IT NEWS PC REVUE PC FORUM FreeBSDInternet time: @402
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

Ako na strie?

S novým spevňujúcim olejom od NIVEA môžete strie hodiť za hlavu. www.NIVEA.sk

Štatistika kradnutých

vozidiel na Slovensku. Ktoré automobilové značky sa na Slovensku autoviny.zoznam.sk

Zablokovali sa Vám dvere?

Poistite Váš byt u nás a UNIQA Assistance ich vždy otvorí za Vás. www.uniqa.sk

Priprav sa na futbalové EURO

Exkluzívna súťaž o Ford Fiesta! Kurzová superponuka a bonus 100€ https://www.tipsport.sk

Zákaznícka zóna Môj Orange

Pozrite si podrobný rozpis hovorov, spotrebu alebo si aktivujte služby. www.orange.sk

obmedzeny pocet hodin pri pracovnom pomere na dohodu

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
incredible
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 11.02.2009

PríspevokZaslal: Pi 05.08.11 6:52Odpovedať s citátomNávrat hore

Pri dohode o vykonani prace, cize brigade, je zakonom obmedzeny pocet hodin na 360 do roka. V praxi sa ale casto robi to, ze sa brigaduje aj ovela dlhsie. Napriklad ja pracujem v jednej firme na dohodu prostrednictvom agentury. V zmluve mam jasne napisane ze je to max. 360 hodin do roka, a ked som sa ich na to pytal, ci budem potom skoncit alebo prejst na normalnu pracovnu zmluvu, tak mi odpovedali ze to nie je moj problem. Pytam sa ich, ako to, ved to mam v zmluve, to obabrete nejaky zakon? Oni na to ze neobabreme, ze ja proste nemusim riesit tie hodiny, to proste nie je moj problem . Tak sa chcem spytat ako je to mozne, ako to robia, ze to nikomu nevadi, ziadny urad sa neozve, proste ako keby bolo vsetko v poriadku. Co na to poviete?
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
Ivuso
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 17.09.2007

PríspevokZaslal: Pi 05.08.11 8:41Odpovedať s citátomNávrat hore

Tiež to mám tak. Pracujem na "dohodu" u jedneho modreho operatora a mam odmakanych 150 hodin mesacne priemerne...Nikto nic neriesi.

Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Pi 05.08.11 14:44Odpovedať s citátomNávrat hore

ako je to mozne?
Ivuso
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Ut 16.08.11 19:44Odpovedať s citátomNávrat hore

neriesia to

Užívateľ
Užívateľ

Založený: 02.02.2010

PríspevokZaslal: Ut 16.08.11 20:12Odpovedať s citátomNávrat hore

nerieši sa to,ale keby sa niečo stalo(dajme tomu pracovny uraz) tak ppc,či ?
joopan
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 18.06.2011

PríspevokZaslal: Ut 16.08.11 20:51Odpovedať s citátomNávrat hore

spravne sa to oserie tak, ze aj ked sa dohodnes na hodinovej odmene napr 5 eur a mas viac hodin tak to tu sumu vydeli poctom hodin ktore mozes podla zakona na dohodu odpracovat a napise sa vacsia hodinova odmena a kazdy je spokojny a vsetko je podla zakona
Daron
Administrátor
Administrátor

Založený: 08.08.2007
Vek: 24

PríspevokZaslal: Ut 16.08.11 21:29Odpovedať s citátomNávrat hore

mas odpracovanych oficialne len 20 hodin tyzdenne. Za tie dostanes normalne prachy na vyplatnej paske. Zvysok dostanes ako premie. Je to viac-menej praca na cierno. Ale ty si kryty, firma je kryta, preto, ze keby niekto neico kontroloval, si normalne "zamestnany". A pochybujem ze nejak realne zistia, kolko hodin tam odpracujes. Tak to funguje.

Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: St 17.08.11 17:27Odpovedať s citátomNávrat hore

neda sa to nahlasit na nejaku inspekciu alebo tak?
Ivuso
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: St 17.08.11 19:53Odpovedať s citátomNávrat hore

a kto to nahlasi ?? spokojny zamestnanec alebo spokojny zamestnavatel ??

Užívateľ
Užívateľ

Založený: 26.07.2008

PríspevokZaslal: Št 18.08.11 8:47Odpovedať s citátomNávrat hore

robí sa to tak ako píše Daron, alebo kamarát pracuje na dohodu 7 hodín denne a má nejaký plat na hodinu, ale na zmluve má napísané že pracuje týždenne 5 hodín a zarába 20 eur na hodinu. Nahlásiť ťa môžu, ale to by ťa museli kontrolovať každý deň kolko hodín pracuješ.

Notebook: Asus K50AB SX044: CPU: AMD Turion™ x2 2,2Ghz , GPU: ATi Mobility Radeon HD4570, LCD: 15.6'' HD/LED, RAM: 2x 2GB DDR2 800MHz Kingston, HDD: 500GB 5400RPM, Win 7 Home Premium, Mouse: Logitech MX 620, Audio: Altec Lansing vs4621 2+1 (Octane 7)
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailFacebookZobraziť autorove WWW stránky
incredible
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Št 18.08.11 16:15Odpovedať s citátomNávrat hore

ja ich nahlasim lebo mi nechceli dat normalnu prac. zmluvu po odpracovanych 360 hodinach

// pridané po 1 minúte od posledného príspevku

alebo chcem tych 20 eur na hodinu
david3504
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Št 18.08.11 16:24Odpovedať s citátomNávrat hore

ak to nemá byť práca na trvalý pracovný pomer, ale máš to mať ako brigádu, tak je takáto práca na dohodu lepšie pre teba aj pre nich. Tebe nebudú zdanovať skoro nič, a oni za teba nemusia odvádzať odvody, a obe strany sú spokojné.

Notebook: Asus K50AB SX044: CPU: AMD Turion™ x2 2,2Ghz , GPU: ATi Mobility Radeon HD4570, LCD: 15.6'' HD/LED, RAM: 2x 2GB DDR2 800MHz Kingston, HDD: 500GB 5400RPM, Win 7 Home Premium, Mouse: Logitech MX 620, Audio: Altec Lansing vs4621 2+1 (Octane 7)
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailFacebookZobraziť autorove WWW stránky
incredible
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Št 18.08.11 17:44Odpovedať s citátomNávrat hore

Mne povedali ze to bude brigada s moznostou prestupenia na hlavny prac. pomer. Nemal som stravne listky ani vodu na pitie, neplatili mi do socialnej poistovne, ani do zdravotnej co som si musel platit sam, neplatili mi ziadne nadcasy, a nakoniec bolo malo roboty tak mi dali tyzden nutene volno za ktore mi taktiez nedali ani cent, akurat ja som si aj za ten tyzden musel platit zdravotne. Ked som si vsetko poplatil sam, stravu aj zdravotne poistenie, tak mi to vyslo menej ako minimalna mzda. Tak som sa v ten tyzden co som bol doma nasral, siel som von a za polhodinu, som si nasiel novu pracu.
david3504
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Št 18.08.11 17:54Odpovedať s citátomNávrat hore

Tak potom chápem, práca na dohodu je fajn pre študentov, dôchodcov a ludí čo si chcú privyrobiť. V tvojom prípade na tebe firma chcela iba ušetriť, ale aj keď na nich pošleš kontrolu, neviem či niečo objavia, velmi tažko by sa to dokazovalo

Ivuso
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Pi 09.09.11 11:46Odpovedať s citátomNávrat hore

No od prveho som podpisal novu zmluvu a momentalne to mam tak ze robim na 80 hodin mesacne a vsetko ostatne (asi 90 hodin) sa mi pripisuje ako odmena

Zaslať odpoveď