IT NEWS PC REVUE PC FORUM FreeBSDInternet time: @208
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

Vyhraj Lego Duplo každý deň

Zapojte sa do súťaže a vyhrajte! Je to tak jednoduché! www.duplo.lego.com

Sprostredkovávajte hypotéky

Začnite sprostredkovávať hypotéky s úspešným hypotekárnym centrom! www.SprostredkovanieUverov.sk

Spoločnosti Online s.r.o.

Ponúkame čisté spoločnosti. Obchodný register vybavíme za vás! www.spolecnostionline.cz

Dajte zbohom celulitíde

S novinkami radu NIVEA Q10 plus môžete hodiť celulitídu za hlavu. www.NIVEA.sk

Ako schudnúť 10 kg

Ktorý je najlepší spôsob chudnutia? Prečítajte si tipy na boj s nadváhou www.news2channel.net

Linux a podporovane win aplikacie a upravy vzhladu

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
suchy
Čestný člen
Čestný člen

Založený: 17.10.2006

PríspevokZaslal: Ut 25.03.08 11:17Odpovedať s citátomNávrat hore

nie kazdy ma cas sa hrat so systemom tyzden, aby mohol na nom pracovat. skus dat zaciatocnikovi do ruky arch pripadne podobne distro, myslim, ze vacsina po par hodinach, max dnoch sa vrati spet k widlam. ja napriklad stale bezim na kubuntu aj ked tiez nejsom najspokojnesjsi a tiez poznam lepsie distra, ale tym, ze na tom pc pracujem a zaraba mi peniaze jednoducho nemam cas teraz menit distro a trebars ten spominany tyzden ho vyladovat k podobe svojej. inak tiez som zacinal na ubuntu a nevidim v tom ziadny problem. linux pouzivam okolo rok a pol a zacinam mat pocit, ze o nom viem viac jak o widlach, ktore pouzivam od verzie 3.11

Užívateľ
Užívateľ

Založený: 24.01.2008
Vek: 24

PríspevokZaslal: Ut 25.03.08 11:58Odpovedať s citátomNávrat hore

lio04, jasne, rozumiem velmi dobre o com hovoris, ale ide o to, co vravel suchy, a aj o to, ze s ubuntu je tiez dost vela veci, pri ktorych sa bez prikazoveho riadku neobides. nepovazujem sa ani zdaleka za profika, ale co som sa naucil zatial s linuxom riesit, bolo prave vdaka ubuntu. daktore veci sli jednoducho nahodit, s daktorymi som sa hrajkal dokonca az tyzden. jasne, ked budem skusenejsi, tak to cele mozno zahodim a pojdem na ine distro... takto mi to zatial vyhovuje, lebo nemam ako primarnu potrebu ucit sa s novym os kedze doteraz som bol vyhradne windowsak (no doteraz je relativny pojem, zacal som sa s linuxom hrat daco pred vyse rokom ). keby mi vsak do ruky dakto strcil vtedy napr gentoo, tak s celym linuxom svahnem. prave preto, ze je v istej primitivnosti podobnych windowsom cloveka na zaciatku dokaze pritiahnut aby sa o to zaujimal hlbsie
a neboj, nemam pocit ze by si tu dakoho urazil, ale vyznelo to vysmesne voci ludom co pouzivaju hocijaku variaciu ubuntu, tak som mal potrebu daco napisat
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
Blackshadow
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 09.09.2007

PríspevokZaslal: Ut 25.03.08 14:20Odpovedať s citátomNávrat hore

eXistenZ napísal:
Chlapiiii vam nejde na ubuntu cez wine fotošop? ja ho mám instalnutý na XP partícií, a spustím ho v pohode odtial cez najnovšie wine takisto irfan view, mirandu (bez YMP packu ) a counterstrike

ktoru verziu photoshopu ???
lio04 napísal:
Urcite pre mna niekto, kto nepouziva distro, ktore aj ja nie je loser. Len je podla mna nespravne tvrdit, ze *buntu je navhodnejsie pre zaciatocnika, co sa robi uplne vsade, len neviem z akeho dovodu.

Je kopu roznych a dobrych distier, ktore su spolahlive, stabilne, rychle.. No a do tejto kategorie pre mna *buntu nepatri, to je vsetko. Mal som ho nejaku dobu, aby som si utvoril takyto nazor, takisto som skusal viacero distribucii a vzdy som hladal len tie "pre zaciatocnikov", co bola chyba z hladiska, ze som znicil media a cas.

