IT NEWS PC REVUE PC FORUM FreeBSDInternet time: @211
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

Notebook iba za 149,85€, akcia

Dell D410,12.1"LCD, P-M 1.86Ghz, Windows XP v cene, skladom iba 20ks! www.gigacomputer.sk

Mgr. Martin Miler psychológ BA

Psychoterapia ako cesta k sebe, životu, slobode, ľuďom, zmyslu. www.klinickypsycholog.sk

Webhosting - akcia +9 mesiacov

K ročnému predplatnému až 9 mesiacov zadarmo pri prevode hostingu k nám. www.exohosting.sk

Rýchla poistka

Jednoducho cez web alebo v jednej z našich pobočiek - presvedčte sa. www.uniqa.sk

Problémy s nadváhou?

Zistite viac o dosiahnutí ľahšej a zdravšej hmotnosti. www.janinblog.com

linux na notebook.nemam ovladace.pomoc

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
PEDRO115
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 25.07.2008

PríspevokZaslal: So 23.08.08 12:03Odpovedať s citátomNávrat hore

mam notebook asus F3E-AP325.mam na nom windows XP rpfesional a chcel by som si tam dat aj linux.
problem je v tom ze ovladace co som dostal na CD su len k WINdows XP a vista.skusal som live verziu linuxu.slapalo vsetko az na to ze nenaslo sietovu kartu Atheros L1 Gigabit Ethernet 10/100/1000Base-T Controller.ked som skusal instalovat ovladace na sietovu kartu tak neslo.je to tym ze je to live verzia?pojde to ked si ju nainstalujem ako normalnu verziu?
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuICQZobraziť autorove WWW stránky
dadmtb
Zablokovaný užívateľ
Zablokovaný užívateľ

Založený: 20.11.2007

PríspevokZaslal: So 23.08.08 12:08Odpovedať s citátomNávrat hore

jj niektore operacie nejdu pod live verziou a instalacie asi tiez nie ja som mal tiez problemy so sietovkou a internetom ale potom som cital tolko vela tutov a skusal ze zrazu uz ani neviem co som spravi mi to naslo sietovku
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
PEDRO115
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: So 23.08.08 12:20Odpovedať s citátomNávrat hore

dadmtb napísal:
jj niektore operacie nejdu pod live verziou a instalacie asi tiez nie ja som mal tiez problemy so sietovkou a internetom ale potom som cital tolko vela tutov a skusal ze zrazu uz ani neviem co som spravi mi to naslo sietovku

no hej ale ani spustiť to cde neŠlo.sice som to mal skopnute na HDD ale v XP mi to slo takze nevem
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuICQZobraziť autorove WWW stránky
tlacitko Enter
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 30.05.2007

PríspevokZaslal: So 23.08.08 13:05Odpovedať s citátomNávrat hore

skus sa pozret po internete - casto byvaju ku konkretnym notebookom hodnotenia ako na nich slape linux vzhladom na komponenty a ovladace... ja som si podla toho vybral NB, takze najdes ten tvoj a precitas si skusenosti ostatnych ludi ci na tom linux ide v pohode alebo nie
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuZobraziť autorove WWW stránky
PEDRO115
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: So 23.08.08 13:21Odpovedať s citátomNávrat hore

tlacitko Enter napísal:
skus sa pozret po internete - casto byvaju ku konkretnym notebookom hodnotenia ako na nich slape linux vzhladom na komponenty a ovladace... ja som si podla toho vybral NB, takze najdes ten tvoj a precitas si skusenosti ostatnych ludi ci na tom linux ide v pohode alebo nie

neves poradit nejaku stranku?ja som nic nenasiel
itsgoingd
Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ

Založený: 24.09.2006

PríspevokZaslal: So 23.08.08 14:51Odpovedať s citátomNávrat hore

podla toho co som vygooglil je drajver na tvoju sietovku v kernely od verzie 2.6.22 (aj to ako experimentalny), takze skus pouzit distribuciu zalozenu na novsom kernely, napr. aktualnu verziu openSUSE, gentoo, etc..
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuJabberGoogle TalkTwitterZobraziť autorove WWW stránky
PEDRO115
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: So 23.08.08 16:56Odpovedať s citátomNávrat hore

itsgoingd napísal:
podla toho co som vygooglil je drajver na tvoju sietovku v kernely od verzie 2.6.22 (aj to ako experimentalny), takze skus pouzit distribuciu zalozenu na novsom kernely, napr. aktualnu verziu openSUSE, gentoo, etc..

no potreboval by som tvoju pomoc.co je kernel?

a rozmyslal som te by som stiahol wine a nahodil to cez to az by to slo.ale nejde mi to.stiahol som to wine-dufam ze spravne.absencia anglictiny to dost komplikuje.rozbalil som to ale neslo mi to nejako spustit.linux mam prvy den a tak nevem co s tym.skusal som to cez terminál (...sudo apt-get install wine...)ale tam vypisuje ze to wine tam nikde nemam.

pomoc

az by si mohol tak mi prosimta napis priamy link na tie ovladace a na stiahnutie wine.

mam ubuntu
itsgoingd
Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ

Založený: 24.09.2006

PríspevokZaslal: So 23.08.08 19:01Odpovedať s citátomNávrat hore

co ma wine spolocne z driverom na sietovku ??

skus pod rootom
kód:
modprobe atl1

ak nepojde tak sa uisti ze mas najnovsie ubuntu, pripadne sem postni vypis z
kód:
uname -a
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuJabberGoogle TalkTwitterZobraziť autorove WWW stránky
PEDRO115
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: So 23.08.08 19:14Odpovedať s citátomNávrat hore

itsgoingd napísal:
co ma wine spolocne z driverom na sietovku ??

skus pod rootom
kód:
modprobe atl1

ak nepojde tak sa uisti ze mas najnovsie ubuntu, pripadne sem postni vypis z
kód:
uname -a

ked zadam modprobe atl1 tak napise ze Module altl not found
ked dam uname -a tak napise Linux pedro-laptop 2.6.24-19-generic #1 SMP Wed Jun 18 14:15:37 UTC 2008 x86_64 GNU/Linux

nevem ci som to spravil dobre.pisal som to do terminalu.
nevem kem pod root som to mal podla teba pisat
PEDRO115
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Ne 24.08.08 0:52Odpovedať s citátomNávrat hore

hotovo.po 3 preinstalovani ta sietova zacala ist.diky moc za namahu
Zaslať odpoveď