IT NEWS PC REVUE PC FORUMInternet time: @653
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

LED Hodinky SHARK €39, -s DPH

Akcia - poštovné úplne zadarmo! Akcia! Pánske Hodinky Shark zľava 70% www.toppredaj.sk

Schudni po Vianociach.

Poradkyňa v oblasti výživy a wellnes Vám zostaví kompletný individuálny program. www.schudni.sk

Bezpečnosť výrobkov

Požiadavky chemickej legislatívy Podmienky vstupu na trh Európskej Únie www.ekotox.sk

Zbavila som sa vrások

bez Botoxu alebo plastickej chirurgie Pozrite sa ako www.zuzanaskinsuccess.com

Potrebujete hotovosť ?

Jednoduché, výhodné a rýchle pôžičky od spoločnosti Profi Credit! www.proficredit.sk

Minirecenzie mobilných telefónov

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
tlacitko Enter
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 30.05.2007

PríspevokZaslal: So 28.02.09 12:46Odpovedať s citátomNávrat hore

Nokia E51

rozměry a hmotnost: 115 × 46 × 12 mm, 100 g
displej: 2'', aktivní TFT, 240 × 320, 16 mil. barev
sítě: GSM (900/1 800/1 900 MHz), 3G
data: GPRS tř. 11, EDGE tř. 11, UMTS, HSDPA
konekt.: miniUSB, Bluetooth (A2DP), infraport, Wi-Fi
paměť: 130 MB, paměťové karty microSD
baterie: Li-Ion 1 050 mAh, procesor: 369 MHz
operační systém: Symbian 9.2 S60 3rd Edition, FP1
hudba: přehrávač hudby, rádio
fotoaparát: 2MPx (1 600 × 1 200), video (320 × 240)

(foto a udaje z mobilmania.sk / mobilmania.cz)

V tomto clanku by som chcel popisat moje dojmy z telefonu Nokia E51-1 (model s fotoaparatom, 51-2 je model bez fotoaparatu). Mobil mam 3.den, bol kupovany na pausal z Orange a vlastne pripadol mne kedze mama si chcela nechat svoj stary. Budem ho ciastocne porovnavat s SE W800 ktory som mal pred tym viac ako 2 roky.

