| Autor | Správa |
prandof
 Skúsený užívateľ
 Založený: 27.12.2007 Príspevky: 5468 Bydlisko: Opičí ostrov, okres LV
 | Zaslal: So 22.08.09 15:28 |   |
|
  |
 |
Fritz
 Užívateľ
 Založený: 16.04.2007 Príspevky: 33 Bydlisko: Bratislava
 | Zaslal: So 22.08.09 15:41 |   |
| ScorpionSX napísal: | | Ak som to správne pochopil, tak ty si "odsúdil" Agem za to, že nejaký dealer mohol do toho PC narvať taliansky OS a tak to predať end-userovi?? |
Nepochopil si. Nikoho som neodsúdil. Jediné, čo bolo mojou snahou je, aby si človek uvedomil, že keď kupuje HP, to ešte neznamená, že má bezproblémový počítač.
Nechcel som do toho ťahať Agem, ale keď už to Shaggy zverejnil, je to vonku a nedá sa s tým nič robiť.
Agem ( a keby len on ) predáva lacné remanufaktured HP určené pre italiánsky trh s italiánskym OS a nejakým spôsobom tam niekto "namontuje" slovenskú vistu zrejme nekorektným spôsobom. Proste niekto si zľahčil robotu nejakým zlepšovákom. Ak by to robil normálnou cestou, trvá to dlhšie a práca niečo stojí.
Ide o to, či je na stránkach predajcu uvedené, že sa jedná o remanufaktured, alebo sa to dozvieš až pri nejakej nežiaducej udalosti, ako bolo napríklad zmixlovanie talinskojazyčných a slovenských aktualizácií Visty. Pokiaš ide o gamblerský PC a preformátovaním disku stratíš maximálne sejvy, tak je to v podstate jedno. Ale keď tam máš prácu a nevieš sa dostať k dátam ani v núdzovom režime, tak je to na ... šak vieš čo.
Aby som Agem ( hoci toho má za ušami dosť ) neočierňoval, skúsim získať nadobúdacie doklady k tomu PC. Ak ten PC nepochádza z Agemu, nemám problém verejne odvolať moje tvrdenie a ospravedlniť sa.
To prandof: ano, je to ono, HP Viola. Našiel si snáď na realtek 8211 drivery na XP ? Ja nie, ale popravde som ani nemal dosť času hľadať to. Podstatné bolo spojazdniť PC, či už s XP, čo by bolo vhodnejšie, alebo Vistu. Keď PC stojí a nemôžeš pracovať, utekajú peniaze. Keby som mal na pokusy dlhší čas, možno by som niečo vymyslel  |
| |
    |
 |
prandof
 Skúsený užívateľ
 Založený: 27.12.2007 Príspevky: 5468 Bydlisko: Opičí ostrov, okres LV
 | Zaslal: So 22.08.09 15:52 |   |
Našiel som aj drivery, aj na stránke HP, stačí si zistiť v akých produktoch je ten realtek. |
| |
  |
 |
ScorpionSX
 Administrátor
 Založený: 16.05.2005 Príspevky: 5392 Bydlisko: Trenčín, SR
 | Zaslal: So 22.08.09 16:46 |   |
Len tak btw, teraz som to pozeral na stránke Agemu, oni tam žiadne HP počítače ako hotové zostavy nemajú...sú tam Acer, Asus, MSI, Asrock a ich vlastné Agem, ale HP Paviliony ako PC (o notebookoch to neplatí) v Ageme nemajú. Takže pokial to odtial aj niekto kúpil, tak sa jasne jednalo o refurbished PC, ktoré nemohlo byť nové.
A keď sme pri tom, tak spôsobov ako dostať z disku akékolvek dáta keď sa zrúti OS je strašne vela, od live cd až po vybratie disku a skopírovanie obsahu na inom PC. Potom je už preinštalovanie Windows nič a PC je defakto opravený. Spôsob ako narvať na cudzojazyčný Windows Vista iný jazyk je asi len jeden (pokial sa nebavíme o verzii Ultimate, kde je to možné priamo v systéme) a ten rozhodne aktualizácie ne*urví. Takisto problém s ovládačmi je relatívne lahko zvládnutelný, pokial sa nejedná o HW, ktorý je nejakým spôsobom špecifický pre to PC (napr. nejaký ovládací panel na skrinke), tak je vždy najlepším zdrojom ovládačov výrobca konkrétneho HW (tj. nVidia pre chipset, Realtek pre sieťovku, ATI pre grafiku a tak podobne).
Nechcem aby toto vyzeralo ako nejaké navážanie sa do teba, ale zjavne si nedobre zhodnotil stav toho PC a sám vidíš kolko je "dier" v tvojom príbehu.  |
     |
 |
Fritz
 Užívateľ
 Založený: 16.04.2007 Príspevky: 33 Bydlisko: Bratislava
 | Zaslal: So 22.08.09 17:33 |   |
| ScorpionSX napísal: | Nechcem aby toto vyzeralo ako nejaké navážanie sa do teba, ale zjavne si nedobre zhodnotil stav toho PC a sám vidíš kolko je "dier" v tvojom príbehu.  |
Ty to vidíš zo svojej stránky.
Samozrejme, ak má človek čas, môže robiť, čo ho len napadne. Ak nad tebou visí meč v podobe človeka, ktorý ťa platí, nemôžeš sa s tým paprať, máš na to dosť málo času. Vybrať disk, dôležité dáta niekam nahrať a nainštalovať opäť Windows, čo som aj urobil. Že som obrazne povedané za 5 minút nesústredil všetky drivery pre XP, to už je iná vec. Ak ide o čas, nemôže človek lustrovať web ako vo svojom voľnom čase doma alebo ako študák na internáte, takže jediným riešením bola späť Vista.
Na stránku Agemu som pozeral, nie sú tam PC HP. "Akčné" maily nejdem lustrovať.
Keďže pani účtovníčka konkrétneho konkrétneho dodávateľa - dealera Agemu účtuje, zrejme vie, či je to z Agemu alebo nie. Ako sa to potom dostalo do predaja je mi záhadou a je mi to v podstate jedno. Išlo mi len o jedno jediné - nechcete zbytočné problémy, nekupujte remanufaktured či refurbished PC, hlavne nie do práce. Mne osobne je jedno, čo Agem predáva, pokiaľ nemusím, neidem tam, mám na to svoj rokmi vyprofilovaný názor, a ako sa bavievam s kolegami, nie je osamotený. |
| |
    |
 |
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra. Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre. Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
|
|