| Autor | Správa |
MANIAC
 Užívateľ
 Založený: 10.06.2007 Príspevky: 257 Bydlisko: Úľany nad Žitavou
 | Zaslal: So 16.02.08 22:37 |   |
Vo Windows XP je údajne nijaký napalovací program, nevie niekto viac info?
Napríklad:
Ako sa volá?
Kde je?
Ako sa na nom napaluje? |
_________________ Čo môžeš urobiť dnes, neurob ani zajtra a máš dva dni voľno. | |
   |
 |
walther
 Užívateľ
 Založený: 24.01.2008 Príspevky: 10194 Bydlisko: Bratislava Vek: 24
 | Zaslal: So 16.02.08 22:40 |   |
no nijako, parkrat som s nim napaloval, ale nulove moznosti nastavenia a celkovo je nekvalitny... nie som si teraz isty jak sa to aktivuje, ale v principe funguje tak, ze vyberes veci co ma napalit a on ti to hodi na cd... ako samostatny program ho urcite nenajdes, nazval by som to skor schopnostou xpciek. radsej ale pouzivaj normalne programy typu nero, alcohol atd..  |
| |
  |
 |
MANIAC
 Užívateľ
 | Zaslal: So 16.02.08 23:19 |   |
Ja potrebujem hlavne návod ako napáliť jeden súbor s tým bezmenným programom pretože ten súbor nevie Nero ani Alkohol dobre napáliť.  |
_________________ Čo môžeš urobiť dnes, neurob ani zajtra a máš dva dni voľno. | |
   |
 |
walther
 Užívateľ
 | Zaslal: So 16.02.08 23:48 |   |
ak sa jedna o nejaky image, tak na to existuje myslim program zvany img burn alebo nieco podobne, ktory by to mal zvladnut  |
| |
  |
 |
prandof
 Skúsený užívateľ
 Založený: 27.12.2007 Príspevky: 5468 Bydlisko: Opičí ostrov, okres LV
 | Zaslal: So 16.02.08 23:55 |   |
| MANIAC napísal: | Ja potrebujem hlavne návod ako napáliť jeden súbor s tým bezmenným programom pretože ten súbor nevie Nero ani Alkohol dobre napáliť.  |
Daj si vlastnosti toho programu a pozri, či nie je blokovaný (bude tam tlačítko odblokovať). Ten napalovací program je vlastne Prieskumník a napaluje sa tak, že klikneč pravým na súbor, dáš "Odoslať kam" a vyberieš napalovačku. V systray ti vyskočí bublina "Niektoré súbory čakajú na napálenie". Buď klikneš na ikonu v systray alebo v prieskumníkovi pravým na CD-ROM a dáš zapísať súbor. XP vlastne páli multisession, takže môžeš neskoršie dopalovať. Ešte k tej údajnej "nekvalite", keď s tým človek vie robiť, čo sa týka dátových CD je to to isté ako v Nerovi a nemal som jediný problém, čo sa týka čítania (na rozdiel od Nera)  |
| |
  |
 |
MANIAC
 Užívateľ
 | Zaslal: Ne 17.02.08 11:03 |   |
| prandof napísal: | Daj si vlastnosti toho programu a pozri, či nie je blokovaný (bude tam tlačítko odblokovať). Ten napalovací program je vlastne Prieskumník a napaluje sa tak, že klikneč pravým na súbor, dáš "Odoslať kam" a vyberieš napalovačku. V systray ti vyskočí bublina "Niektoré súbory čakajú na napálenie". Buď klikneš na ikonu v systray alebo v prieskumníkovi pravým na CD-ROM a dáš zapísať súbor. XP vlastne páli multisession, takže môžeš neskoršie dopalovať. Ešte k tej údajnej "nekvalite", keď s tým človek vie robiť, čo sa týka dátových CD je to to isté ako v Nerovi a nemal som jediný problém, čo sa týka čítania (na rozdiel od Nera)  |
Díky za super návod.  |
   |
 |
walther
 Užívateľ
 | Zaslal: Ne 17.02.08 18:39 |   |
| prandof napísal: | Daj si vlastnosti toho programu a pozri, či nie je blokovaný (bude tam tlačítko odblokovať). Ten napalovací program je vlastne Prieskumník a napaluje sa tak, že klikneč pravým na súbor, dáš "Odoslať kam" a vyberieš napalovačku. V systray ti vyskočí bublina "Niektoré súbory čakajú na napálenie". Buď klikneš na ikonu v systray alebo v prieskumníkovi pravým na CD-ROM a dáš zapísať súbor. XP vlastne páli multisession, takže môžeš neskoršie dopalovať. Ešte k tej údajnej "nekvalite", keď s tým človek vie robiť, čo sa týka dátových CD je to to isté ako v Nerovi a nemal som jediný problém, čo sa týka čítania (na rozdiel od Nera)  |
pozor, nepovedal som ze by boli problemy s citanim alebo nieco podobne ale nemas sancu si nastavit detailnejsie veci okolo napalovania. jasne, na jednoduche napalovanie to bohate staci |
| |
  |
 |
MANIAC
 Užívateľ
 | Zaslal: Ne 17.02.08 20:47 |   |
Ja to potrebujem na 8MB update na Xbox 360 pretože mi nefungoval ked som ho napaloval cez Nera 7.
