IT NEWS PC REVUE PC FORUM FreeBSDInternet time: @370
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

5 veľkých podvodov fitnesu

Mýty a fakty o chudnutí a zbavovaní sa tukov v telocvični. www.news2channel.net

Zaregistruj sa!

Tvoj názor stojí peniaze. Vyplňte dotazník a zarobte si! www.marketagent.com

Zariadenie podpor. bývania

Naše občianske združenie prevádzkuje zariadenie podporovaného bývania. www.nova-nadej.eu

Optimalizujeme firemné IS

Váš dobrý informáčný systém v DOS vám upravíme na moderný systém. www.partnersoft.sk

Detské drevené ohrádky

Široká ponuka ohrádok na trhu. Tovar skladom. Rychlé dodanie. www.detske-ohradky.sk

Najpouzivanejsi unix/linux

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
Axwell
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 07.03.2007

PríspevokZaslal: Ne 09.09.07 19:05Odpovedať s citátomNávrat hore

mam 64bit cpu
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailICQZobraziť autorove WWW stránky
jumich
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 09.07.2005
Vek: 33

PríspevokZaslal: Pi 14.09.07 8:40Odpovedať s citátomNávrat hore

skus PCLinuxOS. ja som na ubuntu svoju 8600gt nerozbehal a na pclinuxos hej. aj ntfs3g... pre zaciatocnika jednoduchsie distro. klikacie - moznost bez terminalu a pouziva len jeden zdroj repozitaru. www.pclinuxos.cz

Comp: CPU: AMD Athlon X2 4400+ (Brisbane) @ 2,8 Cooler: Cooler Master HyperTX MB: Asus M2N SLI Deluxe RAM: 4x1 Gb A-Data Vitesta EE 800 MHz Cl 4 VGA: Gigabyte AMD Radeon HD6850 OC HDD: WD6400AAKS, 2x WD2500KS DVDRW: Asus DRW-24B3LT, Asus DRW-1814BLT CASE: Cooler Master Elite 330, 2x Xilence 120fan PSU: Corsair CX600 V2 LCD: 23" LG LED IPS236V Notebook: Asus K50IJ series - Intel T5870, 15,6 HD/LED, 320 gb hdd, 3gb ram, intel 4500... Print: Samsung ML-1640
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailICQSkype
jararak
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 19.06.2005

PríspevokZaslal: Št 22.11.07 11:50Odpovedať s citátomNávrat hore

ak sa informujes o najrozsirejenjsom unixe tak je to rozhodne solaris a open-solaris, odkedy sa stali neplateny, maju asi ako jediny podporu aj pre x86 procesory, relativne velku podporu bezneho hw, s odpovedami na tvoje otazky ku solarisu uz je bohuzial vecsi problem, pretoze prave tato podpora je platena. inac je uz vela for na nete ktore sa tymto zaoberaju.

pre linuxy odporucam nieco na debianovom jadre, sice musis pouzit aj troska terminalu, no na nete je postupov habadej a hlavne jednoduche instalacie apt-get robia svoje, fedora so svojim yumom tiez nieje zla ale ma sa este co ucit, take gentoo by som radil az po niekolkych rokoch, zvisne distra by som splachol aj s autormy do zachoda na cele so susom, ktory si dava platit tazke prachy za mizerny support od ktoreho sa nic nedockas

Axwell
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 07.03.2007

PríspevokZaslal: Št 22.11.07 22:07Odpovedať s citátomNávrat hore

a co poviete na Mandriva 2008 ?
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailICQZobraziť autorove WWW stránky
dodo_mt
Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ

