IT NEWS PC REVUE PC FORUM FreeBSDInternet time: @146
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

Vyhraj Lego Duplo každý deň

Zapojte sa do súťaže a vyhrajte! Je to tak jednoduché! www.duplo.lego.com

Sprostredkovávajte hypotéky

Začnite sprostredkovávať hypotéky s úspešným hypotekárnym centrom! www.SprostredkovanieUverov.sk

Spoločnosti Online s.r.o.

Ponúkame čisté spoločnosti. Obchodný register vybavíme za vás! www.spolecnostionline.cz

Dajte zbohom celulitíde

S novinkami radu NIVEA Q10 plus môžete hodiť celulitídu za hlavu. www.NIVEA.sk

Ako schudnúť 10 kg

Ktorý je najlepší spôsob chudnutia? Prečítajte si tipy na boj s nadváhou www.news2channel.net

Lazarus a Delphi

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
Pablo Montero
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 31.07.2007

PríspevokZaslal: Po 10.01.11 19:24Odpovedať s citátomNávrat hore

Ahojte, robil som si domacu úlohu z Delphi a robil som ju v lazarus, keďže nemám doma WIN len Linux a tak by ma zaujimalo či to v škole normálne učiteľka spustí na WINDOWSE, či s tým nebude nejaký problém
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
Fico
Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ

Založený: 11.01.2009

PríspevokZaslal: Po 10.01.11 19:31Odpovedať s citátomNávrat hore

Sú tam nepatrné rozdiely v niektorých názvoch unitov a nejakých nastavení, čiže priamo ti to nepôjde. Ale ak iba skopíruješ funkcie a vložíš ich do projektu delphi, tak to pôjde.

Nie som si istý, ale zdá sa mi, že niekde v menu Lazarusu je možnosť konvertovať do Delphi projektu, to by vyriešilo tvoj problém, skús pohľadať.
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuICQ
Pablo Montero
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Po 10.01.11 19:55Odpovedať s citátomNávrat hore

Fico napísal:
Sú tam nepatrné rozdiely v niektorých názvoch unitov a nejakých nastavení, čiže priamo ti to nepôjde. Ale ak iba skopíruješ funkcie a vložíš ich do projektu delphi, tak to pôjde.

Nie som si istý, ale zdá sa mi, že niekde v menu Lazarusu je možnosť konvertovať do Delphi projektu, to by vyriešilo tvoj problém, skús pohľadať.

akurát som tam našiel konvertovať projekt Delphi na Lazarus
Fico
Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ

PríspevokZaslal: Po 10.01.11 20:28Odpovedať s citátomNávrat hore

Tak potom jedine ručná úprava. Skúšal som niečo nájsť na googli, ale všade je iba tebou spomínaná konverzia z Delphi na Lazarus. Skúsim sa ešte opýtať na Lazarus - IRC.
Pablo Montero
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Ut 11.01.11 19:32Odpovedať s citátomNávrat hore

Fico napísal:
Tak potom jedine ručná úprava. Skúšal som niečo nájsť na googli, ale všade je iba tebou spomínaná konverzia z Delphi na Lazarus. Skúsim sa ešte opýtať na Lazarus - IRC.

No urobil som to tak, že som skopiroval procedúru z pascal kodu a dal do delphi a fungovalo to.
Horalka
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 24.03.2007

PríspevokZaslal: St 16.02.11 18:53Odpovedať s citátomNávrat hore

nechcem zakladat novu temu, tak napisem tu.
nejaka alternativa k Delphi okrem spominaneho lazarusu? Delphi 7 (to co mame na skole) mi pod Win 7 x64 nejde. vdaka
Fico
Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ

PríspevokZaslal: Pi 18.02.11 10:12Odpovedať s citátomNávrat hore

O inom produkte pre Windows neviem. Ale jednoznačne Delphi je najlepšie riešenie pre vývoj v Object pascale a tvoj problém je, že staršie verzie Delphi nepodporujú vývoj pre 64-bitové stroje.

http://en.wikipedia.org/wiki/Embarcadero_Delphi
Wikipedia napísal:
No native 64-bit support
Delphi creates 32-bit native applications only; it is not possible to write 64-bit native Windows applications. 32-bit Windows applications cannot use more than 4 GB of memory. Delphi cannot be used to write plug-ins for 64-bit third party applications and services, such as Windows Explorer. Delphi support for 64-bit applications has been planned for some years, but has been postponed several times. The x64 compiler preview (command-line only) is planned for the first half of 2011. According to the May 2010 roadmap a native x64 RTL/VCL/Cross-platform environment is due later (no date announced).

Ak tomu dobre rozumiem, podpora pre 64-bit je až od verzie Delphi 2011 (Delphi XE), ale ako koľko stojí táto verzia netuším.
Zaslať odpoveď