Ako tak pracovat pod Linuxovym systemom som sa naucil az ked som bol nuteny roznymi problemami, ktore som si casto zapricinil sam. Toto sa na *buntu nestava, pretoze prostredie je urobene tak, aby sa vsetko vyriesilo same, alebo pomocou mysi (nvidia drivery, ntfs-3g...) a tu je podla mna ten problem, ze vacsina uzivatelov, pokial nie je nutena, tak sa nic nove neucia, ved naco (cest vynimkam). Podaktori si zase system nahodia len preto, aby sa pohrali s Compizom a chvalili sa kamaratom, ze maju Linux (a pritom nevedia co to Linux je).

Nechcel som tu nikoho urazit, ak sa ta to dotklo, tak prepac.
peace, love, empathy

nemam PC na to, aby som si tam nahadzoval rozne distribucie a mesiace sa ucil, ako rozchodit tlaciaren.... Niektori na PC pracuju a proste na to nemaju cas a ak maju dovod, preco nezostat na windowse, tak prejdu na ubuntu lebo riesi problemy sam a nemusim prerusit robotu na tyzden len koli tomu, ze sa neviem dostat na NTFS disk...

ty teraz budes argumentovat, ze ved NTFS disky namountujes za chvilku, ze vely system nastavis za den... lenze to si ty a ber ohlad na menej skusenych
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuZobraziť autorove WWW stránky
johny3212
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 02.11.2007

PríspevokZaslal: Ut 25.03.08 15:44Odpovedať s citátomNávrat hore

podobne hadky su pomali na kazdom fore a v kazdom prispevku, niekto sa nieco opita a vzdy z toho vznikne, kto ma pravdu, ja myslim ze je fajn ked mnoho problemou mozem vyriesit v grafiskom rezime a nie v konzole, preto pouzivam Fedoru8, aj ked instalujem veci cez konzolu. A aj ked mam stale len jedno distro stale sa je co ucit neveho. Zvlasne ze o Fedore sa ete nik nezmienil, vecinou sade bezi o ubuntu, niektori ju zatracuju, iny vychvaluju, ja to linux, tak musi byt fajn.
Ak ete mozem jednu vec, www.free-portal.sk , je to nase forum, ho rozbiehame, chodte sa aj tam haadat, bude faaajn.
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuICQMSNZobraziť autorove WWW stránky
Blackshadow
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Ut 25.03.08 16:11Odpovedať s citátomNávrat hore

nad fedorou rozmyslam, ale nevme no.. ete som rozmyslal na mandrivou

"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuZobraziť autorove WWW stránky
lio
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 22.11.2007

PríspevokZaslal: Ut 25.03.08 16:12Odpovedať s citátomNávrat hore

Blackshadow napísal:
nemam PC na to, aby som si tam nahadzoval rozne distribucie a mesiace sa ucil, ako rozchodit tlaciaren.... Niektori na PC pracuju a proste na to nemaju cas a ak maju dovod, preco nezostat na windowse, tak prejdu na ubuntu lebo riesi problemy sam a nemusim prerusit robotu na tyzden len koli tomu, ze sa neviem dostat na NTFS disk...
V takomto pripade to beriem, ja som skor myslel uzivatelov, ktori by chceli spoznavat system viac do hlbky. Uz do tejto temy nejdem pisat, lebo tu bude zbytocny flame.

Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Ut 25.03.08 16:17Odpovedať s citátomNávrat hore

Blackshadow napísal:
nad fedorou rozmyslam, ale nevme no.. ete som rozmyslal na mandrivou

ti ju mozem odporucit, ak ces cekni www.pokec.sk, moj nick je, Bajo21 , mam vo fotoalbume narobene printscreen, ale mi napis RP, nech ti dam pristup.
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuICQMSNZobraziť autorove WWW stránky
Blackshadow
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Ut 25.03.08 16:18Odpovedať s citátomNávrat hore

noo, kludne pis,vazim si tvoje nazory..

mna by napr ale zaujimalo, ako je to s berylom... casto sa stretavam s nazormi, ze compiz fussion neni tak dobry... s berylom som sa ale ete nestretol

"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
johny3212
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Ut 25.03.08 16:32Odpovedať s citátomNávrat hore

Beryl je stary, co ja viem us sa nevyvijaju nove verzie, compiz-fusion vznikol spojenim compiz a beryl, daju sa tam doinstalovat rozne plagyny, ja som nadmierou spokojny.
Ak pokukas po fore som tu daval aj rozne videa.
Blackshadow
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Ut 25.03.08 16:39Odpovedať s citátomNávrat hore

videa poznam , compiz poznam, pouzival som ho..
len som bol zvedavy na beryl

johny3212
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Ut 25.03.08 17:04Odpovedať s citátomNávrat hore

mno tak si ho naistaluj a vyskusaj ani ja som ho ete neskusal, ale na co ked tet le aktualny CF, a mne vyhovuje.
Zaslať odpoveď