IT NEWS PC REVUE PC FORUM FreeBSDInternet time: @323
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

Mobilné telefóny Samsung

O krok pred ostatnými v každom okamihu. Presvedčte sa sami. www.samsung.com

Royal Canin 2-balenie top cena

Vysoko kvalitné krmivo pre psov a mačky Zvýhodnená cena za dva mechy len u nás www.petanimal.sk

Pozor operatívny Leasing

OP Leasing výhodný pre každú firmu! Oslovte lídra operatívneho leasingu v SR www.leaseplan.sk

Priprav sa na futbalové EURO

Exkluzívna súťaž o Ford Fiesta! Kurzová superponuka a bonus 100€ https://www.tipsport.sk

Zákaznícka zóna Môj Orange

Pozrite si podrobný rozpis hovorov, spotrebu alebo si aktivujte služby. www.orange.sk

MP3 - nefunkčný displej vplyvom magnetu

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
Mike_BossO
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 23.08.2007

PríspevokZaslal: Ut 12.10.10 18:52Odpovedať s citátomNávrat hore

Večer, keď som šiel spať som si neuvedomil, že som si svoju MP3 s farebným displejom odložil nabíjať na veľký reprák (cca 35cm x 20cm).
Ráno som sa v práci čudoval čo to mám s displejom a prečo nič nevidím. Poe-ovskov dedukciou som došiel k tomu, že za to môže asi silný magnet v reproduktore, ktorý ovplivnil... ?
Neviem čo ovplyvnil magnet, neviem čo sa pokazilo - preto sa pýtam, čo sa asi pokazilo?
Na obrazovke svietia 3 farby a sem tam niečo preblikne keď stláčam tlačidlá (akoby som sa prehrabával v menu).
Za zmienku stojí to že MP3 naďalej prehráva hudbu keď sa z pamäti preklikám k nejakej skladbe.

Je šanca, že sa to nejako od-magnetizuje za krátky čas a všetko sa k dobrému obráti?
Stalo sa už niekomu niečo podobné?
A je šanca, resp. mám mp3 odoslať k reklamácii?

cena mp3 v čase keď som ju kupoval bola 2500SKK

detauk na displej

mp3 + reproduktor
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
susedx
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 26.02.2007

PríspevokZaslal: Št 14.10.10 23:36Odpovedať s citátomNávrat hore

Predpokladam ze krystaly v LCD sa natacaju vplyvom magnetickeho pola, takze to sposobilo asi pole permanentneho magnetu. A ci sa vratia do povodneho stavu? Neviem, ale myslim si ze mozne to je:))) Mozno by pomohlo pustit nejake video, resp nieco co by sposobilo rychlu zmenu farieb, co by krystaly rozpohybovalo, alebo nejako zvysit frekvenciu obnovovania, co sa asi teda ale na mp3 neda. Teda aspon si myslim ze by to takto mohlo byt, ale moze byt ze to tak aj neni
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuICQ
shiro
Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ

Založený: 12.10.2006

PríspevokZaslal: Pi 15.10.10 0:05Odpovedať s citátomNávrat hore

magnet nema na displej ziadny vplyv, krystaly sa natacaju pomocou el. impulzov a nie mag. pola.

Skorej mi to pride ako zblbnuty display, skus prehravac vyp. a zap.

AMD Phenom II 955 BE 3.2GHz, 4GB RAM DDR3-1333 A-Data, MB Gigabyte MA-770T-UD3P, Kingston SSDNow V 64GB 2.Gen., WD 640GB + WD 1TB, Gigabyte GeForce GTX275 896MB, 2xDVD+-RW NEC 7173, LCD BenQ G2400Wa 24", MS Wireless optical mouse 2.0A, Keyboard Prestigio, Creative SBS 380 2.1
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
webkar
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 15.12.2008

PríspevokZaslal: Pi 15.10.10 19:38Odpovedať s citátomNávrat hore

môžem zaručiť že tekutý krištáľ nijak neovplivní magnetické pole mal som pri mobile 5x5x5 cm neodýmový magnet a nič sa tomu nestalo. skôr mi to príde ako nejaké silne elktro-magnetické rušenie kamoš mal veľku teslu a mi to po*ralo mobil tiež sa podobne správal. možno je len chybný firmware skús to pripojiť do PC keď budeš držať tlačítko zapnutia malo by ti to zapnúť v niečo ako núdzovom režime a ptm si stahni nejaký soft ktorý ti tam nahrá nový firmware...

Užívateľ
Užívateľ

Založený: 14.11.2008
Vek: 27

PríspevokZaslal: Pi 15.10.10 20:28Odpovedať s citátomNávrat hore

ja som to opravil na telke CRT pomocou pajkovacky zadnou castou,ale u LCD to asi nebude fungovat

PC: Cpu: Intel® Core™2 Quad Q8200 2.33Ghz @3,15Ghz+Ac freezer 7 Pro MB: Gigabyte EP45-UD3R 1366 Ultra Durable 3 Vga: ASUS ATI EAH HD4830 512 DDR3 Ram: 4GB Kingston Hyper X 800 CL5 Psu: GEMBIRD 650W CCC-PSU8xATX 2.2+2xSilent Fan Monitor: Samsung SyncMaster 223BW 22´ TFT Active Matrix 2ms Case: Mercury ATX Black+Mod Hdd: Samsung F3 SpinPoint 500GB DVD: LG 52 DVD RW-Combo Repro: Canyon 2.1 CN-SP 21 A OS: Windows7 Pro x64 Volant: Logitech Driving Force Pro (DFP) 900°
NoteBook: ASUS K50IJ (SX263) SK+wifi router LinkSys WRT160Nv2/N-kový
Afto:
Opel Astra G 1.6 16v(101HP) Phone: HTC Wildfire-S 8Gb- Cyanogenmod 7.2
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mail
Zaslať odpoveď