Ostatné veci napalujem v Nerovi. |
   |
 |
prandof
 Skúsený užívateľ
 | Zaslal: Ne 17.02.08 21:05 |   |
| el mariachi napísal: | | ale nemas sancu si nastavit detailnejsie veci okolo napalovania. jasne, na jednoduche napalovanie to bohate staci |
Čo tam potrebuješ nastavovať ? Popíš to konkrétnejšie. Reagoval som na to "celkovo je nekvalitný". No neviem či to napalovanie nerobila firma Roxio.. |
| |
  |
 |
walther
 Užívateľ
 | Zaslal: Ne 17.02.08 21:16 |   |
1.) nemas moznost finalize session
2.) nemas moznost vybrat filesystem (joliet,udf)
3.) nemas kontrolu podtecenia zasobnika
4.) nemas napalovanie image suborov
5.) nemas moznost tvorit image subory
atd atd, mam pokracovat ?
co sa snazim povedat je to, ze to napalovanie cez windows pripomina skor kopirovanie HDD -> disketa, ako skutocne napalovanie a urcite sa to neda povazovat za plnohodnotny nastroj na napalovanie. a hlavne :
| citácia: | | jasne, na jednoduche napalovanie to bohate staci |
|
| |
  |
 |
prandof
 Skúsený užívateľ
 | Zaslal: Ne 17.02.08 21:18 |   |
To sú všetko pokročilé nastavenia, ktoré zo 100 ludí používa možno 1
| citácia: | | na jednoduche napalovanie to bohate staci |
S tým súhlasím. |
| |
  |
 |
walther
 Užívateľ
 | Zaslal: Ne 17.02.08 21:42 |   |
no nemozem s tym suhlasit, ze by to vyuzival len jeden zo sto.. uz si zober len napriklad take tvorenie/napalovanie cd/dvd obrazov.. taketo funkcie potrebuje od programu uz napr aj moja mladsia sestra, ktora sa dotkne pc len ked potrebuje surne daco do skoly je pravda, ze daktore veci z toho 90% ludi naozaj nepouziva, ale ine su zas velmi dolezite pre viacerych |
| |
  |
 |
shiro
 Skúsený užívateľ
 Založený: 12.10.2006 Príspevky: 9654
 | Zaslal: Ne 17.02.08 21:57 |   |
| MANIAC napísal: | Ja to potrebujem na 8MB update na Xbox 360 pretože mi nefungoval ked som ho napaloval cez Nera 7.
Ostatné veci napalujem v Nerovi. |
lol, a preco si myslis, ze ti bude fungovat ked to napalis cez windows napalovanie? Vsetky softy totiz napaluju rovnakym sposobom, resp. akym im nastavis. |
_________________ AMD Phenom II 955 BE 3.2GHz, 4GB RAM DDR3-1333 A-Data, MB Gigabyte MA-770T-UD3P, Kingston SSDNow V 64GB 2.Gen., WD 640GB + WD 1TB, Gigabyte GeForce GTX275 896MB, 2xDVD+-RW NEC 7173, LCD BenQ G2400Wa 24", MS Wireless optical mouse 2.0A, Keyboard Prestigio, Creative SBS 380 2.1 | |
  |
 |
prandof
 Skúsený užívateľ
 | Zaslal: Ne 17.02.08 23:05 |   |
| el mariachi napísal: | no nemozem s tym suhlasit, ze by to vyuzival len jeden zo sto.. uz si zober len napriklad take tvorenie/napalovanie cd/dvd obrazov.. taketo funkcie potrebuje od programu uz napr aj moja mladsia sestra, ktora sa dotkne pc len ked potrebuje surne daco do skoly je pravda, ze daktore veci z toho 90% ludi naozaj nepouziva, ale ine su zas velmi dolezite pre viacerych |
Ale pri dátovom CD predsa nevypaluješ image, len nahádžeš súbory a dáš vypáliť. Výber filesystem ? Nikdy som to nerobil. UDF využiješ iba pri napalovaní veľkých súborov na DVD, čo prieskumník nepodporuje (páli iba CD). Kontrola podtečenia ? Čo chceš kontrolovať ? Je tam automatika a kadejaké technológie v napalovačke. Vytváranie image - no jedine na kontrolu (na hry ?) vo Virtual Drive inak zbytočne zaberá miesto. Napaľovanie image s tým by som mohol súhlasiť. Ešte som zabudol, keď zavrieš CD, čo s tým získaš ? Lepšiu čitatelnosť ?
Garantujem ti, väčšina ludí sú radi, keď nejaký súbor vôbec dostanú na CD a nie aby ešte niečo nastavovali  |
| |
  |
 |
walther
 Užívateľ
 | Zaslal: Ne 17.02.08 23:33 |   |
| prandof napísal: |
Garantujem ti, väčšina ludí sú radi, keď nejaký súbor vôbec dostanú na CD a nie aby ešte niečo nastavovali  |
jj, a potom sa zakladaju taketo fora, pretoze ludia su prekvapeni, preco im system nechce spustit hru alebo ako je vobec mozne, ze sa do pc dostane prach  |
| |
  |
 |
|