Co bolo v krabici: mobil, usb kabel, sluchatka, CD, pamatova karta 1GB, nabijacka, bateria, jedna brozurka od pomaranca a jeden (biedny) navod od nokie. Krabica bola klasicky navrhnuta tak, aby sa tam veci po rozbaleni uz nedali dat vsetky naspat
No ale podme sa pozriet na mobil.
Vzhlad: hned po otvoreni zaujme peknym dizajnom, na pohlad vyzera velmi kvalitne, cast je kovova. Pre mna ma mierne kontroverzne rozmery - velmi tenky (12mm) a velmi dlhy a doteraz neviem ci sa mi to skor paci alebo skor nepaci. Hmotnost je primerana. Konektory su vsetky zo spodnej casti (usb, nabijacka, 2.5jack) a infraport je na lavom boku.
Ovladanie: ovladanie na mobile je urobene velmi rozporuplne. Na jednej strane velmi dobra numericka klavesnica - tlacidla su velke a dobre sa stlacaju, na druhej strane tlacidla na bokoch telefonu su otrasne. Napriklad tlacidlo na vypinanie telefonu sa stlaca tak zle, ze pri prepinani telefonu do ineho rezimu sa mi casto stalo ze sa vypol.
Este zhodnotim tlacitka v strede: je ich 10 + 4 smerove (neviem ako sa to odborne nazyva), no a tieto su presnym opakom numerickej casti, pretoze su tam natrieskane a niektore sa stlacaju dost zle hlavne velkoprstym ludom. A tie "smerove" pri stlacani dost vrzgaju. Vseobecne ale musim povedat, ze ovladanie je dobre, bol zom zvyknuty na W800 kde bolo ovladanie skoro dokonale, preto to teraz hodnotim tak kriticky.
Baterka, SIMka, karta 1GB: zadny kryt sa odsuva velmi pohodlne (co u starsich nokii nebolo zvykom) - staci stlacit "poistku" a kryt lahkym pohybom vytiahnut. Sim karta sa zasuva lahko, ALE problem je ju vysunut. Toto je jeden z velkych nedostatkov pre mna, lebo pouzivam 2 karty a naozaj sa mi nechce vzdy s tym bojovat a aj karty dost trpia ked sa casto vymienaju takym nasilnym sposobom. Baterka sa zapaja lahko aj sa lahko vybera. Dalsim problem je ale s pamatovou kartou - zasunutie je opat bez problemov ale vyberanie je o zivot - koli sikmej hrane o ktoru sa karta zachyti musite bud pouzit nejaky super tenky nastroj alebo zlozit skusku trpezlivosti.
SW: v tejto casti zhrniem asi vsetko lebo za tych par dni som nic moc neskusal. Je to prvykrat co som sa stretol so symbianom, skor sklamanie z mojej strany. V podstate nevidim rozdiel oproti nestandardnym systemom okrem dostupnosti aplikacii. To je dufam iba prvy dojem a ked sa naucim s tym robit tak odhalim vyhody, ale zatial som fakt sklamany. Preklikal som sa vsetkymi nastaveniami ale hned potom ked som chcel nieco konkretne nastavit som to musel 5 minut hladat v menu. Ale to bude opat tym, ze som dlho pouzival SE, aj ked niektore nastavenia su fakt nelogicky umiestnene a clovek by ich tam necakal. Inak telefon je rychly, zatial som nemal ziadne problemy so stabilitou, bez spomalenia zvladal otvorit cez 10 aplikacii naraz...
Ostatne: fotak ma 2mpix, bez zaostrovania, foti rychlo, kvalitu som neskumal. Netestoval som ani pribalene sluchatka - co ma sklamalo ked to porovnam s W800 je skutocnost, ze bez kupenia redukcie nemozem pripojit 3.5 jack co W800 umoznoval. Neskusal som ani wifi, mal by mat triedu g co ma celkom tesi a dufam ze to bude pouzitelne. Este som nespomenul svetelny senzor - v tme zapne podsvietenie klavesnice a reguluje jas displeja podla svetelnych podmienok.

Na zaver to zhodnotim asi tak, ze keby E51 nemala wifi a moj stary mobil by sa nekazil tak by som si radsej nechal W800. Nokia E51 je pekna, elegantna, technicky vyzera vyspelo, nie je vsak tak user friendly ako som bol zvyknuty z mobilov od SE a ma viacero nedostatkov ktore mi zabranuju ju prehlasit za super mobil (hlavne tie veci okolo konstrukcie).
Poznamka na koniec - mobil mam fakt kratko tak ja tento clanok berte ako prve dojmy z neho, kvalitne sirokozaberove recenzie najdete napriklad na mobilmanii. Ked casom narazim na nieco zaujimave tak to sem samozrejme dopisem.

Dakujem ze citate moj clanok, snad som niekomu pomohol pri vybere.
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuZobraziť autorove WWW stránky
eXistenZ
Administrátor
Administrátor

Založený: 13.10.2006
Vek: 22

PríspevokZaslal: Ne 19.04.09 13:43Odpovedať s citátomNávrat hore

LG KU990 Viewty

Rozlíšenie displeja: 240x400, 3" obrovský displej
Farby displeja: 262000 farieb
Pamäť: 160MB integrovaných, v balení dostanete 2GB kartu
Fotoaparát: 5MPx, video v rozlíšení až 640x480, pri 320x240 možnosť záznamu v 120fps (prehrávanie 15fps - 8x spomalené)
Príslušenstvo: 2GB karta, slúchadlá, LGjack -> 3,5mm jack redukcia, nabíjačka, DATA kábel, stylus.

