IT NEWS PC REVUE PC FORUMInternet time: @663
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

Eprin - tlačiarne Sato

Ponúkame tlačiarne pre tlač etikiet, visačiek, kartónov, veľkých formátov. www.eprin.cz

Vymeň starý systém za nový

Prejdite na Windows 7 s podporou a antivírovou ochranou zadarmo. www.Microsoft.sk

OfficeLand - tonery, cartridge

Originálne, kompatibilné repasované za výborné ceny a do 24 hodín www.officeland.sk

Siete, clony a plotoviny

Priemyselné siete, bezpečnostné siete, clony, lešenárske a športové siete. www.finso.sk

Kodak Express - fotoslužba

kvalitné fotografie online objednávky www.kodak-express.sk

Navod na zapojeni malé "domácí" sitě

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
Tomas1
Moderátor
Moderátor

Založený: 07.04.2007
Vek: 20

PríspevokZaslal: Ut 27.07.10 17:10Odpovedať s citátomNávrat hore

Skús PC pripojiť káblom a notebook cez WiFi, alebo opačne to je jedno, len aby bol iba jeden cez WiFi pripojený a skús ako to pôjde, či to bude stále 11Mb/s alebo to dá aj viac.

A to kde pozeráš tú rýchlosť? Skus cez total comander prenášat nejaký súbor
(aspoň 1GB), že ako to pôjde.

Ono keď bude jeden PC káblom a notebook cez WiFi pôjde to rýchlejšie. Ak budú obaja cez WiFi tak to pôjde pomalšie, lebo tá rýchlosť sa medzi nich delí.

Ja keď mám notebook káblom a PC cez WiFi čo je 200m odomna ide to 2MB/s no keď pripojím aj notebook cez WiFi tak to ide smiesnych 300KB/s a to som pri routri, tiež celkom nechápem prečo to je tak.
Je to až príliš veľký rozdiel.

Skontroloval si tie nastavenia? Je dosť možné, že tam máš nastavené 802.11b

VGA: ASUS Nvidia N7600GS SILENT l HDD: Seagate 120GB ATA l CD-RW/DVD: LG H12 l PSU: Trust 370W l MONITOR: LG FLATRON L1919S l OS: XP SP3 SK l
NOTEBOOK: ASUS N71VG l
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuZobraziť autorove WWW stránky
Johnnny
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 02.07.2006

PríspevokZaslal: Ut 27.07.10 17:16Odpovedať s citátomNávrat hore

No ano, problem je ze to chcem vylucne bezdrotovo. Router je mimo oboch zariadeni a pripajat kablom je pre mna nemozne, pripadne neprakticke, to je praktickejsie pripojit oba priamo kablom a prenasat to tak (vyuzivam to)

Slo mi skor o celkovy konfort, tie rychlosti ktore mam v bezdrotovej sieti obcas postacuju, no je to cele spomalene a s tymto som chcel nieco robit ... takze sa snazim v ramci siete trosku zvysit rychlosti.

nastavenia som pozeral, no chybal mi ovladac na sietovku v desktope, mrknem to este raz ...

BTW: router vysielal v oboch rezimoch, teraz len v 802.11g. To ale neznamena ze automaticky vsetky zariadenia musia bezat vsak ? "gecko" je spatne kompatibilne s "beckom"

CPU: Intel C2DUO E5200 MB: GigaByte EP35 DS3L,GPU: Gainward 4670 512 MB, RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Extreme Edition,HDD:Samsung Spinpoint 320GB,PSU: Fortron 400W,Zvuk: SB Audigy,Creative T6060,Mys: Logitech MX518,Klavesnica: Razer Arctosa Silver
Notebook: Toshiba L550-1CT(17", Core i5 430M, HD 5165, 4GB DDR III, Intel SSD320 120GB + 500GB HDD), Sluchadla: AKG K514, Mys: Logitech VX Nano
Mobil: Apple iPhone 3G
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailICQ
Flowy
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 12.12.2010

PríspevokZaslal: Ne 12.12.10 20:36Odpovedať s citátomNávrat hore

ahoj tiez mam problem ...
mam 2 pc a router vsetko zapojene a na oboch mi ide internet (oba su zapojene kablom)
router ma ip 192.168.1.1
1pc 192.168.1.2 win7
2pc 192.168.1.3 win XP
ip su priradovane routerom ale mozem ich nastavovat aj manualne
router je Getnet GR-124W a ako mozne rezimi ma "bridge" "gateway" a "WISP" ... vzdy som to mal zpojene na gateway so zapnutym NAT

problem je v tom ze sa tieto dva pc navzajom nepoznaju cize ziadny ping a ziadna skupina (hoci je nastavene rovnake meno) ... podla vsetkeho je problem v systeme pretoze ked som na oboch vypol firewall tak mi na jednom pytalo nejaky ucet aj s heslom (pritom nemam nastavene hesla na pc) a na druhom to nejde vobec
co je divne je ze v minulosti som ich dokazal otvorit cez ip a netusim co sa zmenilo

co znamena to "overovanie" v tomto poste?
codabar napísal:
uz som to vyriesil: vypol som firewally na oboch pc a zrusil som overovanie a uz to ide
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
Semi999
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 04.05.2011
Vek: 21

