IT NEWS PC REVUE PC FORUM FreeBSDInternet time: @277
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

Ako zvládnuť účtovníctvo?

Vyskúšajte ekonomický software KROS, pomôže Vám. Vyskúšajte demo zadarmo! www.kros.sk

Top novinka v O2 e-shope

Objednajte si dlhoočakávaný Samsung Galaxy S III. V e-shope za 589,63 € pausal.o2.sk

Sprostredkovávajte hypotéky

Začnite sprostredkovávať hypotéky s úspešným hypotekárnym centrom! www.SprostredkovanieUverov.sk

Prejdite do O2

s platbou na faktúru a získajte bonus 50€. Len v e-shope. www.o2.sk

Spoločnosti Online s.r.o.

Ponúkame čisté spoločnosti. Obchodný register vybavíme za vás! www.spolecnostionline.cz

Menenie cisla z pola

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
Blackshadow
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 09.09.2007

PríspevokZaslal: So 24.12.11 15:20Odpovedať s citátomNávrat hore

Zdravim,
potrebujem v JS spravit nieco take, ze v jednom DIVe sa mi budu menit cisla, ktore si sam zvolim..
Napriklad cisla:
4 56 3 98 234
Tie tipujem, ze bude treba ulozit do pola.. potom to bude dokolecka prechadzat polom a rychlo sa budu tie cisla menit..
Potrebujem to na nieco podobne ako zlosovanie.. to znamena, odstartujem to a potom to zastavim a ostane mi tam cislo..
Neviem ale, ako spravit to, aby sa to menilo urcitou rychlostou..
Ako na to? Dakujem moc krat

"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuZobraziť autorove WWW stránky
don jebot
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 03.04.2008

PríspevokZaslal: Ne 25.12.11 14:10Odpovedať s citátomNávrat hore

sory ale po vcerajskusom neni schopny napisat navod ... http://www.google.sk/search?client=opera&rls=en&q=js+dilay&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8&channel=suggest#hl=sk&client=opera&hs=LIT&rls=en&channel=suggest&sa=X&ei=hhL3TrSWLYeM4gS0scGNCA&ved=0CBkQvwUoAQ&q=js+delay&spell=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=1d2de7de134c8e8d&biw=1366&bih=621

Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Ut 27.12.11 1:42Odpovedať s citátomNávrat hore

No, je to dost problemove.. Cisla potrebujem menit dost rychlo.. A to jaksi moc nejde,, Browser sa sekne a zobrazi zo 100 cisiel napriklad 3.... Alebo iba konecne...
Nerobil nieco podobne niekto?
Aby to islo rychlo, ale plynule..

"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuZobraziť autorove WWW stránky
Ďuri
Administrátor
Administrátor

Založený: 11.08.2007

PríspevokZaslal: Ut 27.12.11 14:54Odpovedať s citátomNávrat hore

Ved pouzi uplne jednoduchy setInterval alebo rekurzivne volany setTimeout. Neurcujes si tam rychlost, ale cas, po kolkych milisekundach sa dana akcia vykona.
Najlepsie bude, ked nam ukazes, co si spachal, aby sme ti vedeli povedat, kde robis chybu.
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuJabberSkype
Blackshadow
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: St 28.12.11 3:31Odpovedať s citátomNávrat hore

Och, asi som bol moc prejedeny
Je to cez setTimeout uplne easy

Keby to niekto hladal, tak:
kód:
var mena = new Array();
      mena[0] = 'abc';
      mena[1] = 'abcd';
      mena[2] = 'abdc';
      mena[3] = 'arbc';
      mena[4] = 'atbc';
      mena[5] = 'abyc';
      max = 5;
      var odpocitavaj = 1;

function losuj()
      {
         if(odpocitavaj == 0) return;
         jQuery("#tlacidlo").attr('onClick', 'stop()');
         jQuery("#tlacidlo").html('Stop!');

//if(cislo == -1) cislo = max;
         cislo = Math.floor(Math.random()*(max+1));
         jQuery('#cislo').html(cislo);

if(odpocitavaj == 1)
         {
            setTimeout("losuj()", 50);
         }
      }

function stop()
      {
         odpocitavaj = 0;
         jQuery("#tlacidlo").attr('onClick', 'zobraz()');
         jQuery("#tlacidlo").html('Zobrazit meno!');
      }

function zobraz()
      {
         index = jQuery("#cislo").html();
         meno = mena[index];
         jQuery("#meno").html(meno);
         jQuery("#tlacidlo").html('Gratulujeme!');
      }

v HTML treba mat DIVy: cislo, meno
A klikatelny <a> s ID tlacidlo

To ale asi kazdemu doslo

Dakujem za pomoc

Ďuri
Administrátor
Administrátor

PríspevokZaslal: St 28.12.11 12:47Odpovedať s citátomNávrat hore

Pre viazanie handlerov udalosti nikdy nepouzivaj attr, fuj. Co takto jQuery('#tlacidlo').click(stop)? (Pre odstranenie naviazaneho handleru potom pouzi unbind())
Polia sa daju takisto vytvarat velmi jednoducho zapisom var pole = ['abc', 'def', 'ghi'].
Blackshadow
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: St 28.12.11 15:29Odpovedať s citátomNávrat hore

A preco je to lepsie?

Ďuri
Administrátor
Administrátor

PríspevokZaslal: St 28.12.11 15:51Odpovedať s citátomNávrat hore

Lebo ked je raz nieco vykonatelny kod, nema to byt retazec ("eval is evil", to si predpokladam uz pocul). Tie nevyhody som trochu nacrtol tu.
Jo a inak, ak raz mozno budes chciet pisat cisty Javascript (co by si mozno mohol niekedy vyskusat, lebo sa podobas na dalsi z pripadov, ktory sa snazi platat nejaky jQuery paskvil bez toho, aby rozumel zakladnym principom) a podla tohto vzoru budes chciet naviazat handler udalosti pouzitim setAttribute, nebude ti to v niektorych prehliadacoch fungovat.
Blackshadow
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: St 28.12.11 16:08Odpovedať s citátomNávrat hore

oks dik... Kazdopadne, JS sa absolutne nevenujem..
Toto som potreboval len narychlo, pre 1 zariadenie, pre 1 konkretny browser Tam to ide ako ma
Ale rad sa priucim

Zaslať odpoveď