Klady
+ Velikánsky dotykový displej (3"), dobré farby a rozlíšenie displeja
+ Stylus nepotrebný, všetko, aj QWERTY klávesnica sa pohodlne ovláda prstami
+ Reproduktor sa radí do šedého priemeru, ale pri aktivovanej funkcii "hlasný mód" zobudí pri vyzváňaní celý panelák
+ DATA kábel v balení
+ Hardwarové tlačítko pre zamknutie telefónu
+ Pekné menu
+ Podpora prehrávania DivX, MP4, 3GP a ževraj aj WMV, čo sa mne zatiaľ nepodarilo, zo zvukov wma, mp3, aac, wav
+ Kvalitný prehliadač dokumentov (doc, xls, ppt, swf a podobne)
+ Multitasking (nie Java aplikácie, len vstavané + jedna Java)
+ Komplexnejší budík
+ Pripomienkovač
+ Bluetooth
+ Kvalitné plasty, pevná konštrukcia
+ Výborný audio/video prehrávač
+ Rýchly systém
+ TV-out
+ Výborne vymyslený kryt na konektory (posuvné dvierka)
+ Na najvyššej hlasitosti pri telefonovaní je zvuk zo sluchátka výrazný, a dobre počutelný aj v hlučnejších prostrediach
+ Editor fotiek
+ Parádny editor videa
+ QWERTY klávesnica pri písaní SMS
+ 120fps video
+ 5MPx fotoaparát
+ Sníma kvalitné video, ktoré nezatrháva a má dobrý bitrate. Video kodek je DivX, audio kodek mp3
+ Black List
+ Široká podpora aplikácií, aj 2D/3D hier
+ VGA kamerka na videotelefonovanie
+ Xenónový blesk
+ Kvalitná konštrukcia, tvrdé plasty
+ Video ktoré má iný pomer strán sa dá pri prehrávaní natiahnuť

Zápory
- Fotky sú veľmi pekné, detailné, ale pri def. nastaveniach a slnečnom dni sfarbuje červenú mierne do fialova. Ostatné farby sú fajn, a dá sa to viacmenej eliminovať nastavením.
- Univerzálny LG konektor pre všetko (zvykol som si na Nokii nabíjať a zároven počúvať muziku)
- Výdrž baterky je slabšia, pri normálnom používaní telefónu s polovičným jasom cca. 5 dní
- Bohužiaľ, nedajú sa meniť témy, teda aspon nie bez zásahu do firmwaru
- V LG sú strašne leniví a za tú dobu čo tento telefón existuje nevydali ani jedno Firmware
- Pri editácií fotky ju pri ukladaní príliž komprimuje
- Editor videa vie pracovať len s videami do rozlíšenia 320x240
- Nemá krytku na optiku fotoaparátu
- Blesk sa dá nastaviť len na režim "Off" alebo "Auto" (nieje ho teda možné vynútene nastaviť na "On")
- MP3 prehrávač nemá ekvalizér
- Vyššia hrúbka telefónu kvôli Xenonu a veľkej optike
- Pamäťová karta pod baterkou!!! omg...
- Absencia WiFi... škoda

Verdikt
Tákže, popísal som každú drobnôstku, len dodám, že s telefónom som spokojný, fotí parádne, hrá výborne, je velmi elegantný a má kvalitnú konštrukciu, výborný displej, dotykové hry sú sranda... Za najväčšie výtky by som považoval práve univerzálny konektor (no ale to majú tuším všetky mobily okrem Nokie) a pamäťovú kartu pod baterkou... Absencia WiFi ma netrápi, aj keď by to bodlo na takomto mobile.
Naopak, za najväčšie klady by som považoval kvalitnú konštrukciu, rýchly a jednoduchý systém bez zbytočných čačiek a velikánsky displej.
Ideálny mobil s intuitívnym ovládaním a množstvom funkcií.

Môj index: 9

Ukážka videa 120fps
Fotka 1
Fotka 2

Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
SuNaden
Zablokovaný užívateľ
Zablokovaný užívateľ

Založený: 21.06.2009

PríspevokZaslal: Ne 26.07.09 12:25Odpovedať s citátomNávrat hore

Nokia 5800 Xpress Music

Displej : 3,2 palca, OLED (640 x 360), 16 mil. farieb
Hmotnosť : 109g
Rozmery : 111 x 51,7 x 15,5 mm
Fotoaparát :3,2 megapixlov, optika Carl Zeisse, 3x digitálny zoom, autofocus, LED blesk, VGA video
Príslušenstvo : Disk Nokia PC Suite,8GB karta (už v telefóne), sluchadlá, batéria Li-Ion 1320, nabíjačka, USB kábel (DATA), Káble pre Pripojenie na Telku(nevedel som jak to nazvat )
Iné : Operačný system:Symbian OS v9.4
zabudovaný GPS príjmač
podpora A-GPS
Nokia Maps 2,0 Touch
Java MIDP 2,0
MP3/WMA/WAV/eAAC+ prehrávač
MPEG4/WMV/3gp video prehrávač
stereo FM rádio s RDS
TV výstup
3.5 mm výstup audio jack
prehliadač dokumentov
T9
editor fotiek hlasitý odposluch

