IT NEWS PC REVUE PC FORUM FreeBSDInternet time: @548
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

Fólie Creative

Holografické, zrkadlové, karbonové, flourescentné, imitácia kovu. www.creativefilm.sk

Vyskúšajte Samsung

Hľadáte technológie budúcnosti a skvelý dizajn? Zažite dotyk štýlu. www.samsung.com

Priprav sa na futbalové EURO

Exkluzívna súťaž o Ford Fiesta! Kurzová superponuka a bonus 100€ https://www.tipsport.sk

Problémy s nadváhou?

Zistite viac o dosiahnutí ľahšej a zdravšej hmotnosti. www.janinblog.com

Aktuálna novinka

Zisti pravdu o stravovaní! Vyšetrovanie odhalilo tajomstvo dokonalého tela. www.news2channel.net

neuznanie reklamacie NB z Datartu

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
hedrox
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 11.05.2010

PríspevokZaslal: Pi 10.09.10 17:33Odpovedať s citátomNávrat hore

zdravim ludkovia,
kamoska ma problem s reklamovanim jej notebooku v datarte a chcel som vas poprosit o nejaku radu ako by mala postupovat.. prikladam vam rovno skratenu "story"

"notas som kupila v datarte...neskor sa zacal prehrievat dost solidne...tak som ho odniesla, zreklamovali ho, opravili, resp. vymenili ventilator, ...neskôr to iste zas sa prehrieval, odniesla som, zas vymenili nieco ohladom chladenia, preinstalovali system,zreklamovali...no on sa aj tak prehrieval a restartoval a vypinal aj pri jednoduchych veciach  odniesla som ho na reklamacku, to uz tretikrat, ze ziadam odstupenie aj od kupnej zmluvy...vratili mi ho s tym, ze bol silne zaneseny...pritom ho vysavam povrchovo a pri predoslych reklamackach im nikdy nic take nevadilo.! tak ho precistili a vratili, ze to je v pohode a ze pre take nieco nemozem odstupit od kupnej zmluvy...no po tyzdni aj nieco, co som ho mala dokopy 3 krat zapnuty...sa zas zacal vypinat aj ked som len pozerala film...tak som ho znova odniesla tentoraz uz do toho swiss servisu, lebo datart povedal, ze tam to s nimi osobne lepsie vyriesim..a dnes sa mi telefonicky zo SWISS vyjadrili..ze bol len zaneseny, ze to len precistit trebalo.. vyjdarili sa, ze asi pre prasne prostredie..."

volali jej dnes ze si moze po ten notebook prist do servisu v pondelok. osobne by som asi vybral notebook nainstaloval tam hned everest zatazil ho na 100% nech im skape pred ocami a nech tu chybu uz uznaju lebo je to ubohe vyhovarat sa na prach ked sa na procaku da smazit slanina .. ako by ste postupovali vy? vravela ze rozmysla aj nad obchodnou inspekciou no nechcel som jej poradit zle radsej sa spytam niekoho kto s tym ma skusenosti

CPU: i5-760 QuadCore MB: Gigabyte P55-USB3 RAM: 2x2gb Kingston DDR3 1333mhz CL9 VGA: GeForce GTS 450 1GB DDR5 PSU:Seasonic SS-400ET 400W HDD: Samsung Spinpoint F3 1TB 7200rpm CASE: CoolerMaster Elite 335 KB: Gigabyte GK-K7100 MOUSE: a4tech G6-70D LCD: 22" Prestigio P3220BW + 24" Samsung P2470HD
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
shaggy
Moderátor
Moderátor

Založený: 21.02.2006

PríspevokZaslal: Pi 10.09.10 17:37Odpovedať s citátomNávrat hore

SOI tu moc nepomôže. Neverím, že sa NB zaniesol po tak krátkej dobe - najbližšie ak sa to stane, skúsil by som to zaniesť do servisu a požadoval otvorenie toho krytu, čo je nad ventilátorom (to je otázka minútky) a žiadal, nech do preberacieho protokolu napíšu, že nebol zanesený.
Tu je asi jediná možnosť právnik a súd (ale výsledok nie je istý).

Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailZobraziť autorove WWW stránky
hedrox
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Pi 10.09.10 17:50Odpovedať s citátomNávrat hore

taka jednoducha vec a nenapadlo ma to, vdaka za tip.. a zaneseny nemohol byt urcite lebo mi vravela ze bola na dovolenke a nechala ho v krabici co mala po reklamacii .. tam bude asi nejaka spolupraca datartu a servisu... ak na nich nezaberie ten prach mohla by otestovat hned v servise notas nejakym softom, co ty nato? .. ked vravela ze po case sa jej vypina a to len pozera film... predpokladam ze pre taky PRIME by to bola otazka par minut kym ten notebook "zahreje" a ak by sa po par minutach zacal vypinat tak by asi v servise nato nemali co povedat

CPU: i5-760 QuadCore MB: Gigabyte P55-USB3 RAM: 2x2gb Kingston DDR3 1333mhz CL9 VGA: GeForce GTS 450 1GB DDR5 PSU:Seasonic SS-400ET 400W HDD: Samsung Spinpoint F3 1TB 7200rpm CASE: CoolerMaster Elite 335 KB: Gigabyte GK-K7100 MOUSE: a4tech G6-70D LCD: 22" Prestigio P3220BW + 24" Samsung P2470HD
dominique
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 12.09.2008

PríspevokZaslal: Pi 10.09.10 18:14Odpovedať s citátomNávrat hore

z pribehu vyplyva viacero zaverov a postrehov:
1. problem s chladenim bol reklamovany oficialne 2krat, 3krat sa uplatnila reklamacia pre tu istu chybu - prehrievanie a v dosledku toho pad NB. "opatovne vyskytnutie sa vady po oprave - rovnaka vada aka bola najmenej 2krat odstranovana sa vyskytne opatovne - P na vymenu veci a odstupenie od zmluvy. Poloz si otazku, ci bola stale ta ista chyba- nazri do listiny o vybaveni reklamacie.

2. to ze povedal servis (ale ako tak citam aj datart v tretej reklamacke) ze bol len zaneseny, teda neslo o vadu materialu sa podla mna vyhol tretiemu posudeniu veci tak , aby ti to zarucilo odstupenie od zmluvy.
3. prava zo zodpovednosti za vady su presne stanovene a nemozno ich miesat. to ze si ziadal(a) opravu veci tak si uplatnil P na odstranenie vady bezplatne v urcenej lehote. Zmenit na odstupenie to mozes len za podmeinok v bode 1.

4. riesenie: porovnat protokoly z reklamacie, ci islo stale o tu istu vadu.
Odstupenie je jednostranne, nikto ti nic neodsuhlasuje, nedovoluje. SOI ako povedal shaggy je len "podvedome" vplyvanie na podnikatela cez ukladanie pokut, ktore vsak fakticky tvoj problem neriesia, pretoze ho k tomu SOI nemoze donutit.

MB: Asus M2N 1394 nForce430; CPU: AMD Athlon X2 3800+ 2,0Ghz; RAM: 2x1GB 800MHz Kingston HyperX CL4; VGA: Sapphire HD4670 512MB; HDD:Maxtor DiamondMax 160GB SATA-II + Samsung SpinPoint F3 500GB; DVD RAM: LG H50L LS; Sound:Creative SB Live!24bit, Audio:Creative Inspire T3100 + Creative HQ1400; LCD:Acer V223W "22"; Key: Ione Scorpio P21; Printer: HP Deskjet 695C; OS:Win XP SP3, PSU: Seasonic S12-II 380W 80+ Bronze
hedrox
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Pi 10.09.10 18:31Odpovedať s citátomNávrat hore

okej dakujem , najblizsie s nou budem v kontakte az v sobotu tak sa mrknem na tie papiere.. este raz vdaka

Zaslať odpoveď