IT NEWS PC REVUE PC FORUM FreeBSDInternet time: @312
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

LCD monitor Samsung

Jemné línie, špičkový dizajn a elegancia v každom aspekte. www.samsung.com

Poistenie automobilov

Všetky informácie nájdete na našej stránke, vyberte si to najlepšie. www.uniqa.sk

Notebook iba za 149,85€, akcia

Dell D410,12.1"LCD, P-M 1.86Ghz, Windows XP v cene, skladom iba 20ks! www.gigacomputer.sk

Priprav sa na futbalové EURO

Exkluzívna súťaž o Ford Fiesta! Kurzová superponuka a bonus 100€ https://www.tipsport.sk

17-ročná fitneska má

silikóny! Porovnajte ju pred a po! Mladá slovenská fitneska Marína Hámová feminity.zoznam.sk

Monitor=ergonomia

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
neofan
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 01.05.2008

PríspevokZaslal: Po 26.05.08 23:21Odpovedať s citátomNávrat hore

co vsetko ovplivnuje ergonomiu monitra a pracu s nim?
co je lepsie na zrak...

mensia abo vetsia uhlopriecka?
vetsi kontrast alebo mensi kontrast?
mensia svietivost alebo vetsia svietivost?
atd....

idem si kupovat novy monitor a toto su zakladne otazky ktore ma zaujimaju... za kazdy prispevok budem vdacny
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
TOM4S
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 09.05.2008

PríspevokZaslal: Ut 27.05.08 0:38Odpovedať s citátomNávrat hore

Co ovplyvnuje ergonomiu:
Ergonomiu ti moze ovplyvnit aj nevhodne umiestnena policka ci kvetinac na stole Ale nie, pride mi to nevhodne formulovane. Ak vies co je ergonomia-tak nechapem zmysel otazky.

Co je lepsie na zrak:
Hlavne je necumiet na monitor zo vzdialenosti 10cm(vlastne staci, ze to uz nieje CRT-to ma hlavny vplyv) a vseobecne plati, ze cim väcsi kontrast, svietivost, uhlopriecka(individualne) tym lepsie ale drahsie...Sleduj si este parametre ako homogenita podsvietenia, odozva, input lag. Upresni na co chces monitor pouzivat a kolko do toho chces vrazit...potom sa mozes este rozhodovat ci TN/S-PVA...

BTW: na zrak je aj tak najlepsia mrkva

Užívateľ
Užívateľ

Založený: 03.07.2006

PríspevokZaslal: Ut 27.05.08 8:13Odpovedať s citátomNávrat hore

Suhlas s tomasom, inac monitor by mal mat hornu hranu zarovno s ocami, lakte by si mal mat oprete v prirodzenej vyske, mat kreslo s dobrym operadlom, kolena by mali zvierat 45%-90%, na monitor by si sa mal pozerat z dialky jedneho metru, ak si taketo cosi chcel pocut ;o)

Este dodam, ze kazdych pat minut by si sa mal pozriet na chvilku niekam do dialky a kazdu hodinu si dat od pocitaca pauzu aspon 5 minut...

CPU: AMD Phenom II X4 840 MB: ASRock M3A770DE RAM: 2x2 GB DDR3 A-DATA 1600 MHz CL9 HDD: Hitachi 160 GB & Seagate 250 GB & Seagate 2 TB GPU: Gainward GTX 460 1GB GS DVD-RW: ASUS 2014L1T SC: ASUS Xonar DG CASE: ASUS TA663 PSU: Seasonic 500W LCD: Samsung 2253LW
Čo musím dnes spraviť? 1. Vstať z postele, 2. Prežiť, 3. Vrátiť sa do postele...
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailICQMSNSkype
walther
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 24.01.2008
Vek: 24

PríspevokZaslal: Ut 27.05.08 8:23Odpovedať s citátomNávrat hore

Gyrxiur napísal:
Suhlas s tomasom, inac monitor by mal mat hornu hranu zarovno s ocami, lakte by si mal mat oprete v prirodzenej vyske, mat kreslo s dobrym operadlom, kolena by mali zvierat 45%-90%, na monitor by si sa mal pozerat z dialky jedneho metru, ak si taketo cosi chcel pocut ;o)

Este dodam, ze kazdych pat minut by si sa mal pozriet na chvilku niekam do dialky a kazdu hodinu si dat od pocitaca pauzu aspon 5 minut...