Klady :
+Veľký dotykový displej (ma rozpoznávanie vášho písma)
+Velice komfortná klávesnica QWERTY na celý displej
+Kvalitný Prehrávač videí a hudby (su tam 2!!!)
+Dobre zariadený plánovač
+Prehľadné menu
+8GB karta v telefóne
+Možnosť výberu z 3 variant domácej obrazovky
+Bluetooth
+Pri dobrom nastavení je kvalita aj výška zvuku kvalitná a vysoká
+Kryt nevrzga (jak niektorí vravia...)
+Keď padne nie su tam žiadne škrabance (klop klop klop)
+Blesk na fotoaparate
+Internet

Zápory :
-Pri foteni v nedostatočnom svetle je fotka tmavá (aj ked je zapnute nightwision a blesk)
-Tažko sa orientuje v adresári
-Ked sa pripája telefon k PC vela veci nejde dat do nho (napr. daval som si 5 mp3 do mobilu a len 3 som tam mal...)tieto subory su v mobile ale nezobrazia sa napr. v aplikaciach alebo v Hudbe.... da sa ich nájsť pomocou správcu telefónu
-Pri rýchlom pracovaní sa mobil zasekne (overené, aj mojim 2 kamarátom ktorí majú tento mobil sa to stáva)

Hodnotenie :
V dobe kúpy : 9/10
Teraz : 8,5/10
Freelan
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 03.06.2006

PríspevokZaslal: St 07.04.10 13:39Odpovedať s citátomNávrat hore

Blackberry Pearl Flip 8220

Nebudem opisovat detaelne technicku specifikaciu tu najdete kompletnu na tejto stranke Technicka specifikacia.

Tento telefon je moja srdcovka. Je to zaroven jediny vyklpaci model od blackberry a tusim ze aj posledny. Mam ciernu verziu, striebornu od verizon wireless sa mi zhanat nechcelo, pripadny zaujemcovia si mozu vymenit kryt. Cena je cca 50 euro za cover. Je osadeny halft qwerty klavesnicou co ma svoje vyhody aj nevyhody. Na rozdiel od ostatnych Pearlov ma klavesnica dost velke tlacidla a lahko sa stlacaju. Je to skor multimedialny telefon nez pracovna stanica. Ak ho chcete pre slovenske podmienky je idealny pre osobne pouzitie, ak vsak komunikacia prebieha v anglickom jazyku je to ako ryba vo vode, vzhladom na to ze dlhsi text sa na nom pise dost obtiazne, teda ak nemame podporu doplnania slov, ktora vsak je dostupna pre EN jazyk, tam je pisanie rychle, naozaj rychle, porovnatelne s full qwerty modelmi. Displej ma vysoky jas a kontrast, ak niekto cital na slnku na iphone tak si dovolim tvrdit ze toto ma k tomu velmi blizko, ba dokonca je to az rovnake. Automaticke regulovanie jasu displeja je samozrejmostou. Fotak patri k tym funkciam ktore sa neoplati opisovat, nic prevratne. 2 megapixelovy kanon nedokaze urobit ziadne extra fotky poradi si tak s beznym fotenim napr. tvari osob pre priradenie ku kontaktom. Dopomaha mu LED dioda, ktora je dost silna a ked uz nic posluzi aspon v noci ako baterka, samostatna aplikacia na svietenie neexistuje ale staci si zapnut kameru. Firmware je spracovany rovnako ako pri vsetkych modeloch blackberry, ovladanie pre zaciatocnika je sice krkolomne a nudne, necakajte ziadne efetky, ale po chvili si clovek zvykne a ked sa povie ze sa da nastavit absolutne vsetko tak blackberry to zobralo naozaj doslova. Kazda aplikacia ci poloaplikacia ma svoje options. Kvalitna hovoru patri k tym lepsim, reproduktor (na hovor) je dost hlasny a pocut aj pri vacsom hluku, mikrofon je takisto dost citlivy. Velmi sa ma potesil 3.5mm jack ktory zaroven sluzi ako headset a ako bonus pracuje aj s headsetom od iPhone uplne bez problemov. Trosku ma prekvapil prehravac ktory mi relativne dost casto zvykol zamrzat a telefon som musel restartovat, resp. restartoval sa sam, ale inac sa nezasekol ani raz. Kalendar je naozaj kvalitny a prepracovany. Kedze je to verzia s WiFi je tu len Hotspot browser ktory pracuje iba po pripojeni s WiFi ale ak chceme nase datove sluzby vytazit na maximum da sa pouzit Opera Mini. Emailova komunikacia je na najvyssej moznej urovni od triedenia po odosielanie, naozaj je to rychle prehladne jednoduche a hlavne kazdy si to nastavi podla svojho vkusu, nevyhodou je ze treba mat blackberry pausal co je ale nevyhoda vsetkych zariadeni blackberry. Pre tych ktory sa rozhodli mat zariadenie bez tohto pausalu je vhodnou volbou na email Gmailova aplikacia. Celkove na mna telefon posobi velmi dobre, jedine konstrukcia vyklapania vyzera byt labilna, no je odolna viac nez by sa zdalo. Pouzite su plasty takze obcas to vrzga, teda ak ho chytime do vodorovnej polohy oboma rukami a tocime opacnym smerom, ale to vrzga v tomto pripade asi kazde Vecko. Mne baterka pri pouzivani vydrzi cca 2-3 dni, myslim prehravanie 2 hod denne cca, mozno viac, a pod. Ak som tu nieco nenapisal, pripadne mate nejake otazky tak SS.
Freelan
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 03.06.2006

