| Autor | Správa |
hawo
 Užívateľ
 Založený: 30.12.2005 Príspevky: 599 Bydlisko: Bratislava 85101
 |
Caute rozhodol som sa ze vyskusam linux a mozno casom ked sa v tom naucim poriadne robit budem mat windows len ako zalohu na hry len si neviem vybrat ktoru distribuciu mam nainstalovat ci opensuse alebo kubuntu ? alebo ak viete o nejakej lepsie nahoodu..ak kubuntu tak 7.04 alebo 7.10 ?? a mam stahovat cele dvd alebo len to live cd ? thx |
_________________ Viete aky je rozdiel medzi Windows userom a Mac userom ? Ked dostane windows user chut na prazenicu ide obchodu, kupi si vajcia a spravi si ju. Mac user si naklonuje sliepku, umelo ju oplodni pocka az nakladie vajcia z tych si spravi prazenicu a este tvrdi ze je ovela lepsia ako ta od windows usera | |
   |
 |
Horalka
 Užívateľ
 Založený: 24.03.2007 Príspevky: 4099 Bydlisko: MI
 | Zaslal: Ne 27.01.08 10:39 |   |
Ja som cital ze pre tych co chcu skusit Linux su dobre distribucie *Ubuntu.. A samozrejme cim novsia verzia tim lepsie.. Ked dostanem novy HDD, tak aj ja si davam Kubuntu s dualboot s XP..  |
_________________ AMD Phenom II X4 955 BE C3 / ASUS M5A97 PRO / Kingston HyperX 4GB Kit DDR3 1333MHz CL7 / Gigabyte GV-R685OC-1GD 1GB GDDR5 Windforce 2X / WDC WD1600AAJS Caviar Blue 7200rpm SATA / Samsung EcoGreen F3 HD105SI 1TB SATA / ASUS 1814BLT / Fortron 400W PFC FSP400-60GLN
Mobil: Samsung Nexus S i9023 | |
  |
 |
walter
 Užívateľ
 Založený: 09.11.2007 Príspevky: 132
 | Zaslal: Ne 27.01.08 10:48 |   |
z vlastnych skusenosti ti odporucim Ubuntu (pripadne jeho derivacie Kubuntu, Edubuntu,...), co sa tyka verzie tak radsej prejdi na najnovsiu teda 7.10 ... pri Ubuntu plati, ze vsetko je v podstate Live (CD/DVD) takze je jedno co si stiahnes .... v kazdom pripade na DVD verzii mas k dispozicii viac softveru (priamo OS sa to netyka ... ten je rovnaky ci uz instalujes z CD alebo DVD) |
| |
  |
 |
hawo
 Užívateľ
 | Zaslal: Ne 27.01.08 11:21 |   |
aha lebo ked som chcel nainstalovat kubuntu s cd tak mi to furt hlasilo daku chybu s API ci co...neviem absolutne co to znamena...da sa inac to live cd napalit ako iso aj na dvd aby mi to bootovalo z dvd ? nemam ziadne cd doma...a dalsia otazka zee ked chcem v kubunte rozbehat veci ako icq (alebo qip) skype a tak musim to robit cez to wine ? |
_________________ Viete aky je rozdiel medzi Windows userom a Mac userom ? Ked dostane windows user chut na prazenicu ide obchodu, kupi si vajcia a spravi si ju. Mac user si naklonuje sliepku, umelo ju oplodni pocka az nakladie vajcia z tych si spravi prazenicu a este tvrdi ze je ovela lepsia ako ta od windows usera | |
   |
 |
yaJohny
 Užívateľ
 Založený: 28.07.2007 Príspevky: 2217 Bydlisko: Michalovce
 | Zaslal: Ne 27.01.08 13:05 |   |
ICQ - Licq, Kopete, popripade Gaim, Pidgin, qipko tam nieje a wine by som neriesil
Skype - Skype
Winamp - Amarok |
| |
  |
 |
hawo
 Užívateľ
 | Zaslal: Ne 27.01.08 13:08 |   |
preco by si wine neriesil ? skype ide pod linuxom normalne ? :-O amarok mi nieje zas 3 x sympaticky |
   |
 |
tlacitko Enter
 Užívateľ
 Založený: 30.05.2007 Príspevky: 649
 | Zaslal: Ne 27.01.08 13:09 |   |
ano, skype robi aj verzie pre linux systemy |
| |
   |
 |
hawo
 Užívateľ
 | Zaslal: Ne 27.01.08 13:10 |   |
a to sa normlane instaluje v linuxe ci treba cez nejake prikazy atd lebo to zatial neviem  |
   |
 |
yaJohny
 Užívateľ
 Založený: 28.07.2007 Príspevky: 2217 Bydlisko: Michalovce
 | Zaslal: Ne 27.01.08 13:13 |   |
sudo apt-get install skype alebo z repozitarov v synapticu rucne vyhladas...ja som si na amarok uz zvykol a myslim si, ze v nicom za winampom nezaostava...aspon mi nic ine nechyba...popripade si das xmms + skin winampu a mas winamp  |
| |
  |
 |
tlacitko Enter
 Užívateľ
 Založený: 30.05.2007 Príspevky: 649
 | Zaslal: Ne 27.01.08 13:15 |   |
bezne cez prikazy ale prave ubuntu ma podla mna celkom kvalitny manager na toto, vola sa to ze synaptic package manager - hladas si cez to SW a stahujes, instalujes, reinstalujes... takze v ubuntu nepotrebujes na to ani jeden prikaz vediet |
| |
   |
 |
hawo
 Užívateľ
 | Zaslal: Ne 27.01.08 13:24 |   |
ok diky chlapy  |
   |
 |
hawo
 Užívateľ
 |
ok nainstaloval som si kubuntu ale pri spusteni mi vypise chybu : mp-bios bug: 8254 timer not connected to io-apic co to moze byt ? |
   |
 |
hawo
 Užívateľ
 |
tak som sa vykaslal na to a nainstaloval som si opensuse ktory ide bez problemov ale zas neviem rozchodit skype...a neviem ako a ake ovladace mam nainstalovat na moju 7600gt |
   |
 |
suchy
 Čestný člen
 Založený: 17.10.2006 Príspevky: 1770
 | Zaslal: Po 28.01.08 14:56 |   |
|
     |
 |
hawo
 Užívateľ
 | Zaslal: Ut 29.01.08 14:46 |   |
nevie niekto cim to moze byt ze som si stiahol 32bitovu verziu ooensusu a proste mi z dvd nejde instalovat (bootovat ano) a aj ked sa mi podari instalaciu spustit pyta si to odomna CD1 |
   |
 |
|