmy co obnovoju data z poskodenych diskov? Ked hej tak prosim postnite stranku.
Lub0$
Zablokovaný užívateľ
Zablokovaný užívateľ

PríspevokZaslal: So 22.11.08 22:08Odpovedať s citátomNávrat hore

Ok mam novinky....skusil som to znova ponapajat vsetko....okrem HDDcka,l ebo ten konektro je roztopeny....
A na moje prekvapenie PC nabehol fany sa roztocili...aj PSU...co ma prekvapilo najviac....mozem to bez problemov skusit zapnut aj so zapojenym HDD, ked sa podari? Nemozem to doserkat este viac?
OmeGa
Moderátor
Moderátor

Založený: 13.01.2007
Vek: 22

PríspevokZaslal: So 22.11.08 22:50Odpovedať s citátomNávrat hore

odpajal si ten konektor pri vysavani?
tu vetvu by som nepouzival, a disk asi nepojde, ak mas multimeter, tak skus ci neni skrat medzi 12 a 5 voltom a jednou z nich a zemou (pozri konektor kadial siel asi skrat.
a daj fotku konektora, pozreme sa nan. obzri si disk, ci neni viditelne zhorena elektronika (specene cipy, zhorene cesty atd..)

PC: ASUS P5B deluxe, E8200 @ 3.6GHz @ 1.1675V, ATi 4670, WD 640GB Samsung 2TB, SB Audigy 2 @ kX drivers, Leadtek DTV 2000H; NB: Fujitsu Siemens Amilo Pi 2530; Foto: Canon EOS 500D @ Tamron VC 17-50mm F/2.8 & Tamron 55-200 F/4-5.6
Neposkytujem poradenstvo cez ICQ
"You have not lived, until you found something worth dying for"

Ak nieco potrebujete a dlhsie sa neozyvam, skuste IRC
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailICQJabberZobraziť autorove WWW stránky
Lub0$
Zablokovaný užívateľ
Zablokovaný užívateľ

PríspevokZaslal: Ne 23.11.08 0:20Odpovedať s citátomNávrat hore

Ne nemam k dispozicii ani multimeter.....pridavam nejake fotky..mas tam aj fotku disku, konektora z jednej a druhej strany.....
Pri vysavani som nic neodpajal......a na jednom fore mi bolo povedane, ze to mohla sposobit aj staticka elektrika.....no a cez tyzden ked budem mat cas, skocim do servisu aj s diskom a opytam sa ci by sa na to nemrkol....

Palinhoo
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Ne 23.11.08 0:56Odpovedať s citátomNávrat hore

Popravde ty poviem ze som take nieco este nevidel.
Je to pekne uskvarene.
Vypada ze je poskodena spodnacast disku.
Mohlo sa stat ze to ten disk schytal ale skus ho dat do opravi.

Zaslať odpoveď