PríspevokZaslal: Št 08.04.10 14:39Odpovedať s citátomNávrat hore

Blackberry 8820 / 8830

Technicka specifikacia
Som sice vlastnikom len 8820 ale 8830 ma az na farby krytov rovnake funkcie, lisi sa len v podpore frekvencii na signal, co je v nasich slovenskych podmienkach uplne jedno, kedze obe tu pracuju spravne. Je to skor manazerska edicia teda pracovny telefon a vopred upozornujem ak mate zaujem o multimedia kludne mozte prestat citat prave tu. Ak hovorim pracovny telefon tak ano pracovny. Ma vsetky proporcie pre nasadenie do officu, resp. posluzi ako prenosna kancelaria. Pod displejom sa nachadza qwerty klavesnica ktora sa konci asi 1cm nad dolnym koncom telefonu vdaka comu sa na nom vyborne pise a sadne do ruky. Nemal som problem ani s pisanim dlhsich emailov, jedinou nevyhodou je ze nepodporuje slovensku diakritiku. Design telefonu je podla mojho nazoru v pohode, pekne tvary, bocne strieborne hrany mu davaju priliehavy vzhlad aj k obleku ci "slusnejsiemu obleceniu". V zadu mu dojem elegancie dodava strieborne logo blackberry, ktore je umiestnene v strede zadneho krytu a pod nim sa nachadza slot na microSD card. Je to pracovny telefon takze fotaku sa venovat nebudem kedze tu ziadny nie je. Design firmware je skor ladeny do stylu starsich 8300viek no svoj ucel splna velmi dobre, dokonca je tu funkcia na diktovanie textov (ale len v anglictine) a podla mojich skusenosti telefon rozoznal kazde slovo. Funkcie Call logu a ostatnych aplikacii su rovnake ako vo vsetkych mobiloch blackberry. Ma hlasnejsi reproduktor na volanie takze dobre pocut aj v hlucnom prostredi a mikrofon je taktiez dost citlivy. Reprak na prehravanie hudby vsak radsej neskusaje, ma to podobny zvuk ako keby ste nejaky mobil dali do skleneneho pohara. Rovnake alternativy sa daju pouzit aj pri tomto telefone ako pri predoslej "recenzii". Prehravac je vo vsetkych BB rovnaky. Dokaze si poradit s videom aj s hudbou. 8800 seria ma 2.5 mm jack co moze byt problemom pre niektorych ale ked pouzijeme originalny headset od RIM vsetko pracuje ako ma. No prehravac ma maximalnu hlasitost az privelmi potichu, zvykne zamrzat a pomoze len restart telefonu. Ked som tento telefon dostal do ruky prve co ma napadlo po tom ako som sa s nim prestal hrat je ako sa blokuje klavesnica kedze na Flipe ho staci zavriet tu to takto nie je. Tu sa to blokuje tlacidlom K, pripadne funkcnou klavesou na boku telefonu (zalezi od nastavenia) alebo je moznost standby modu ktory sa aktivuje podrzanim horeneho mute tlacidla. Regulovanie jasu displeja je samozrejmostou dobre citanie textov na slnku taktiez, ale len cierneho na bielom. Ako vacsina modelov je aj tento ovladany cez trackball pri ktorom som mal problem ze zvykol "zamrzat" resp. zamastil sa a nechcel sa tocit. ale liehom sa da opravit vsetko. Bateria vydrzala okolo 7 dni aktivneho pouzivania (bez prehravania, tj. emaili, volanie a pod.) Ak mate nejake otazky tak SS. Fotka nie je moja, je to z googla.
Moje telefony vyzeraju ako keby ich 3x presiel parny valec
david3504
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 26.07.2008