Založený: 13.09.2006

PríspevokZaslal: Št 22.11.07 22:47Odpovedať s citátomNávrat hore

ak si zaciatocnik tak si daj ubuntu nemal by byt problem s HW

dodo

TV: Samsung PS-42C96HD + reciver Yamaha RX-V361
Car: Citroen C3
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuICQSkype
jararak
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Pi 23.11.07 8:26Odpovedať s citátomNávrat hore

praveze mandriva by problem s hw mat nemala, osobne bol moj prvy linux, este mi ho kamos instaloval, vcelku v pohode to bol. bohuzial neriesi dependencie a tak som sa poobhliadol po inom tuxe. potom sa ti zapaci to ubuntu

lio
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 22.11.2007

PríspevokZaslal: Pi 23.11.07 21:43Odpovedať s citátomNávrat hore

Moja rada, začni Debianom, spravil som to aj ja a neľutujem. Keď začneš nejakým úplne primitívnym distrom, ktoré bude robiť všetko za teba, tak sa nič nenaučíš. Ja som si tiež najskôr myslel, že na Debian nemám, ale som sa mýlil. Najskôr som mal pár dní Ubuntu 7.04 a keď vyšla 7.10, tak som ju upgradol a začala mi vždy po štarte mrznúť. No a odvtedy som verný Debianu.

Čestný člen
Čestný člen

Založený: 17.10.2006

PríspevokZaslal: So 24.11.07 11:18Odpovedať s citátomNávrat hore

myslim, ze medzi debianom a ubuntu taky velky rozdiel neni. akurat ze debian pouziva starsie balicky. inak to vidim tak narovnako. instalacia je rovnaka, obe pouzivaju apt s ktorym by dokazala pracovat aj moja mama a ked si tam nainstalujes kde alebo gnome, vacsinu si mozes naklikat tak ako v ubuntu.

Užívateľ
Užívateľ

Založený: 22.11.2007

PríspevokZaslal: So 24.11.07 13:58Odpovedať s citátomNávrat hore

No, myslím, že rozdiel tam je, aj keď nie veľký, ale je. Napr. NTFS-3g je v Ubuntu hneď po inštalácii, myslím, že aj non-free drivre na grafiku a mnoho ďaľších vecí.

Užívateľ
Užívateľ

Založený: 30.05.2006

PríspevokZaslal: So 24.11.07 14:07Odpovedať s citátomNávrat hore

suchy napísal:
debian pouziva starsie balicky

nato si ako prisiel? jedine sarge ma trochu starsie pkg, ale zato je to stabilnejsie
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuJabber
jararak
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Ne 25.11.07 13:51Odpovedať s citátomNávrat hore

v debiane si sam zvolis ake stare balicky chces pouzivat, na takom oldstable sa mi este nestalo zeby nieco klaklo :p, zato taky testnig padal ako jablka v jeseni. prirovnal by som to k beznemu ubuntu

miker
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 31.05.2007
Vek: 19

PríspevokZaslal: Po 26.11.07 18:31Odpovedať s citátomNávrat hore

ked zacinas tak jednoznacne Mandrivu,vsetko bez problemov ked som ju nainstalova,hned som tam mohol pozerat DVD filmu,pustat MP3,flashplayer tam uz bol,na rozdiel od inych distro,vsetko proste no problemo,neskor som presiel na debian,tan sa mi moc nepacil ale v poho,nahoniec som si hodil OpenSuse aj ked je trosicku pomalsi,ale je fajn.chcem sa spytat ake prostredie je pre zaciatocnika jednoduchsie? ja by som povedal ze KDE ale neviem.

zVratko
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 08.01.2008

PríspevokZaslal: Ut 08.01.08 1:09Odpovedať s citátomNávrat hore

Moja odpoved cim zacat je gentoo Jasne neni to asi to naj orechove pre zaciatocnika ale kedysi som s nim zacal a nebyt mojej snahy testovat nove distra tak som na nom stale. Je to fakt distribuci kde sa velmi vela toho naucis, kedze si ju budujes pre svoj system. Okrem toho maju dost podrobny instalacny manual asi jeden z najlepsie spracovanych ake som videl (Gentoo Handbook) Aj ked z druhej strany Gentoo po odchode Daniela Robbinsa, vlastne uz aj predtym sa to trochu zacalo srat, napriek tomu stale dufam ze sa postavia na nohy.
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
Wheeler
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 29.11.2007

PríspevokZaslal: Ut 08.01.08 16:51Odpovedať s citátomNávrat hore

Najpouzivanejsim Linuxom je asi momentalne Ubuntu, co sa tyka Unixov tak Solaris/openSolaris a Mac OS X.

Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailICQMSNSkypeYahooAOLZobraziť autorove WWW stránky
Zaslať odpoveď