IT NEWS PC REVUE PC FORUM FreeBSDInternet time: @394
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

Nové šampóny pre deti

Už žiadne slzičky s Natural Kids. Hrajte s Garníčkami o skvelé ceny. www.garnickovia.sk

LCD monitor Samsung

Jemné línie, špičkový dizajn a elegancia v každom aspekte. www.samsung.com

OPIS Engineering, s.r.o

Prevodovky, bonfiglioli , elektromotory tlmiče rázov, frekvenčné meniče, spojky www.opis.sk

PZP Genertel online

Teraz o 5% lacnejšie ako kdekoľvek! Garantovaná najnižšia cena PZP do 31.5.! www.genertel.sk

Zbavte sa viazanosti

Za Samsung Galaxy Ace so zlatým O2 Paušálom zaplatíte teraz 12 €! pausal.o2.sk

nvidia - zmena pomeru strán

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
mungo
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 28.09.2010

PríspevokZaslal: Pi 10.02.12 19:27Odpovedať s citátomNávrat hore

Zdravím,

Chcem si zahrať jednu starú hru, ktorá beží v rozlíšení max 1024x768 a mám širokoúhly monitor. Chcel by som, aby sa mi na monitore pri spustení hry objavili čierne pruhy na bokoch a obraz ostal nezdeformovaný.

Malo by to byť v Nvidia driver -> Prizpusobeni velikosti a pozice plochy -> režim zmeny merítka zmeniť na "Poměr stran", podľa popisu to sedí.

Lenže keď to nastavím, opýta sa ma to, či chcem zmeny potvrdiť, dám "áno" a potom sa to samo prepne do režimu "Celá obrazovka".

Mal som tam asi rok starý driver, tak som ho odinštaloval a dal som najnovší, no bez úspechu. Jedná sa o kartu Geforce GTX 570. Dá sa s tým niečo robiť?
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
ramaya
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 05.02.2010

PríspevokZaslal: Pi 17.02.12 19:02Odpovedať s citátomNávrat hore

A nedá sa to nastaviť priamo v hre ?

Cez ovládače nastavuješ len rozlíšenie pracovnej plochy , to nemá z hrou nič spoločné ...

Radšej to pofoť ako to vyzerá , lebo napríklad vôbec nerozumiem čo tým myslíš , že :

potom sa to samo prepne do režimu "Celá obrazovka"

CPU: Intel Q9650 3.0GHz + Noctua NH-D14 MB: ASUS P5Q Deluxe RAM: DDR2 4GB (2x2gb) Zeppelin 800Mhz CL5 VGA: Gigabyte GTX560 1gb HDD: 40gb SSD Intel X25-V + 320gb Western Digital RE3 WD3202ABYS (v boxe Silentmaxx)PSU: Seasonic X-760 Gold Case: Thermaltake Armor VA8003BWS (2xNoctua NF-S12B-ULN intake + 1xNoctua NF-S12B-ULN a 2xNoctua NF-B9 outtakeRegulátory otáčok: Cooltek Fan Controller LSK435B + PCWDVD-RW: Samsung SH-S223F Satelitná karta: Skystar2 rev.2.3 + programátor smart kariet PHOENIX (serial port) + dekódovacia karta CSLink (cryptoworks) Monitor: 24´Samsung SyncMaster 2433BW (1920x1200) Klávesnica: Chicony KB-9885 Myš: Benq M800-C9G
mungo
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 28.09.2010

PríspevokZaslal: Pi 17.02.12 21:31Odpovedať s citátomNávrat hore

Pardón, zabudol som, že som to sem písal.

Rozumel by si, keby si sa pozdrel do nastavení toho driveru, proste sa mi nechcelo uložiť nastavenie, ktoré som potreboval. Išlo o to, že som chcel hrať hru, ktorá nepodporuje rozlíšenia 16:10 tak, aby obraz nebol deformovaný.

Už som to ale vyriešil, bolo treba nastaviť rozlíšenie už v systéme na 4:3, potom sa dá nastaviť režim ktorý potrebujem. Len je to trochu divné, na staršej grafike (tiež Nvidia), tá zmena rozlíšenia nebola potrebná. Ale to nič, hlavne že to už ide.
walther
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 24.01.2008
Vek: 24

PríspevokZaslal: Pi 17.02.12 21:57Odpovedať s citátomNávrat hore

Osobne by som to tipoval na bug ovládačov... Nie je to tak dávno, čo mal nvidia panel problém uložiť nastavenia jasu obrazovky. Pri každom reštarte pc bolo treba nastaviť znovu
Zaslať odpoveď