PríspevokZaslal: Št 05.05.11 13:30Odpovedať s citátomNávrat hore

manuálne nastavovať IP ti neodporúčam však načo keď to môže router nastaviť sam mrkni či máš povolené UPnP, myslím že presne pod touto skratkou to nájdeš aj v routry ak to nemáš nezaktivovanú túto funkciu všetko si musíš nastaviť manuálne čo je pre bežného užívateľa nepraktické a zdĺhavé

ale ak ti mám pravdu povedať je to Chu****na pretože keď dajme tomu bude na jednom PC sedieť tvoja mam a na druhom ty a ty začneš sťahovať cez torrent tvoja mam si môže maximálne hrať solitare alebo písať v notapede

Odporúčam ti na oba PC nastaviť porty a urobíš si to manuálne sám si prepočítaš IP nastavíš gateway
nahodíš podsieť povolíš zdieľanie vypneš firewall na XP aj na 7ke malo by ti to fachať, a budeš mať plnú kontrolu nad svojou sietov pripadne ak si na takéto operácie netrúfaš stiahni si P2P untilitku ktorá tento problém vyrieši za teba
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuSkype
Flowy
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 12.12.2010

PríspevokZaslal: Pi 06.05.11 0:45Odpovedať s citátomNávrat hore

Semi999 napísal:
manuálne nastavovať IP ti neodporúčam však načo keď to môže router nastaviť sam mrkni či máš povolené UPnP, myslím že presne pod touto skratkou to nájdeš aj v routry ak to nemáš nezaktivovanú túto funkciu všetko si musíš nastaviť manuálne čo je pre bežného užívateľa nepraktické a zdĺhavé

ale ak ti mám pravdu povedať je to Chu****na pretože keď dajme tomu bude na jednom PC sedieť tvoja mam a na druhom ty a ty začneš sťahovať cez torrent tvoja mam si môže maximálne hrať solitare alebo písať v notapede

Odporúčam ti na oba PC nastaviť porty a urobíš si to manuálne sám si prepočítaš IP nastavíš gateway
nahodíš podsieť povolíš zdieľanie vypneš firewall na XP aj na 7ke malo by ti to fachať, a budeš mať plnú kontrolu nad svojou sietov pripadne ak si na takéto operácie netrúfaš stiahni si P2P untilitku ktorá tento problém vyrieši za teba

problem bol v tom ze nemam vytvorene ucty (asi) a tak sa nedokazali pocitace spojit pretoze zdielane subory nemali definovane spravanie pre danu skupinu ... nejak som to vyriesil
pevne nastavene IP mam preto aby som sa mohol lahko spojit ... mam to zaroven definovane aj v routri (rezervovane ip podla mac) ale tak preco nie ...

zaujalo ma ako si hovoril o tom UPnP ... moj router to ma v zalozke forwarding ... nevies o nejakom navode ako to nastavit a povolit rozdelenie prenosu?
Semi999
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 04.05.2011
Vek: 21

PríspevokZaslal: Pi 06.05.11 7:37Odpovedať s citátomNávrat hore

Som rád že sa ti to podarilo vyriešiť lebo ešte ma napadlo že s vistami a 7kami je pri zdielaní jeden problém teda aspoň ja som ho mal, keď som zosietoval 2PC s 7kami tiež všetko fachalo ale nešlo zdieľanie po chvíľkovom skúšaní som zistil že ten počítač tam bol len bol skrytý resp. nevidel som ho. Dôvod nemal som prístupové práva a bolo ich treba nastaviť tak si daj aj na toto pozor

K tomu UPnP- AK poznáš ISO/OSI model tak sa nachádza na aplikačnej vrstve čo znamená že ho využívajú rôzne programi mno sú o tom celé litánia v EN ako všetko ale aj v SK to máš na wikipedii

http://cs.wikipedia.org/wiki/Universal_Plug_and_Play
a potom doplnkový článok http://www.vies.sk/universal-plug-and-play/
a budeš mať myslím dosť informácii
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuSkype
romantica
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 21.06.2011

PríspevokZaslal: Ut 21.06.11 15:30Odpovedať s citátomNávrat hore

dobry chcem sa spytat, ci mi niekto nevie poradit, mam wifi router, ktory je ale na hornom poschodi domu, na prizemi mame hdd, ktorý nahráva kamerový systém, ten sa dá pripojit do routru, ale nakolko je prilis daleko a nechcem ho spajat kablom, chcel by som to vyriesit aby bol ako wifi cez nanostation. Da sa to? dik
killer
Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ

Založený: 08.08.2009
Vek: 18

PríspevokZaslal: Ut 21.06.11 17:07Odpovedať s citátomNávrat hore

mas na dolnom podlazi dostatocny wifi signal?
aky HDD to je? aky router?

Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuZobraziť autorove WWW stránky
romantica
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 21.06.2011

PríspevokZaslal: Ut 21.06.11 17:17Odpovedať s citátomNávrat hore

HDD je h.264 a router je edimax br6524n. Signal je dostatočný pretože dole chytáme plný signál na notebooku. zatiaľ dik
vagino
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 16.12.2009

PríspevokZaslal: St 27.07.11 11:24Odpovedať s citátomNávrat hore

Mam doma router TP-link WR543G a chcel by som ho prepojit so starym pocitacom na ktorom je windos xp sietova karta je Realtek RTL8139Family PCI Fast ethernet NIC problem je v tom ze ked prepojim ps s routrom ethernetovym kablom nic sa nedeje wifi asi nieje mozne ked pv nema USB a inyernu kartu nema zmysel kupovat kedze je to drary pocitac... Chcem sa teda opytat na nejaky strucny navod ale qby bol aj pre lajka zrozumitelny Dakujem.

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ

PríspevokZaslal: St 27.07.11 11:29Odpovedať s citátomNávrat hore

mas na sietovke ovladace? ako to myslis "nic sa nedeje"?

vagino
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 16.12.2009

PríspevokZaslal: St 27.07.11 11:41Odpovedať s citátomNávrat hore

myslimto tak ze nevyhodi ziadne okno v pc a na rutry mi nesvieti svetielko 1 pretoze su tam 4a kazdy ethernetovy vystup ma svoje... A ovladace to mam iba cd od routru

Užívateľ
Užívateľ

Založený: 21.03.2010

PríspevokZaslal: Ne 07.08.11 18:22Odpovedať s citátomNávrat hore

Potreboval by som poradit ako na zdielanie tlaciarne medzi dvoma pc. Mam 2pc a sietovu tlaciaren. Zapojene to mam do TP-LINK switcha spolu s internetom. Problem je nasledovny: Obcas zapajam do siete Notebook (to je ten druhy pc) tam mam Win Vista Home. A tomto PC ked si zobraz zariadenia v sieti vydim svoju tlaciaren aj sa mozem pripojit na jej web administraciu cez IP 169... Funguje tlacit a na druhom PC tam mam Win 7 Pro. Ked si otvorim mapu sieti vidim tam svoju tlaciaren ale ak sa snazim pripojit k tlaciarni cez jej IP alebo otvorit jej web rozhranie nezobrazi sa nic skusal som uplne vypnut firewall a stale nic neviem sa k nej vobec pripojit.

Este druha vec ktora ma zaujima tlaciaren ma dynamicku ip po vyp/zap sa zmeni da sa nastavit aj ako staticka manualna ale ak mam dynamicku a nasintalujem si tlaciaren na Viste a zas tlaciaren resetnem tak uz nechce tlacit a musim zasa v pc zmenit jej ip. Vdaka za pomoc
killer
Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ

PríspevokZaslal: Ne 07.08.11 18:26Odpovedať s citátomNávrat hore

ked chces tlacit z notebooku, netlaci?
mas ju pridanu v sietovych tlaciarnach (a spravne nastavenu)?
co sa tej IP adresy tyka, potrebujes na tlaciaren pristupovat zvonka?
ak to tvoj router/switch podporuje da sa IP adresa tej tlaciarne vo vnutornej sieti (192...) pripojit ku MAC adrese tlaciarne - je na to funkcia tzv. "Bind IP to MAC" ale nie vsetky routre/switche to podporuju - skratka zakazdym ked pripojis zariadenie s ulozenou MAC adresou, router prideli vnutornu IP podla toho aku urcis (napriklad tlaciarni 192.168.1.10) tato vnutorna adresa nebude pridelena ziadnemu inemu zariadeniu pri odpojeni tlaciarne zo siete

viliam22
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 21.03.2010

PríspevokZaslal: Ne 07.08.11 19:48Odpovedať s citátomNávrat hore

Praveze na notebooku funguje tlacenie a da sa pristup aj k web rozhraniu cez IP tlaciarne. Ale na PC kde mam Win 7 sa neda k tlaciarni vobec pristupit a je to tiez hluche ked sa pripajam na adresu tlaciarne.
EDIT: Na notebooku ju mam nastavenu normalne a na tlaciaren chcem prisstupovat len s lokalnej sieti pc a nb a switch mam http://www.alza.sk/tp-link-tl-sg1005d-d155327.htm tento.
Zaslať odpoveď