PríspevokZaslal: Po 10.05.10 17:30Odpovedať s citátomNávrat hore

Samsung S5230

Tento telefon som vymenil za nokiu e51 a teraz si neviem vysvetlit preco som to spravil. Chcel som nieco lacne, dotykove, na 5 mesiacov kym mi skonci pausal. Teraz viem ze tento mobil bola velka, skutocne obrovska chyba. Fakt ak niekto o tomto telefone rozmyslate nekupujte ho, radsej pozvite frajerku na veceru, alebo tie peniaze len tak prepite s kamaratmi na pive. Usetrite si tym kopu nervov a starosti ktore budu sprevadzat kupu tohoto skvostu korejskeho elektrotechnickeho priemyslu. V zasade mu vzhladom k cene nie je parametrovo co vytknut co sa pise na papiery je aj pravda, nepouzitelnym ho vsak robia niektore detaily ktore beznemu cloveku mozno ani vadit nebudu ale dost vela ludom hlavne tu na fore urcite hej.

To ze je telefon perfektne usposobeny na ovladanie len prstami je super vec, teda ak by to bola pravda. Ano v menu s tym nie je problem, pri pisani sms nie len ak pisete na klasickej klavesnici. Akonahle klavesnicu prepnete na qwerty zacina peklo na zemi. Kazde tretie pismeno znamena preklep, ak chcete kliknut na tlacidlo pri kraji musite telefon rozne naklanat a krivit prsty pretoze inak to skonci preklpom.

Doteraz nepochopim preco sa po kazdom! zapnuti mobilu s pamatou 70 MB automaticky nastavy ako predvolena pamat telefonu a nie pamatovej karty. Je potrebne ist vzdy do menu a nastavit to, po kazdom zapnuti telefonu znova a znova.

Aj obycajna aplikacia akou je opera mini seka neskutocnym sposobom. Prehliadania stranok je utrpenie, ale aj napriek tomu je to stale lepsie ako na defaultnom prehliadaci ktory sice neseka ale je jednak pomaly a potom je totalne neergonomicky spracovany.

A neposlednou, ale pre mna velmi podstatnou castou je synchronizacia. Ta je v dobe ked sa uz pomaly upusta od 32 bit OS systemov nemozna kvoli nekompatibilite akehoklvek SW k tomuto telefonu s 64 bitovymi OS. Takze zaloha dat? zabudnite. Aktualizacia telefonu? nemozne. Pouzivat telefon ako externy modem?
V tomto case sa tesim na oktober kedy mi konci pausal viac ako male diecko na vianoce

Notebook: Asus K50AB SX044: CPU: AMD Turion™ x2 2,2Ghz , GPU: ATi Mobility Radeon HD4570, LCD: 15.6'' HD/LED, RAM: 2x 2GB DDR2 800MHz Kingston, HDD: 500GB 5400RPM, Win 7 Home Premium, Mouse: Logitech MX 620, Audio: Altec Lansing vs4621 2+1 (Octane 7)
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailFacebook
Zaslať odpoveď