|
 | | |
| Autor | Správa |
1adamm115
 Užívateľ
 Založený: 27.07.2011 Príspevky: 43
 |
zdravim, mam taku netradicnu otazku.. ked si porovnam zobrazovabie linuxu a windowsu 7 na mojom notebooku (dell) je vidiet velky rozdiel. linux zobrazuje vsetko ostro a hlavne co sa tyka ciernej a bielej su naozaj kvalitne zobrazene. no ale na windowse je vsetko takee.. nemastne neslane.. hlavne ten kontrast (som fotograf a je dost dvolezite aby sa fotky zobrazili tak ako maju). v ati control centre je vsetko nastavene rovnako na windowse aj linuxe. samozrejme aj rozlisenie (1366x768).. linux mam rad, ale vsetci dobre vieme ze z photoshopom a dalsimi adobe produktmi je to na linuxe nie moc.. nic extra a ak uz bezia pod wine tak nie najrychlejsie.. takze prosim vas ako vykalibrovat monitor alebo proste nieco spravit s tymi farbami pod windowsom? dakujem |
| |
  |
 |
walther
 Užívateľ
 Založený: 24.01.2008 Príspevky: 10194 Bydlisko: Bratislava Vek: 24
 | Zaslal: St 02.11.11 12:45 |   |
Pokiaľ nemáš kalibračnú sondu a kvalitný IPS monitor, tak to nijako nenakalibruješ. Môžeš od oka, ale ak si fotograf, tak to bude akurát tak triafanie na slepo. Nastavenie kontrastu sa v každom prípade dá riešiť buď priamo na monitore (v prípade notebooku ťažko), alebo softwarovo. Kukni do ACC, malo by to tam byť medzi nastaveniami.
Ak si ale naozaj fotograf (nie len nejaký zapálený študent, čo si akurát kúpil DSLR), tak by si mal pouvažovať v prvom rade o kvalitnom monitore. Mám trochu pochybnosti o tom, že notebookový displej s rozlíšením 1366x768, pravdepodobne TN, je to pravé pre profesionála. |
| |
  |
 |
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra. Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre. Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
|
| |