| Autor | Správa |
camo
 Zablokovaný užívateľ
 Založený: 05.09.2009 Príspevky: 1176 Bydlisko: Lehota pod Vtáčnikom
 |
Dá sa v Admineri vrátiť krok? Teda, že sa tabuľka vráti do stavu pred vykonaním príkazu? Včera by sa mi ohromne hodilo, keď som prepísal všetky riadky, lebo som zabudol pridať where... |
| |
    |
 |
don jebot
 Užívateľ
 Založený: 03.04.2008 Príspevky: 3453 Bydlisko: Trnava
 | Zaslal: Ut 04.10.11 10:18 |   |
neviem ci chces konkretne iba v adminery ale ak chces komplexne tak pohladaj rollback popripade mysql engine transaction-safe tables ... |
_________________ Hmmm .... Hrošíček ... [Homer] | |
  |
 |
camo
 Zablokovaný užívateľ
 | Zaslal: Ut 04.10.11 13:36 |   |
To sú ale tranzakcie...
Ja by som potreboval niečo ako tlačítko spať. Dúfal som, že také niečo by tam mohlo byť. |
| |
    |
 |
don jebot
 Užívateľ
 | Zaslal: Ut 04.10.11 14:37 |   |
zle si to pochopil priklad
update TABLE set ROW = 'XXXX';
rollback;
vrati spet bez zmien ziadny update avsak musis mat db na spravnom engine s TST , bez commitu ti dopyt nevykona, teda dufam ze to v MySQL funguje rovnako ako na oracle ... |
_________________ Hmmm .... Hrošíček ... [Homer] | |
  |
 |
camo
 Zablokovaný užívateľ
 | Zaslal: Ut 04.10.11 15:14 |   |
Práve som to skúšal a problém je práve s tým enginom. |
| |
    |
 |
chrono
 Skúsený užívateľ
 Založený: 13.11.2007 Príspevky: 808
 | Zaslal: Ut 04.10.11 17:46 |   |
| don jebot napísal: | zle si to pochopil priklad
update TABLE set ROW = 'XXXX';
rollback;
vrati spet bez zmien ziadny update avsak musis mat db na spravnom engine s TST , bez commitu ti dopyt nevykona, teda dufam ze to v MySQL funguje rovnako ako na oracle ... | Ak tam je povolený autocommit (čo takmer určite je), tak mu už nič nepomôže. |
| |
  |
 |
camo
 Zablokovaný užívateľ
 | Zaslal: Ut 04.10.11 17:49 |   |
chrono:
A čo by mi pomohlo ak by to povolené nebolo? |
| |
    |
 |
don jebot
 Užívateľ
 | Zaslal: Ut 04.10.11 19:32 |   |
|
  |
 |
camo
 Zablokovaný užívateľ
 | Zaslal: Ut 04.10.11 19:39 |   |
No ono je to hlavne o tom, že to tvoje "zistí si" môže zabrať niekdy aj niekoľko hodín. Okrem toho to pre mňa nebol tak akútny problém, aby som sa tomu toľko venoval. Prehľadal som menu v Adminerovi, a keď som nič nenašiel tak som si dovolil položiť otázku, čo bolo, je a bude v mojom chápaní úplne normálne a legitímne... preto existujú fóra.
Sranda je ako niekedy ochotne robíte zadania(tie moje ťažko), ako vy vám za to platili, a inokedy zase máte problém zosmoliť zmysluplnú vetu, že chrono... |
| |
    |
 |
chrono
 Skúsený užívateľ
 Založený: 13.11.2007 Príspevky: 808
 | Zaslal: St 05.10.11 14:28 |   |
Netuším, čo je Adminer, každopádne, ak by tam to autocommit povolené nebolo, tak by ten program/skript aj tak použil commit; pretože inak by sa tie údaje nikam neuložili (a ten program/skript by teda bol úplne zbytočný).
Vždy keď niečo meníš, musíš mať uložené pôvodné údaje (pri kóde napr. pomocou git, mercurial... a pri DB napr. dump databázy) pretože žiadny program/skript nedokáže zistiť, či nejakú zmenu naozaj chceš urobiť, alebo si sa len pomýlil.  |
| |
  |
 |
shaggy
 Moderátor
 Založený: 21.02.2006 Príspevky: 4627 Bydlisko: Bratislava
 | Zaslal: St 05.10.11 22:39 |   |
chrono - adminer je veľmi dobrá alternatíva k phpmyadmin od Jakuba Vrány (to len pre upresnenie). |
_________________ Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme. | |
    |
 |
|