| Autor | Správa |
jtbs
 Moderátor
 Založený: 18.10.2009 Príspevky: 7052 Bydlisko: Žilina
 | Zaslal: Št 10.03.11 22:07 |   |
nahradzal si aj nity za sroby, resp. aj pouzil medzi dotykovymi plochami nejake gumene podlozky? Hlavny problem lacnych skriniek byvaju prave zle spojene plechy nitmi  |
_________________ >>> Prehľad chladičov pre procesory >>> Prehľad grafických kariet >>> Ako si poskladať počítač >>> My favourite list
>>> SS-500ET-F3 M4A785T-M 2x2GB Athlon-240 Hyper212+ HD4850 4,25TB W2243T W7-x64 >>> Samsung-PL60 Samsung-S5230
>>> We salute the rank, not the man! | |
    |
 |
škodovkar
 Užívateľ
 Založený: 27.02.2011 Príspevky: 104 Bydlisko: Michalovce Vek: 16
 | Zaslal: Št 10.03.11 22:36 |   |
Spoje na skrinke nerezonuju. Obe ventilatory su zapojene cez obmedzovač. A na styčnej ploche ventilator-skrinka su tiež silentbloky.  |
_________________ Disk Western Digital Caviar Blue 3200AAKS 320GB 16MB cache 7200RPM SATA2/CPU AMD AthlonXP 2500+ 1,83GHz 512Kb cache /Chadič CPU Silent Breeze 3 Glacialtech/Pamäťe 2x256mb 400Mhz Legend 1x 512mb 400Mhz Adata/Grafická karta Sapphire ATI Radeon HD 3650 GDDR3 512Mb 128-bit AGP8/M. doska EPOX EP-8RDA3I PRO nForce2 Ultra 400/Zdroj Fortron 350W/Windows XP Profesional SP3/ NB HP Compaq nc4000 | |
   |
 |
KingTommy
 Skúsený užívateľ
 Založený: 11.03.2008 Príspevky: 4988 Bydlisko: Košice Vek: 21
 | Zaslal: Št 10.03.11 23:47 |   |
| Tualatin napísal: | Nechápem čo sa tu do neho navážate (KingTommy). Ty si videl niekedy bežať fortron rady PFC/PNR? Ak sú toto podľa teba vrtuľníky, tak to sú reči hodné krčmového chlapa. V tom prípade si na zlom fóre.
Rovnako GlacialTech SilentBreeze 3 je jeden z najtichších chladičov pre radu K7. Z pohľadu absolutnej hlučnosti nie je dôležité, či má ventilátor oficiálne 19 alebo 15dB. Dôležité je, aby nebol vytvorený zvukový most do ostatných častí (skrinka). Na to sú vhodné tzv. gumové šruby.
Odhlučnenie vystriekanim plechov kaučukovou farbou je veľmi dobré (a pomerne lacné) hlavne z hľadiska odstránenia rezonancii plechov. Robil som to na svojom PC a účinok bol pozateľný.
Tiež veľmi správny postreh a dobrý nápad je položenie skrinky na pevný podklad cez tie gumičky.
A ak som si dobre všimol, tak tie 8cm ventilátory má zregulované cez obmedzovač, Fortron sám o sebe má termoregulovaný 12cm fan, takže z teoretického hľadiska je možné že to PC má naozaj tiché. |
Za prvé, do nikoho sa nenavážam povedal som si svoj názor na jeho odhlučnenie, snáď nemôžem? Môžem.
Za druhé, ak si si nevšimol, tak som mu povedal, že to spravil dobre, ak mu to takto vyhuvouje, len som spomenul, že mne a viacerým by to nevyhovovalo.
Za tretie, prešlo mi rukami viac zdrojov ako si ty videl na obrázkoch takže viem o čom hovorím (niekedy som sa tomu až chorobne venoval spolu aj s chladičmi a celkovo chladením PC, teraz už akosi pomenej lebo nie je čas) každopádne skúsenosti mi ostali.
Za štvrté ak to ty považuješ sa dosť tiché, tak by si mal navštíviť ušné alebo sa aspoň pozrieť bližšie do nejakej zostavy ktorá má plniť a aj efektívne plní požiadavku tichosti.
Za piate, žiaden "obmedzovač" mimochodom redukciu, či odporu ak to mám spravne nazvať, som si tam nevšimol, tak preto som reagoval že tie fany tiež nebudú z najtichších.
Takisto oblepovať skrinku protihlukovou penou je podľa mňa posledné riešenie stíšenia PC, najprv by trebalo poriešiť samotné chladiče a fany v skrinke a až tak to doaldiť penou. Osobne som to takto vždy navrhoval a takto to bolo aj takmer stále riešené, dosť sa predišlo zbytočnému oblepovaniu skrinky, pretože majiteľ bol spokojný už len keď nepočul drinčať samotný zdroj, chladiče a fany v skrinke.
A ako som aj vyššie písal (čo si si asi zabudol všimnúť) každý ma na hluk iné nároky, pre niekoho je to hlučné, pre niekoho tiché. Píšem čo by to spravilo so mnou a nevrav mi, že aj pre mňa by bol ten Fortron tichý pretože mi vadí aj Noctua na 1000RPM ako fan v case a už od 900RPM ak je osadená na pasíve... A takto to cíti aj množstvo tu píšucích ľudí ako som mal možnosť si všimnúť v iných témach, tak už dopredu sa vyhni odpovedi, že to som jediný.
A krčmovým chlapom si nazývaj niekoho iného, napr. seba, nie mňa. Ďakujem. Tešilo ma. |
_________________ CPU: Intel Core 2 Quad Q6600 2,40GHz, OC: Idle: 2,40GHz, Load: 3,60GHz CPU Cooler: Thermalright Ultra-120 eXtreme + Enermax Magma UCMA12 MB: Asus P5Q-E - iP45/ICH10, sc775 GPU: ATi RADEON Sapphire HD4870 1GB, GDDR5, 750/3600MHz, OC: Idle: 100/800MHz, Load: 800/4200MHz GPU Cooler: Scythe SCVMS-1000 Musashi + 2x Gelid Silent 9 RAM: 2x2GB + 2x1GB DDR2 Corsair Twin2X XMS2 DHX 800MHz CL4 HDD: Samsung F1 640GB HD642JJ SATA + HDD Vibration Killer DVD-RW: 2x Samsung SH-S223Q LS, SATA PSU: Corsair HX520 520W Case: CoolerMaster Centurion 590 Case Cooler: Front: 2x Noiseblocker BlackSilent XL1 Rev. 3.00 Rear: Enermax Magma UCMA12 Top: 2x Evercool RSF-14 Controller: Scythe KM01-BK-5.25 Kaze Master LCD: LCD 22" Samsung SyncMaster T220 Repro: Sony SRS-D211 2.1 Keyboard: Chicony KU-0420 USB Mouse: A4Tech Laser Gamer XL-750BF USB Mouse Pad: A4Tech Gaming X7-800MP Print: Hewlett-Packard Deskjet F2180 OS: Microsoft Windows Vista Home Premium x64 SP2 Internet: Antik Plus | |
     |
 |
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra. Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre. Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
|
|