-> pozerat do dialky kazdy 5 minut ? no proste lol... nehnevaj sa, ale v praxi nerealizovatelne
-> hornu hranu zarovno s ocami... a co tak ked mas 22'' monitor ? aspon ja som si vsimol, ze sa mi lepsie pozera prave ked nemam uplne zarovno s vrchnou castou, ale o nieco nizsie. v pripade mensich monitorov ale suhlas..
-> z dialky jedneho metra ? dalsia nerealizovatelna vec, to si mam akoze kam strcit ten monitor ? aspon si nemyslim ze su bezne pracovne stoly sirsie ako nakych 60-70cm...a aj keby si mal meter siroky stol, tak by ten monitor musel byt podla toho uplne nacapeny vzadu... podla mojich info by malo byt vsetko nad 50cm ok...

-> jednou z najdolezitejsich veci co tu odzneli je fakt, ze si treba robit prestavky. idealne kazdu hodinu-dve aspon 5minut vzdy...idealne je postavit sa, poprechadzat sa aspon po miestnosti, mat xvilu zavrete oci a podobne...

neofan, inak vazne by si si to trosku mohol preformulovat, lebo nak nerozumiem vete "co vsetko ovplivnuje ergonomiu monitra a pracu s nim?"
kirik
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 09.04.2008

PríspevokZaslal: Ut 27.05.08 8:37Odpovedať s citátomNávrat hore

Gyrxiur napísal:

vsetko z toho, ci pisal, je pravda a ti to povie kazdy lekar. neviem, co je nerealizovatelne na pozerani sa do dialky kazdych 5 minut. nemas v praci okno, ci co?
to s jednym metrom, je nerealizovatelne prevazne u crt monitorov. pri lcd a dobrom pracovnom stole, by to kludne mohol byt ten jeden meter.
walther
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Ut 27.05.08 8:59Odpovedať s citátomNávrat hore

kirik napísal:

to s jednym metrom, je nerealizovatelne prevazne u crt monitorov. pri lcd a dobrom pracovnom stole, by to kludne mohol byt ten jeden meter.

ten tvoj tebou udavany "dobry pracovny stol" by musel mat vyse 90cm. a ked ma clovek malu izbu, tak ma kam napratat take hovado ? no velmi tazko, ze?
TOM4S
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 09.05.2008

PríspevokZaslal: Ut 27.05.08 11:15Odpovedať s citátomNávrat hore

Tak ale zase kto sedi s pupkom natlacenym na stole. Vacsinou sa vykvasime do polohy ako jazdia "tazky rapery" v aute. Cize ziskas este tych 20-30cm

Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Ut 27.05.08 11:32Odpovedať s citátomNávrat hore

TOM4S napísal:
Tak ale zase kto sedi s pupkom natlacenym na stole. Vacsinou sa vykvasime do polohy ako jazdia "tazky rapery" v aute. Cize ziskas este tych 20-30cm

ak mas tolko v priestoru v izbe a mas ju sam pre seba, tak samozrejme ja si to bohuzial dovolit nemozem aby som sa roztahoval a meral ci je monitor odo mna daleko jeden meter... a neverim, ze vacsina ludi si to dovolit moze, minimalne uz len z obmedzenia pocitacoveho stolu...
suchy
Čestný člen
Čestný člen

Založený: 17.10.2006

PríspevokZaslal: Ut 27.05.08 12:11Odpovedať s citátomNávrat hore

ten jeden meter sa mi zda byt prehnany. ja som dost slepy a ja by som moc dobre teda nevidel. inak na bozp nas ucili, ze vzdialenost medzi okom a monitorom ma byt 50-70 centi.

Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Ut 27.05.08 12:13Odpovedať s citátomNávrat hore

suchy napísal:
ten jeden meter sa mi zda byt prehnany. ja som dost slepy a ja by som moc dobre teda nevidel. inak na bozp nas ucili, ze vzdialenost medzi okom a monitorom ma byt 50-70 centi.

jj suhlas.. prilisne namahanie oci umelym vytvaranim vzdialenosti od monitora moze byt rovnako skodlive, ako ked sedite prilis blizko... nespominajuc fakt, ze ten meter je proste v 90% pripadov proste nedosiahnutelny
neofan
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Ut 27.05.08 13:48Odpovedať s citátomNávrat hore

citácia:
neofan, inak vazne by si si to trosku mohol preformulovat, lebo nak nerozumiem vete "co vsetko ovplivnuje ergonomiu monitra a pracu s nim?"

znie to ale dobre ne ,tak ale napriklad... spominali ste tu vzdialenost 50-70cm.. ake to nemoze byt pri kazdom monitore rovnake... napriklad ked ma 15" abo taku 22"

k tomu kukaniu cez okno:) to je pekna vec... ale ako spravis aby sa ti cez okno.. neodrazalo svetlo od monitora. to sposobuje vetsiu namahu oci.. a zasa odsuvat ,zdvyhat rolety tiez neni bohvie co...

mnoo monitor bude hlavne kvoli braskovy co vetsinu cumi do Doc suborov a stranky, obcas daky film...

TOM4S: dakto k veci
esate by ma zaujimalo taka vec... ,ze pri Samsungoch nizsej rady... je lacnejsi model s kontrastom 8000:1 a ten drahsi sa nanho nedotahuje...
priklad... neni tam velky cenovy rozdiel.. ale predsa:) a ten rozdiel je aj pri drahsich modelov....
http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=11095896
http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=10372681
piskvorko
Zablokovaný užívateľ
Zablokovaný užívateľ

Založený: 26.07.2007

PríspevokZaslal: Ut 27.05.08 14:02Odpovedať s citátomNávrat hore

ten drahy ma "tnt" 2ms vhodny na hry a tie vatsinou mavaju aj mensy kontrast , preto je drahy + ma dvi , a no a ten cely cierny asi dvi nema a ma panel TN+ "pomaly" ma 5ms a tie davaju vatsy kontrast , ale ten drahy ze sa neda naklanat tusim ...

// jaro inac to neide
neofan
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Ut 27.05.08 14:06Odpovedať s citátomNávrat hore

Drak napísal:
ten drahy ma "tnt" 2ms vhodny na hry a tie vatsinou mavaju aj mensy kontrast , preto je drahy + ma dvi , a no a ten cely cierny asi dvi nema a ma panel TN+ "pomaly" ma 5ms a tie davaju vatsy kontrast , ale ten drahy ze sa neda naklanat tusim ...

// jaro inac to neide

hmm a co lepsie odozva abo kontrast...? abo je to diskutabilne?
piskvorko
Zablokovaný užívateľ
Zablokovaný užívateľ

Založený: 26.07.2007

PríspevokZaslal: Ut 27.05.08 14:09Odpovedať s citátomNávrat hore

sak 2ms je lepsie ako 5ms a vatsy kontrast je lepsy . zalezi naco ten monas chces .
tommy1104
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 30.07.2007

PríspevokZaslal: Ut 27.05.08 14:16Odpovedať s citátomNávrat hore

el mariachi napísal:
ten tvoj tebou udavany "dobry pracovny stol" by musel mat vyse 90cm. a ked ma clovek malu izbu, tak ma kam napratat take hovado ? no velmi tazko, ze?

ani nie moj stol ma 75cm a este vysuvnu dosku na klavesku a na monitor pozeram tak asi z 95cm, ked ho dam dozadu...
Zaslať odpoveď