|
 | | |
| Autor | Správa |
walther
 Užívateľ
 Založený: 24.01.2008 Príspevky: 10194 Bydlisko: Bratislava Vek: 24
 | Zaslal: So 13.11.10 15:11 |   |
Predstavme si situáciu - človek má LCD monitor dačo cez 2-3 roky, dokončí prácu, vypne monitor, vypne pc. Monitor však bzučí (píska) relatívne vysokým tónom. Človek si teda povie, že je to len jeho predstavivosť lebo je už veľa hodín a ide spať. Ráno sa zobudí, porobí veci v práci, vráti sa domov a k jeho zdeseniu - monitor NAOZAJ bzučí aj keď nie je zapnutý. Po vytiahnutí z elektriny bzučanie po niekoľkých sekundách prestane. Po zapojení elektriny okamžite zasa piskot...
Počas používania (windows, hry atď) z monitora nie je počuť prakticky žiadne zvuky (možno jemné bzučanie ak si vážne nacapím ucho dozadu LCD). Pískanie je počuť len ak je pc v šetriacom režime alebo ak je monitor vypnutý. Pôvodne pískal len pri tom šetriacom režime, ale včera večer sa pridalo už aj to spomínané bzučanie vo vypnutom stave, takže to vyzerá tak, ako keby sa to zhoršovalo..
Mám to brať tak, že LCD sa chystá do nebíčka a rýchlo hľadať náhradu alebo sa tomu dá nejako zabrániť? Samotné zobrazovanie obrazu je prakticky bez problémov, žiadne mŕtve pixely ani nič podobné.. Akurát to blbé pískanie PC potrebujem na každodennú prácu a nemôžem si dovoliť ostať bez pc...
// pridané po 23 hodinách 45 minútach od posledného príspevku
vážne nikto?
tak teda ďalšie pozorovanie.. bzučí aj pri zníženom jase a podobá sa to na ten jav pri šetriči, rozdiel len len v tom, že pri šetriči bzučí striedavo "bzzzz, nič, bzzzzz, nič" a pri zníženom jase bzučí nonstop
tento zvuk sa však líši od toho, ktorý počuť ak je monitor vypnutý - vtedy je to skôr pískanie vo vyšších frekvenciách a počujem to aj teraz ak vypnem monitor a beží pc a odvedľa počujem TV.. v noci je to asi najhoršie
kamarát na diaľku identifikoval tento problém ako vysychajúci kondík
reklamovať ho už nemôžem, keďže je mimo záruky. čo si myslíte že je najvhodnejším riešením? Kúpiť nový? Počkať "čo z toho vylezie"? Správajú sa prípadne aj vaše LCD podobným spôsobom?? Na internete som našiel viac rád a väčšinou to končí len vetou "reklamuj"...
a ešte jeden update - to bzučanie pri šetriči sa týka len šetričov kde je veľa čiernej - ak je celá obrazovka čierna, bzučí nonstop, ak tam niečo preblikáva, bzučí striedavo podľa toho |
| |
  |
 |
Jeffo
 Užívateľ
 Založený: 14.11.2008 Príspevky: 7891 Vek: 27
 | Zaslal: St 23.02.11 11:26 |   |
Nafuknute kondenzatory
Akurat vcera som mal moj LCD v servise, 3 rocny, piskanie,bzucanie,preblikavanie a dlhe zapinanie monitora...monitor piskal aj ked bol vypnuty ale v sieti, ak som ho odpoji od siete, o par sekund to prestalo... 100% to bude to, co som mal ja... bude sa to len zhorsovat...
Ber to co najrychlejsie, ak ti vytecie elektrolyt, moze poskodit aj samotnu dosku...Oprava ma stala 18€ |
_________________ PC: Cpu: Intel® Core™2 Quad Q8200 2.33Ghz @3,15Ghz+Ac freezer 7 Pro MB: Gigabyte EP45-UD3R 1366 Ultra Durable 3 Vga: ASUS ATI EAH HD4830 512 DDR3 Ram: 4GB Kingston Hyper X 800 CL5 Psu: GEMBIRD 650W CCC-PSU8xATX 2.2+2xSilent Fan Monitor: Samsung SyncMaster 223BW 22´ TFT Active Matrix 2ms Case: Mercury ATX Black+Mod Hdd: Samsung F3 SpinPoint 500GB DVD: LG 52 DVD RW-Combo Repro: Canyon 2.1 CN-SP 21 A OS: Windows7 Pro x64 Volant: Logitech Driving Force Pro (DFP) 900°
NoteBook: ASUS K50IJ (SX263) SK+wifi router LinkSys WRT160Nv2/N-kový
Afto:Opel Astra G 1.6 16v(101HP) Phone: HTC Wildfire-S 8Gb- Cyanogenmod 7.2 | |
   |
 |
walther
 Užívateľ
 | Zaslal: St 23.02.11 12:00 |   |
Dík, škoda že si sa neozval pred 4 mesiacmi... Medzitým som kúpil samsunga, ale tak to LG možno nechám niekedy opraviť prípadne predám. |
| |
  |
 |
Jeffo
 Užívateľ
 Založený: 14.11.2008 Príspevky: 7891 Vek: 27
 | Zaslal: St 23.02.11 12:08 |   |
dufal som, ze ti to este pretrvava no nic, oprava neni az tak draha a monitor este snad nejak vyuzijes alebo ako vravis predas  |
_________________ PC: Cpu: Intel® Core™2 Quad Q8200 2.33Ghz @3,15Ghz+Ac freezer 7 Pro MB: Gigabyte EP45-UD3R 1366 Ultra Durable 3 Vga: ASUS ATI EAH HD4830 512 DDR3 Ram: 4GB Kingston Hyper X 800 CL5 Psu: GEMBIRD 650W CCC-PSU8xATX 2.2+2xSilent Fan Monitor: Samsung SyncMaster 223BW 22´ TFT Active Matrix 2ms Case: Mercury ATX Black+Mod Hdd: Samsung F3 SpinPoint 500GB DVD: LG 52 DVD RW-Combo Repro: Canyon 2.1 CN-SP 21 A OS: Windows7 Pro x64 Volant: Logitech Driving Force Pro (DFP) 900°
NoteBook: ASUS K50IJ (SX263) SK+wifi router LinkSys WRT160Nv2/N-kový
Afto:Opel Astra G 1.6 16v(101HP) Phone: HTC Wildfire-S 8Gb- Cyanogenmod 7.2 | |
   |
 |
walther
 Užívateľ
 | Zaslal: St 23.02.11 13:31 |   |
jj, uvažoval som že by som ho zapojil a rozšíril si tak plochu, tak aspoň mám cca predstavu koľko by stála oprava taktiež keby som ho chcel predať, tak ho aspoň nepredám pod cenu |
| |
  |
 |
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra. Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre. Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
|
| |